Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
meleager - напреднал
вт сеп 17, 2019 12:15 amJacomo написа:
Няма нужда да демонтираш батерията. Демонтораш 1, 2, 3 и развиваш 4 от втората снимка на Лъчезар. Вероятно проблемът е в 4.
Благодаря, така и ще направя. Въпросът е, че ако не успея да отстраня проблема, ще трябва да купя нова батерия и тогава ще се наложи да демонтирам тази.
Lutchezar - майстор
вт сеп 17, 2019 12:16 amn_a написа:
......
с почукване и всичко ми се отвива...
Този цитат, изваден от контекста ще ти го крадна.
😂😂😂

Проблемът 99 процента е в уплътнението.
meleager - напреднал
вт сеп 17, 2019 12:16 amn_a написа:
вт сеп 17, 2019 12:10 amLutchezar написа:
Чиста случайност е че знам какво да търся.
Имам подобен от времето на Вермахта и с цел реставрация търсих навремето, та затова знам модела.
Сега отстъпвамправото на дамата n_a да проведе инструктажа :-D
Аааа, нища я аз таз отговорност*. Ше му река да полее с кисело, ще стане на петна и аз виновна.
Вече си има картинка, да действа!

----------------------------------------
* Аз нямам сила в ръцете и полека-полека, с почукване и всичко ми се отвива... пробвай така, по женски.... намаля шансът за счупване
:)
Не ми идва много отвътре да ги правя нещата по женски, но ще пробвам по-полека, че обикновено се юрвам да ги щурмувам проблемите, и после... да му мисли майстора след мен. :)
Lutchezar - майстор
Няма май много къде да се ползва чук там.

Спираш водата централно или ако си имаш кранче точно за банята.

Сваляш тапа.
Отвиваш винт
Сваляш въртока с конусната капачка
Отвиваш механизма с ключ 22 или водопроводен.
И с механизма в магазина. Там или уплътнението, или същия механизъм, ама всичко да му е еднакво.
После го завиваш, но внимателно да не го завиеш накриво.

И пускаш водата за проба.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт сеп 17, 2019 12:48 amLutchezar написа:
Хм... почукваш по отверката и вин'чето се отвива леко... и тн
kozl - майстор
пон сеп 16, 2019 11:54 pmLutchezar написа:
Провери дали съм уцелил модела.
Ако да, мисля че трябва в 3-ия файл да е схемата
https://www.idealstandard.bg/bg/product ... B9657.html
4-тия файл "Инструкция за монтаж" е важния файл. Пише, че е "PDF", но всъчщност са забравили разширението "PDF" и се отвори след като му посочих програмата за "PDF".
На последната страница е посочен реда за сваляне на главата.
В моя батерия от преди повече от 15 г. гумените втулки за обезшумяване се бяха полу разпаднали. Та като се разпаднат застават на пътя на водата и може да причинят запушване. В този смесител обаче няма посочен такъв детайл, но :?
Поне на чертежа главата прилича на керамична (ако е керамична рябва да се върти не повече от оборот). Главите се сменят и ги има почити навсякъде, но носи старата за мостра, че има различни модели като дължина и позиция на врътката.
meleager - напреднал
вт сеп 17, 2019 12:48 amLutchezar написа:

Спираш водата централно или ако си имаш кранче точно за банята.

Сваляш тапа.
Отвиваш винт
Сваляш въртока с конусната капачка
Отвиваш механизма с ключ 22 или водопроводен.
И с механизма в магазина. Там или уплътнението, или същия механизъм, ама всичко да му е еднакво.
После го завиваш, но внимателно да не го завиеш накриво.

И пускаш водата за проба.
Стигнах до "Сваляш въртока с конусната капачка". Не помръдва пустия му върток. На схемата е показано, че цялата конфигурация трябва да излезе напред. Не смея да стисна конусната капачка с ключ.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср сеп 18, 2019 7:15 pmmeleager написа:
...
Стигнах до "Сваляш въртока с конусната капачка". Не помръдва пустия му върток. На схемата е показано, че цялата конфигурация трябва да излезе напред. Не смея да стисна конусната капачка с ключ.
През кърпа? С подбутване?
Lutchezar - майстор
Стигна се до лекото почукване по врътката от стената напред ту горе, ту долу, ту ляво, ту дясно.
Никакви клещи, никакво въртене, излиза в посока към теб.
meleager - напреднал
ср сеп 18, 2019 8:32 pmLutchezar написа:
Стигна се до лекото почукване по врътката от стената напред ту горе, ту долу, ту ляво, ту дясно.
Никакви клещи, никакво въртене, излиза в посока към теб.
Ръкохватките излязоха с голям зор, но няма как да подхвана конусната капачка. Ако пръсна малко обезмаслител, дали няма да помогне?
Също, има ли вариант да потопя всеки елемент, който успея да сваля в някакъв разтвор/химикал, за да се изчисти от налепите и да стане като нов? Не може да няма такъв, въпросът е дали някой от вас го знае или как да го потърся в нета.

По принцип съм от хората, които биха сменили целия душ, но виждам, че тази Видима е доста солидна изработка (а и е в комплект с батерията на умивалника), и ако действително проблемът е в някакви си уплътнителни гумички, не си струва да я подменям.

Тема "Проблем със студената вода на душа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: