• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 94
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
ср сеп 25, 2019 12:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
Трябва да се получи, чисто математически ок 63-65 киловата, но имаш загуби от самия буфер, имаш загуби в котелното....
Точно :supz:
1000л вода загряти с 40 градуса за 2 часа е малко над 23,5киловата/час.

Обаче и в котала имаш вода и в тръбите. Теглото на котела, буфера и тръбите също трябва да се вземе в предвид при първоначалното темпериране.

Загубите правилно Трифон ги е посочил. И те трябва да се вземат под внимание.

Като цяло според мен си ОК. Обаче ми е интересно засече ли за тези 40 градуса в буфера, колко килограма пелети изгори? :?
Билян - специалист
От котела до буфера Има около метър тръби с изолация котела не сабира повече от 50 до 100 литра вода не смятам че е добре. Котела е бил на най голямата степен на ръчен режим.
Не сам засичал точно но може би около 1чувалче може и по малко да е не мога да преценя след настройките ще го тествам точно
Ми от едно чувалче можеш да вземеш ок. и малко над 60 квтч. Ако са изгорени по малко пелети, още по добре.
Правилно смятаме с Шопа, а ти смятай, че котела си е добре!
Инак напразно няма да можеш да спиш. Шегичка.
Билян - специалист
Това с котела е в къщата на брат ми и за миналата зима е изгорил 14тона пелети. Мойта къща е същата с термопомпа вода вода повече от 300лв ток не съм плащал. Вярно той топли още 50кв на майка ми и баща ми. Вижда ми се не реален разход котела беше без нищо само с една помпа сега ще видим има ли разлика
gnt69 - майстор
ср сеп 25, 2019 8:56 pmБилян написа:
Това с котела е в къщата на брат ми и за миналата зима е изгорил 14тона пелети. Мойта къща е същата с термопомпа вода вода повече от 300лв ток не съм плащал. Вярно той топли още 50кв на майка ми и баща ми. Вижда ми се не реален разход котела беше без нищо само с една помпа сега ще видим има ли разлика
Колко квадрата е къщата. Чак не мога да го проумея 14 тона пелети. :partyman:
Билян - специалист
150 с изолация и добра дограма
gnt69 - майстор
ср сеп 25, 2019 9:40 pmБилян написа:
150 с изолация и добра дограма
Страшно голям разход, това с какъв котел и горелка. :partyman:
Въх, тоя разход си е направо за безсъние.
Последният тест ми изглежда добре. Дано има промяна, в положителна посока, цялата гимнастика!
Имам спомен, че съфорумник топли 200 квадрата с половината на обявения тонаж.
Напиши котела и горелката!
Билян - специалист
Котела е бърнит изипел 35
gnt69 - майстор
чет сеп 26, 2019 12:49 pmБилян написа:
Котела е бърнит изипел 35
И аз топля около 150кв. от 200кв. По нова година за месец се топлят всичките 200 ама с 3-4тона слънчогледови. За миналата година 3700кг.
Нещо тотално сгрешено има в системата. По 2 кила пелети на час да гори по 24 часа са 50 кила на ден, или 1500 кила на месец, по 6 месеца са пак 9 тона не 14 тона.
Или нещо тотално сгрешено има в системата или котела е абсолютен боклук. :partyman:
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 94

Тема "Буфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: