• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Да да определено трябва да се стигне до колуминацията :-D Но първо трябва да подвържа Виадруса към системата,проблемът е че сега тръбите идват ниско долу..и трябва да пойзкъртя малко и да ги вдигна особенно тея за топлата вода.Иска ми се ако заври водата да си отива директно към разширителния съд и от там навън както си беше :roll:
filmatoplo - майстор
Кутията ми прилича на Дакон .
phantom_ - специалист
Да да точно Дакон е.Голямо рязане падна,ако ми се наложи пак да правя такава кутия никога не бих се захванал отново да режа такъв котел :lol:
шоп - майстор
phantom_ написа:
Чудя се дали да не ъпгрейдна горелката като и сложа втори шнек?За по голяма безопасност по принцип :?
Браво! Отлична работа.

Относно вторият шнек и безопасността... хиляди универсални горлки работят безаварийно. Мож да сложиш втори шнек разбира се, но това е свързано с преправяне и оскъпяване-шнек, мотор...
Предполагам имаш термодатчик за темпратурата на фидера? Ако контролера следи тази темпратура няма проблеми. Ако обаче датчика липсва си е проблем :?

Може да завариш един 3/4 цола нипел над шнека пред бункера, да го залееш с парафин и ако се появи обратен огън парафина се топи и едни 5-10 литра вода от туба окачена високо гасят пожара:-)
phantom_ - специалист
Да тая противопожарна мярка задължително ще я сложа,без нея не мисля да ползвам горелката :prayer:
Но все не ми остава време да си довърша проекта...Сега джипката иска да се троши и тя е на дневен ред.. Трябва да и отворя мотора да видя от какво е утре :? Че лопа нещо :shock:
sian - специалист
Колега, това ли е работното положение на шнека. Не е ли много напред в зоната на горенето.
phantom_ - специалист
Не колега не е това,просто не е вкаран на мястото си.

Прикачен файл

_20170904_082522.JPG Ето така стои по принцип.
transportna - специалист
пон мар 06, 2017 6:44 amшоп написа:
Последната защита е парафинова тапа и вода.
ср авг 30, 2017 7:27 pmшоп написа:
Може да завариш един 3/4 цола нипел над шнека пред бункера, да го залееш с парафин и ако се появи обратен огън парафина се топи и едни 5-10 литра вода от туба окачена високо гасят пожара:-)
Поразпитах за парафина и разбрах, че се топят при различни градуси /56-58 градуса, 95 градуса, и т.н. Според вас колеги, какъв парафин и топящ се на какви градуси е хубаво да се сложи за тапа?
пон сеп 16, 2019 12:15 pmtransportna написа:
Поразпитах за парафина и разбрах, че се топят при различни градуси /56-58 градуса, 95 градуса, и т.н. Според вас колеги, какъв парафин и топящ се на какви градуси е хубаво да се сложи за тапа?
Естествено че 56-58.
95 си е сериозна температура.
Първо премери къде каква температура прави, при нормален режим на работа и ще се ориентираш къде да монтираш и какъв да е парафинът!
Валтер Желязков - специалист
Термостатния ми клапан на "пожарникара" е на 92 градуса.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Тема "Всегоривна горелка направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: