Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
:?

Прикачен файл:
Battery_the best.jpg

Извадени от залежали дистанционни у-ния.
Идеята ми беше да ползвам батерии, които могат да устискат от протичане, дори и забравени, затворени в дистанционните.
tzetz009 - специалист
:? Еми , то си пише на батериите срока на годност . Дурасела - до 2008 г , Тошибата - до 2007 г . Сега сме 2019 г . Какво очакваш ? Никой не е казал , че алкалните елементи не протичат ! Вариант е да сложиш само една литиева НЕПРЕЗАРЕЖДАЕМА размер АА(R6), но са доста скъпи .

:partyman: :partyman: :partyman:
Antonii - майстор
То аз незнам да съществува батерия за еднократан употреба която да не протича рано или късно.
Единствено може би литиевите, но те са с други параметри и цени.
А тая марка на снимката освен с рекламата, с нищо друго не е по-добра от която и да е друга алкална батерия.
tzetz009 - специалист
:) И малко спам : - " Колко тичка наистина зайчето на Duracell " ( копи-пейст и Гугъл-сърч :-D ) . "То-о ши-и ба-а" на последно място !!!

:partyman: :partyman: :partyman:
DMN - майстор
Според мен и от моите наблюдения този тип батерии протичат, когато се изтощят напълно.
Ето две батерии(размер АА) на първата снимка.
През 2000г. си бях купил един уокмен в Англия и той беше оборудван с тези батерии. Обаче аз още тогава ги извадих и си взех акумулаторни, така че тия почти не са ползвани.
В момента са с напрежение 1.33V(според уреда, с който измервам) и още не са протекли, вижда се, че са със срок до 2007г.
Е, що съм ги запазил досега, ще пита някой, ами ей така, ето че им дойде времето в тази тема :-D .
Сега за проба ги вмъкнах в дистанционното на телевизора и то си работи нормално с тях:

Прикачен файл:
P1150402.jpg

Тази батерия по-долу, пак е от същата марка, но е протекла(откъм минуса, на снимката не се вижда).
Срокът й е до 2018г.
Беше сложена в един седмичен таймер, който не ползвах.
Преди три дни се сетих за него и видях, че часовника на дисплея го няма, извадих батерията и видях, че е протекла, напрежението й е 0.06V, все пак таймера има консумация:

Прикачен файл:
P1150403.jpg
vandu - специалист
Ако искате здрави батерии си купете сертифицирани по АТЕХ (Ex).
Малко трудно се намират, ама са железни
MamaMy - майстор
нед сеп 15, 2019 9:28 pmDMN написа:
Според мен и от моите наблюдения този тип батерии протичат, когато се изтощят напълно.
Ето две батерии(размер АА) на първата снимка.
През 2000г. си бях купил един уокмен в Англия и той беше оборудван с тези батерии. Обаче аз още тогава ги извадих и си взех акумулаторни, така че тия почти не са ползвани.
В момента са с напрежение 1.33V(според уреда, с който измервам) и още не са протекли, вижда се, че са със срок до 2007г.
Е, що съм ги запазил досега, ще пита някой, ами ей така, ето че им дойде времето в тази тема :-D .
Сега за проба ги вмъкнах в дистанционното на телевизора и то си работи нормално с тях:Тази батерия по-долу, пак е от същата марка, но е протекла(откъм минуса, на снимката не се вижда).
Срокът й е до 2018г.
Беше сложена в един седмичен таймер, който не ползвах.
Преди три дни се сетих за него и видях, че часовника на дисплея го няма, извадих батерията и видях, че е протекла, напрежението й е 0.06V, все пак таймера има консумация:
Аз виждам една друга разлика която я забелязах тук у нас със същата марка батерии купени от Кауфланд. Тези които имаха измерване на капацитета изкараха в пъти повече от тези без лентата. На производителите на ментета сигурно им идва скъпо да я направят. Виждал съм с фалшива такава, но тогава си е явно менте.
Brassmonger - специалист
Аз попаднах на ментеливи 9 волтови произведени в Турция, но опаковани отгоре с найлон под друга марка на Китай.
Lisko - майстор
За протокола да отбележа че вчера намерих в чекмеджето протекла алкална Дурасел батерия. Не в консуматор, а просто така. Не ѝ помня историята но предполагам че е била ползвана малко (ако беше за хвърляне съм щял да я изхвърля). Не помня друг път дали съм виждал батерия да си протече те така от нищо.

Понеже не купувам Дурасел, тая сигурно е дошла комбина с някоя джаджа. Иначе купувам предимно неалкални - Панасоник и понякога алкални - пак Панасоник. Защо Панасоник - щото са най-евтини - само такива има в магазина "за един долар". Не помня никоя да ми е изтекла в дистанционно. Отдавам го на това че се сменят веднага щом има нужда. Изтичанията явно не стават веднага а предимно в джаджи които са забравени.
kozl - майстор
Да изтупам темата с още две батерии извадени от дистанционно.

Прикачен файл:
Bat to bat_1.jpg

Няма протекли.

Тема "По-добрите или по-практичните батерии ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: