нед сеп 15, 2019 9:28 pmDMN написа: Според мен и от моите наблюдения този тип батерии протичат, когато се изтощят напълно.Аз виждам една друга разлика която я забелязах тук у нас със същата марка батерии купени от Кауфланд. Тези които имаха измерване на капацитета изкараха в пъти повече от тези без лентата. На производителите на ментета сигурно им идва скъпо да я направят. Виждал съм с фалшива такава, но тогава си е явно менте.
Ето две батерии(размер АА) на първата снимка.
През 2000г. си бях купил един уокмен в Англия и той беше оборудван с тези батерии. Обаче аз още тогава ги извадих и си взех акумулаторни, така че тия почти не са ползвани.
В момента са с напрежение 1.33V(според уреда, с който измервам) и още не са протекли, вижда се, че са със срок до 2007г.
Е, що съм ги запазил досега, ще пита някой, ами ей така, ето че им дойде времето в тази тема.
Сега за проба ги вмъкнах в дистанционното на телевизора и то си работи нормално с тях:Тази батерия по-долу, пак е от същата марка, но е протекла(откъм минуса, на снимката не се вижда).
Срокът й е до 2018г.
Беше сложена в един седмичен таймер, който не ползвах.
Преди три дни се сетих за него и видях, че часовника на дисплея го няма, извадих батерията и видях, че е протекла, напрежението й е 0.06V, все пак таймера има консумация:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: