• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
k_garchev - специалист
Като стана дума за стоманени котели.В момента съм с Дакон 24kw,стоманен.Котела е на 19-20 години.От които последните 4 е каран на пелети,преди това само на кюмур.Системата ми е отворена и няма абсолютно никакви винтили.Имам познат,който е със същия котел,който преди 4 години се спука.Купувани са заедно.
filmatoplo - майстор
:? Вашата е лесна -кой от тези варианти да избера -ще се горят само дървестни пелети .
котел -Бурнит пел еси .
котел -алфа плам комо компакт .
котел-термолукс.
котел-грейко с GP горелка.
котел-пелетерм LONG TIME
А ся де. :wink: условие 30-35 киловата -до цена 4850 .
Македонската стрелба уцели предпоследния вариант.
filmatoplo - майстор
Ох надявах се някой да хареса трите горни компактни варианта -устройството им е тип камина с вграден бункер :wink: .
Чакай, коригирам стрелбата!

......Термолукс. Скоро беше обсъждан тука.
viewtopic.php?f=10&t=61858&p=979013&hil ... 81#p979013
Добра памет. Личи редовната употреба на на кака Гинка, от моя страна.
andy_forresite - майстор
Най-добре клиента да си избере. Подвързва му се каквото си е купил. Каквото има в котелното - това ще е.
Перфектни неща няма и "утре" ще звънне. По-добре да очакваш да се обади за нещо, което ти си направил и да се коригираш, отколкото да се носи отговорност и за това дали един продукт ще отговори на очакванията (които не знаем какви са).
За котела на бърнит съм чувал добри отзиви, но само съм чувал. А за горелка ... в магазина ни видях една с въртяща се скара, само че не я загледах дотолкова че да видя производител и модел. Като дизайн, цвят и изработка ми спря окото де.
Пелетерма също не е лош вариант. Моделът от миналата година не изглежда зле на хартия (м@ратон 30 kw).
filmatoplo - майстор
От изброените ,не съм монтирал Бурнита и Алфа плам Комо . - Бурнита обаче го видях в склада и бива като вложени части .Термолукса и другите да.Иска ми се компактен модел ,в краен случай котела Грейко с добавени пружини -ама не ми се ще разхвърляни -котел,бункер,шнекове и маркучи .Веднъж избора да е мой и глей ся.Притеснява ме сервиза на компактните котли -в Бургас е нула ,ако стане нещо удряме седмица на камък ,то яз ще се справя но части да има . :wink:
пон сеп 16, 2019 12:57 pmandy_forresite написа:
Най-добре клиента да си избере. Подвързва му се каквото си е купил. Каквото има в котелното - това ще е.
Перфектни неща няма и "утре" ще звънне. По-добре да очакваш да се обади за нещо, което ти си направил и да се коригираш, отколкото да се носи отговорност и за това дали един продукт ще отговори на очакванията (които не знаем какви са).
За котела на бърнит съм чувал добри отзиви, но само съм чувал. А за горелка ... в магазина ни видях една с въртяща се скара, само че не я загледах дотолкова че да видя производител и модел. Като дизайн, цвят и изработка ми спря окото де.
Пелетерма също не е лош вариант. Моделът от миналата година не изглежда зле на хартия (м@ратон 30 kw).
Офффф Андиии....стига глупости!!!
Тва лято са научих , че съм клиент.
Осъзнах го малко преди да ми го "обясни" инсталатор. Исках нещо, щот съм го чел и ми хареса, човека подходи тактично, а аз са напрайх на мъдър и са съгласих. Бяха поправени и още МОИ решения, които осъзнах, че...
Това е правилно, защото после не можеш го смени тоя памперс без инсталатора.
Свикнал си да си носиш Кръста, затуй ли препоръчваш така? Защо пренебрегваш способността на инсталаторите да консултират? Кой друг, ако не те?

Високоинтелигентен субект, лишен от от способността да взема самостоятелно решения и да носи отговорност. Що е то?
Антон С. - специалист
Може ли аз да отговоря? Клиент. Ама не достатъчно добре консултиран, за да поеме сам отговорността. Прав ли съм бат Трифонье?
пон сеп 16, 2019 11:22 pmАнтон С. написа:
Може ли аз да отговоря? Клиент. Ама не достатъчно добре консултиран, за да поеме сам отговорността. Прав ли съм бат Трифонье?
Не знам, може да си прав, може да греша, щот отскоро те чета.
Клиента сам си носи Кръста, а много предпочитат друг да го носи.
Отказвал съм работа на "компетентни" клиенти. Не работя парно.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15

Тема "Избор на пелетен котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: