Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср авг 28, 2019 1:17 pmHoвoceлckи написа:
С "две дупки". От долу влиза загрятата вода (при разширяване и "излиза" при свиване, намаляване на температурата й) и излиза въздухът от системата. Горе има преливник.
Ей тук е разисквана "правилната" схема.
Аха, това потвърждава препоръките ми по назад.
Личи, че съм чел капацитетите, хахааа.
Антон потвърждава, че няма значение дали отворената система е гравитачна или с помпа.
Благодарско!
fbr - майстор
Трифон сега да ти даде отговор защо ти шуми камината. Прочети отново всичко по темата отначало до край.
ср сеп 25, 2019 9:50 pmfbr написа:
Трифон сега да ти даде отговор защо ти шуми камината. Прочети отново всичко по темата отначало до край.
Аз го направих, но не видях да си писал нещо за камината, а за постоянно обезвъздушаване на радиаторите, ако не се направи по твоя начин.
Гената е откровен, а ти защо си толко злобен?
Човека пише, че няма въздух и шум по радиаторите. Греят си.
fbr - майстор
Камината още не пусната в постоянно движение, че да усети ползите от твоя акъл, тоя който го даваш на другите, а у Вас плащаш на друг да ти го направи.
GENA1976 - напреднал
чет сеп 26, 2019 5:52 pmfbr написа:
Камината още не пусната в постоянно движение, че да усети ползите от твоя акъл, тоя който го даваш на другите, а у Вас плащаш на друг да ти го направи.
Фбр,моля не се карайте просто искам да отстраним този проблем с шума ,забравих да уточня че напълних системата преди няколко дена,тоест водата е с много кислород,възможно ли е да е това да шуми.Иначе в радиаторите няма въздух греят си на мах,вдигнах на камината около 65 градуса и добре греят,но шума не изчезва и само от камината идва този шум при малко по силен огън и опиране на дървата до страничните стени на водната риза
чет сеп 26, 2019 5:52 pmfbr написа:
Ще сгреша ли ако те наричам така, както наричат традиционно българско ястие, направено от тесто, мая, яйца, мляко, сирене?
Парното си го правих, без да питам никого и само с четене. Може да се проследи истинността на това твърдение, ФБРеецо.
Фактурите за всичко се пазят, та е и документирано, безименнико. Мога да помагам с разследването професионално, за разлика от теб. Нямаш и памет даже, но пък сега се сещам, че това не е проблем да бъдеш посредствен разследващ.
Снимки, с дати, също имам. До тук е правено от мен- функционално, но не подредено. Работено с мед.
Тая година се газифицирам. Всички знаят, че това не може сами да си го правят, освен ако не са лицензирани инсталатори.
Е, аз избрах виден такъв от този форум, направи ми оферта, като исках и да подреди плетеницата в котелното. Та, имам и свидетел.
Само да не се обидиш на баница! Не е това. Тука само размахваш устни, нищо повече.

Този човек, с проблема в камината, интуитивно усеща каква може да е причината, без да е специалист, колкото теб. Посочих и техническа грешка, която трябва да отстрани.

Помагай, ако знаеш, не търси конфронтация, чрез която да си избиваш комплексите!
fbr - майстор
Аз съм си дал мнението отдавна, не го натрапвам, а и не давам мнение във всяка нововъзникнала тема, за да избивам комплекси.
Hursa - майстор
съб авг 24, 2019 11:27 pmGENA1976 написа:
... така ще монтирам РС...
Тази тръба ("свързване"), която на схемата е означена под номер 4 - има ли я при вас?
пет сеп 27, 2019 12:21 pmHursa написа:
съб авг 24, 2019 11:27 pmGENA1976 написа:
... така ще монтирам РС...
Тази тръба ("свързване"), която на схемата е означена под номер 4 - има ли я при вас?
Прочети внимателно, прегледай осторожно снимките и ще разбереш, че я няма!
Не е и животоспасяваща, демек задължителна, за правилното функциониране на отоплителната система. №4 се ползва при специфичен монтаж, който....едва ли те интересува и не е на дневен ред, в темата.
Hursa - майстор
Виждам дадената от теб схема и че питащия ще прави системата си според нея.

Тема "Място на отворен разширителен съд в системата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: