• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
svg - специалист
съб сеп 21, 2019 7:46 pmpreslav написа:
съб сеп 21, 2019 7:36 pmsvg написа:
съб сеп 21, 2019 7:30 pmpreslav написа:

Фибранът трябва да се има предвид, че е пароНЕпропускащ т.е. влагата от жилището ще остава в дъските, които са таван на къщата и под на подпокривното. Според мен решението е гредички с дебелината на изолацията, които да оформят клетки за полагане на изолацията от вата или стиропор, а върху тях да е заковано ОСБ, върху което да се ходи. Предполагам дъски на тавана/пода няма да се наложи да се сменят в близките 50 г., ОСБ-то е грозно, но в подпокривното никой няма да го гледа, остава да си избереш вата или стиропор (аз бих избрал ватата).
За съжаление, е много вероятно дъските на тавана/под не са сменяни, което ме притеснява ако реша да ги затворя. Да, явно фибрана ше отпадне.
Идеята ми е нещо, лесно за монтаж и демонтаж, без да е много тежко.
По ватата на дюшеци се ходи, но дали тогава несменените дъски ще издържат?

Самите дъски са заковани НАД гредите. Т.е. като погледна от стаята, виждам първо гредите, после ламперията. Като погледна от тавана, виждам само ламперията. Така, че тези осб плоскости, няма как да ги закова директно на гредите..
preslav - майстор
съб сеп 21, 2019 8:09 pmsvg написа:
Самите дъски са заковани НАД гредите. Т.е. като погледна от стаята, виждам първо гредите, после ламперията. Като погледна от тавана, виждам само ламперията. Така, че тези осб плоскости, няма как да ги закова директно на гредите..
Знам, представям си го, но летви 30Х50 мм. са точно без пари, а и 30Х30 също, в зависимост от дебелината на избраната топлоизолация. Отиди и виж вата на дюшеци, предполагам можеш да си представиш колко твърда трябва да е за да ходиш по нея - дори и ОСБ няма да ти е необходимо при инцидентни посещения на тавана.
svg - специалист
съб сеп 21, 2019 8:33 pmpreslav написа:
Знам, представям си го, но летви 30Х50 мм. са точно без пари, а и 30Х30 също, в зависимост от дебелината на избраната топлоизолация. Отиди и виж вата на дюшеци, предполагам можеш да си представиш колко твърда трябва да е за да ходиш по нея - дори и ОСБ няма да ти е необходимо при инцидентни посещения на тавана.
Добро утро!
Казваш, скара да направя и вътре изолацията да сложа?

П.п. понеже ще имам нужните средства чак лятото, то тази пръст, която е сега на тавана, да я махам или не?!
Ще задържа ли топлото през идната зима?
preslav - майстор
нед сеп 22, 2019 6:59 amsvg написа:
Добро утро!

П.п. понеже ще имам нужните средства чак лятото, то тази пръст, която е сега на тавана, да я махам или не?!
Скара ако ще ползваш стиропор и ОСБ в/у него, макар че и само ОСБ да наредиш върху стиропора пак ще е достатъчно за инцидентни качвания в подпокривното.
За пръстта не съм сигурен колко голяма полза ще имаш от нея - аз бих я махнал защото догодина ще имаш да правиш и още едно нещо, времето ще те притиска и пак ще отложиш истинската изолация.
svg - специалист
нед сеп 22, 2019 11:32 ampreslav написа:
нед сеп 22, 2019 6:59 amsvg написа:

Добро утро!

Скара ако ще ползваш стиропор и ОСБ в/у него, макар че и само ОСБ да наредиш върху стиропора пак ще е достатъчно за инцидентни качвания в подпокривното.
За пръстта не съм сигурен колко голяма полза ще имаш от нея - аз бих я махнал защото догодина ще имаш да правиш и още едно нещо, времето ще те притиска и пак ще отложиш истинската изолация.
Прав си за пръстта. Ще я махна но ще започна др неделя, че до сега друго правих и се уморих.
Ще я изчистя и ще дизенфекцирам с/у летящи гъдинки.
Нужно ли е кредите да ги мина с някакъв как?!
kr1100 - майстор
[/quote]
[/quote]

Стиропор в никакъв случай под покрив. Гори хубаво и отделя черен мазен дим / отровен/.
Справка Шоп / мисля,че беше пожарникар.
2 ра справка блока под ВиК Варна - горяща фасада , мъртъв човек.
svg - специалист
нед сеп 22, 2019 6:25 pmkr1100 написа:
[/quote]

Стиропор в никакъв случай под покрив. Гори хубаво и отделя черен мазен дим / отровен/.
Справка Шоп / мисля,че беше пожарникар.
2 ра справка блока под ВиК Варна - горяща фасада , мъртъв човек.
[/quote]

Явно отпада. Ще продължа както до сега. Стая по стая свалям каратавана, вата с фолио и ГК.
А подпокривното пространство...ще го изпистя, дизинфекцирам и гредите ще ги мина с лак.
nikolov333 - майстор
"Модерните стиропори"-ЕРS, не поддържат горенето.. :idea: Тествано лично... Загасва като се премахне източника на пламъка, но ако ти се запали дюшамето или OSB-то ще те отрови дима..
Lutchezar - майстор
Никой не предложи вместо пръстта да се сипе керамзит?
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт, почистване и изолация на подпокривно пространство. Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: