Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
БАШ МАЙСТОР - специалист
Още при монтирането не се махаха лесно ,било от съхранението на профила ,слънчасал е! и сега оставаме без нокти с жената със сушоара някои падат други се делят на 3 слоя :? питах монтажника дали мога да забърша с АМБ ,а той каза с малко :?: е има ли малко бременна жена????
пвц е дограмата на алупласт ,как по лесно да се отърва от лепенката и после с какъв препарат"разтворител" да почистя?????ХХХХЕЕЕЕЕЕЕЕЛЛЛЛЛПППППППП!!!
sasooooooooo - "специалист"
Имам същия проблем, но при мен са отвън и са нагоряли от слънцето.
Мислил съм си с по-ситна шкурка, ама се не остава време. Ако пробваш, сподели с кое става.
Успех
tysonlkr - специалист
sasooooooooo написа:
Имам същия проблем, но при мен са отвън и са нагоряли от слънцето.
Мислил съм си с по-ситна шкурка, ама се не остава време. Ако пробваш, сподели с кое става.
Успех
Със шкурката няма ли да надереш профила много :? Колкото и да е ситна шкурката все ще го надере според мен :roll:
Незнам с какво може да се премахне но определено нетрябва да се използва шкурка :wink:
IJAN - специалист
Има един обезмаслител на Меглио е.Пробвай -предполагам ще ти свърши работата.
Bechev - специалист
При мен е дървена и нямам кръв от яд,пробвах с някакъв препарат за махане на етикети,който купих от Стройко в НДК ,но не мърда казаха с вълнен парцал и олио ще пробвам утре.

Прикачен файл

100_.jpg
100_.jpg (181.52 KиБ) Видяна 19784 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Определено за дървена дограма решението е с олио и с мек парцал. Ако е прегоряла от слънцето лепенката, не става от пъвия път, но има шанс. Аз вече пробвах.
Това с WD-40 (от другата тема) е добра идея, особена за ПВЦ дограма. Не знам обаче на дървена как ще се отрази. Трябва да се пробва.
smartman - специалист
njakoi moje li da kaje dali tozi metod raboti i za aluminieva dograma, zashtoto imam zalepeno hartieno tikso koeto e tolkova speklo che njama svaljane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wallbash: :hot2:
Bechev - специалист
Ето въпросният препарат.Не съм го пробвал на друга дограма освен дървена,но на нея не става.

Прикачен файл

Picture 0.jpg
Picture 0.jpg (169.56 KиБ) Видяна 19675 пъти
filbig - специалист
И ние ги сваляхме с нож за чистене на керамични плотове и става, а имам и една гума, която се слага на бормашина-на car system , за махане на двойнозалепващо от лайсни и емблеми, работи страхотно, но е 40 кинта и не съм я пробвал на дограмата.

Тема "Махане на лепенки от ДОГРАМА?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: