• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Сложи един подвижен термометър на студения вход на котела, да видим там какво става.
GENA1976 - напреднал
пет сеп 27, 2019 9:59 pmfbr написа:
Сложи един подвижен термометър на студения вход на котела, да видим там какво става.
Ок
GENA1976 - напреднал
пет сеп 27, 2019 9:59 pmfbr написа:
и там имам термометър(на студената),разликата между топлата и студената е около 10 градуса,при 65 градуса на топлата вода
fbr - майстор
Значи че циркулацията е добре.
Георги М - помощник
Може да не помогне много за проблема, но филтъра, преди помпата трябва да се завърти надолу и да се обърне в правилна посока. Има стрелка указваща посоката на движение на течността.
съб сеп 28, 2019 8:29 amГеорги М написа:
Може да не помогне много за проблема, но филтъра, преди помпата трябва да се завърти надолу и да се обърне в правилна посока. Има стрелка указваща посоката на движение на течността.
Браво бе Гоше! Видях го, че е настрани, но изобщо не ми направи впечатление, че е в обратна посока.
Гена, обръщай го и цедката да е отдолу, за да си върши работата, пък и да е удобен за почистване!
GENA1976 - напреднал
съб сеп 28, 2019 2:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб сеп 28, 2019 8:29 amГеорги М написа:
Браво бе Гоше! Видях го, че е настрани, но изобщо не ми направи впечатление, че е в обратна посока.
Гена, обръщай го и цедката да е отдолу, за да си върши работата, пък и да е удобен за почистване!
Гн.Трифонов,махнах ръчния Обезв.,и на негово място монтирах тръбата за РС.,обърнах филтъра в правилната посока и дано се махне този шум в камината.И сега забелязах че много бързо се обезвъздуши системата,чуваше се как въздуха излизаше през тръбата към разширителя. :?
нед сеп 29, 2019 9:44 pmGENA1976 написа:
Гн.Трифонов,махнах ръчния Обезв.,и на негово място монтирах тръбата за РС.,обърнах филтъра в правилната посока и дано се махне този шум в камината.И сега забелязах че много бързо се обезвъздуши системата,чуваше се как въздуха излизаше през тръбата към разширителя. :?
Дано сичко е наред и да топли зимата без ядове!
нед сеп 29, 2019 10:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед сеп 29, 2019 9:44 pmGENA1976 написа:
Дано сичко е наред и да топли зимата без ядове!
пет дек 20, 2019 10:36 pmGENA1976 написа:
Благодарение на вашите съвети за мястото на РС ,постигнах много добри резултати от към отопление и икономия на дърва.
Радвам се, че нещата са се пооправили и няма проблеми, а икономията се постига по малко по различни начини. Важното е, че топли.

И да споделя нещо, което видях вчера.
https://photos.app.goo.gl/RGWQmUcJfFWshhgRA
Направи ми впечатление, че не е нивелиран, докато една сестра ми забоде нещо в пръста. Изкривявам се вече.
Как ли се обезвъздушава това чудовище? Излишно е да пояснявам, че в ляво има по една тапа, горе и долу. Просто не ми го събра телефона, а и не се сетих да дръпна още малко.
пет сеп 27, 2019 11:03 pmfbr написа:
Значи че циркулацията е добре.
ФБР, какво ти е мнението?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Съвет за проблем за камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: