Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Това е клапан по температура и по налягане. Би трябвало мястото му да е горе, а за да изхвърля вода, сигурно бойлерът прегрява, повредил се е клапанът, новият не е качествен...
Първият, който ми попадна в нета, е с параметри 7 бара, 99 градуса.
k_garchev - специалист
Ами не знам този на колко бара и градуса е.Би трябвало да е качествен,защото по спомени го купувах за около 60лв.Имаше и по-евтини,но взех скъп.А може ли да се сложи клапан само по налягане,без температура?Тогава би трябвало да изхвърля доста по-малко вода и да нямам тези проблеми.
ср сеп 18, 2019 12:21 pmk_garchev написа:
Ами не знам този на колко бара и градуса е.Би трябвало да е качествен,защото по спомени го купувах за около 60лв.Имаше и по-евтини,но взех скъп.А може ли да се сложи клапан само по налягане,без температура?Тогава би трябвало да изхвърля доста по-малко вода и да нямам тези проблеми.
Чуваш ли са кви ги пишеш?!!!
Защо ми е слънчева система за БГВ, след като ще се изхвърля, малко или много?!!!
Приведи я в ред джаджата, както е била като нова и я ползвайте тая вода!
шоп - майстор
ср сеп 18, 2019 12:26 pmТрифон П.Трифонов написа:

Защо ми е слънчева система за БГВ, след като ще се изхвърля, малко или много?!!!
Приведи я в ред джаджата
+1
100% съм съгласен. Повечето хора с heat pipe тръби се оплакват от недозагряване и липса на достатъчно топла вода, а при теб е обратното.
Системата не е оразмрена правилно спрямо разхода на БГВ :idea: :idea: :idea:

Варианти за оптимизиране има, но ти в момента си си ограничил кръгозора само в комбинирания предпазен клапан и това ти пречи на погледнеш на база елементарна логика как да докараш системат да работи оптимално без да стига гранични стойности.
Успехи!
kozl - майстор
А на колко градуса отваря този клапан?
И при сина има само Т клапан и отделно предпазен с възвратен към бойлера, но системата е съвсем друга и бойлера е със серпентина и се намира вътре в сухото помешение. Клапана е за 90 гр. и до сега не е сработвал, защото такава Т не е достигала в бойлера.
Hursa - майстор
Има ли кран на тръбата подаваща към бойлера вода?
Hursa - майстор
Ами ако има, може да го затваря и да го отваря само когато се ползва бойлера - може би е вариант.
ср сеп 18, 2019 10:10 pmAndri01 написа:
:? Де гУ ? :?
Афтоматичен е. Сички ръчни екстри.

Надяваш апарата, по тръбата по тръбата и....
...докато свършиш работата, локумити ши са разтеглени.

Тема "Въпрос за клпан на слънчева система." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: