• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ky-kyy - майстор
Лазаре и всички, които си мислите, че се заяждам с вас, на лична основа или защото търся с кой да се заяда,. Просто си изказвам мнението, че живота е достатъчно сложен, за да си го усложняваме допълнително сами. Ако нещо може да се направи евтино и просто, защо енеобходимо, да се правим на някакви си и да се доказваме, пред някого, че сме много ларж и ползваме само по-по-най материали и технологии. Занимавам се със строителство над 30 години. През скромния ми професионален опит, съм се убедил в следното - Всичко красиво и различно, или по-интересно, или екзотично, или както там искай да го наречеш, от една страна е трудоемко, от друга скъп, а от трета, за мен най-важната, се нуждае от скъпа и трудна поддръжка. Ясно ми е, че всеки иска да е по-оригинален, по-различен и като мине някой покрай дома му, да цъка с език и да щрака с телефона снимки, но пък виждам с какви проблеми се сблъскват впоследствие.....Който ме е послушал, при проектирането и при строителството на дома си, после ми благодари. Особено, като вижда ексцентричните си съседи, как сън не ги лови, докато са живи....
А моите съвети са, да се прави всичко просто и изчистено от всякакви извивки, арки, разчупени покриви, терасища и тераси в какви ли не форми и всякаква естетическа изчанченост. А именно квадрат, или правоъгълник, без никакви чупки, плоча, двускатен покрив, комини на билото, никакви капандури. Ама било просто, било скучно, било грозно, било незнам си какво....
Ако ми се случи, нещо като тия прозорци, щях да питам хидразина, откъде е купил соларите за по 10 кинта, на джамджия да ги сложи в рамка калените стъкла и както е описал Вадим, да си ги поставя. Но пак повтарям, че на мен, няма как да ми се случи. Аз съм скучен, без фантазия и като се прибера в къщи, след работа, хващам дистанционното, усилвам климатика, нарязвам салатата и пия няколко ракии, наслаждавайки се, на живота. А той е кратък, повярвай ми :)

ПП На покрива, не се качва човек всеки ден. Когато се наложи, има всевъзможни начини, най-простия е, със стълба :) Не мисля, че е удачно, да се измъкваш, като Бонифас сомнамбула, през прозореца. Ама вие си знаете, по-добре....Защото, къде сте вие, къде съм аз.....
шоп - майстор
@ky-kyy
достъп до покрива винаги трябва да има. Ти ако живееш в едноетажна постройка е едно.
Така, че мнението ти не е меродвано и с простите неща и съвети си усложняваш живота.
Една керемида да се счупи, комин да се почисти, подмаже капак или пък обслужване на соларите.

Най-обичам като пожарникар да няма достъп до покрива...ами ние си го правим лесно с моторните резачки и моторните флексове:-) Закона ни го позвлява.
ky-kyy - майстор
нед сеп 29, 2019 2:40 pmшоп написа:
@ky-kyy
достъп до покрива винаги трябва да има. Ти ако живееш в едноетажна постройка е едно.
Така, че мнението ти не е меродвано и с простите неща и съвети си усложняваш живота.
Една керемида да се счупи, комин да се почисти, подмаже капак или пък обслужване на соларите.

Най-обичам като пожарникар да няма достъп до покрива...ами ние си го правим лесно с моторните резачки и моторните флексове:-) Закона ни го позвлява.
Съгласен съм, че достъп, трябва да има. А най-вече съм съгласен, че мнението ми, не е меродавно. Винаги казвам, какво мисля лично аз и как според моите разбирания, е добре да се подредят нещата. Или казано с две думи, давам друга алтернатива. Човека има глава и сам ще прецени за себе си. Изнервям се леко, като на простички въпроси, започват да се дават "аргументирани", "квалифицирани" и меродавни решения. Обикновено, като се препише половиния уебник или се прерови целия гугъл. И някои съфорумници, ми звучат също като рекламите по тв-то или като дистрибутори.
ПП Резачката е добър вариант, особено при алтернативата, да изгори целия дом, или недай се боже, да загине човек .
LazarGanev - "Велик майстор"
нед сеп 29, 2019 2:31 pmky-kyy написа:
Лазаре и всички, които си мислите, че се заяждам с вас, на лична основа или защото търся с кой да се заяда,.
Не, аз нищо не си мисля. Макар да осъзнавам, че темата отива по дяволите, за което трябва да се извиним на автова и, но понеже те виждам, че си тъп и упорит, ще си позволя да приложа резюме на целия ти бълвоч за да им стане ясно на хората.
Човека си отваря тема и пита много конкретно за нещо от което ти си нямаш понятие и вместо да си мълчиш и четеш като мене (аз също не съм компетентен по темата с покричните прозорци и ми е интересно), ти решаваш да дадеш тъп съвет:
нед сеп 29, 2019 10:26 amky-kyy написа:
При положение, че имаш прозорци на стените, според мен, няма нужда да поставяш отваряем на покрива.... :?
Аз ти отговарям съвсем културно:
нед сеп 29, 2019 10:36 amLazarGanev написа:
Най-малкото заради солара, пък и за ревизия на покрива :wink:
Ти обаче вместо да приемеш отовора и да замълчиш, изригваш (вороятно подпален от сутрешната ракия):
нед сеп 29, 2019 1:27 pmky-kyy написа:
Ей го Лазарчо, пак да се изкаже.....Човека пита, как да си направи джама, аз лично, не че нямам идея, но материята ми е чужда и не давам мнение, за нещо, което не разбирам. Споделих като един спестовник, че при положение, че цената бърка питащия, да не дава излишни пари за механизъм, ако може да мине с фиксиран джам....А нашия философ, щял да излиза през прозореца и да ходи, като сомнамбул по керемидите...Баси :rolleyes: Хайде малко, по-сериозно, че нещо почнахте съвсем да се самозабравяте двама-трима. А?

ПП. За разлика от дървения философ, Вадим е дал всичко необходимо. Беше ми интересно, да видя как се правят някои неща.
Извинявам се, за офтопика, или както там им казват на мненията, за трупане на точки :)
нед сеп 29, 2019 2:04 pmky-kyy написа:
Ся, само се чудя, как ще докараш разговора, до пелетните котли, че да му продадеш някой :-D А, май и солари продаваше.....сега се усетих, как все покрай тях завърташ тематаааааааа :lol:
Търгаш си ти Лазаре, търгаш.....Не само ще се заяждам, но и ще те изям :supz:
Че дървен философ съм бил, че търгаш съм бил, че какви ли не лайна излязоха от тая уста. Ама то внука на кого да прилича, ако не на дяда си?:
нед сеп 29, 2019 9:08 amky-kyy написа:
По цял ден бях навън, на минусови температури и когато влизах в къщи след игра, температурата винаги беше над 30 градуса, независимо от ракиите, или виното на дядо. А той беше пияч от световна класа, нещо като Меси, но в алкохолопиенето. И на нас със сетра ми, сутрин ни дробеше вино с хляб и вечер ни даваше да пийнем по чашка винце, за да са ни румени бузките.
Напоследък си на всяко гърне похлупак и на всяка манджа мерудия! Във всяка тема, и все теми, от които не разбираш. Вземи се малко в ръце и се дръж достойно. И понеже приказваш само глупости извън темата и никой не ти обръща внимание, явно това те дразни и започваш да си търсиш място между шамарите! Димитровден е още далече - нямаш ли си работа, че си все на компа да пишеш глупости? За добрите строители и зимата има работа бол, пък калпавите цяло лято бяха на компа :wink: . Чудя се как може строител с 30 год стаж да няма понятие от покривни прозорци :?

Благодаря на шоп, че се държа достойно в случая, а не подхвана тънката нишка за дистрибуторството, която отчаяно му бе подадена!
Последна промяна от LazarGanev на нед сеп 29, 2019 3:31 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
нед сеп 29, 2019 3:23 pmLazarGanev написа:
...................
Малииииииии. верно си многозле пич :lol:
Директно ти го казвам - за търгаша, имах предвид, точно теб ! Защото, на повечето тук, ни е ясно, че точно ти, злоупотребяваш с форума, като навсякъде, си пробутваш стоката. То не бяха горелки, то не бяха пружини.....И на всеки, който дава някаква друга, по-евтина алтернатива, скачаш да го оборваш, че и се винаги успяваш да излезеш жертва. Хайде тия византийски номера, някъде другаде! А?!?!
Извинявам се на автора на темата :) и на всеки, който ще я прочете :)

ПП Господин разбирач, ти и на "Велукс" ли си дистрибутор? За един преятел питам.....
LazarGanev - "Велик майстор"
Ще те помоля да ме цитираш къде точно в последния месец, два, три, шест месеца, година, съм пробутвал/предлагал на някой горелка? Или пружина? Или каквото се сетиш! Не можеш ли? Още едно потвърждение, че само празни приказки дърдориш, пиянски истории! Дребна душица си ти, няма какво да се занимавам с тебе
Последна промяна от LazarGanev на нед сеп 29, 2019 3:43 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
нед сеп 29, 2019 3:38 pmLazarGanev написа:
Ще те помоля да ме цитираш къде точно в последния месец, два, три, шест месеца съм пробутвал/предлагал на някой горелка? Или пружина? Или каквото се сетиш! Не можеш ли? Още едно потвърждение, че само празни приказки дърдориш, пиянски истории!
Което ще рече, че преди 6 месеца си предлагал ли?
Аз просто те попитах, дали продаваш капандури, не заради мен, че не ми трябват, а за един приятел....Да се облажиш малко, че напоследък много кисел изглеждаш, а хем сезона дойде.... :lol:
ky-kyy - майстор
Търгаш..... :butthead:

Систематизирай, каквото там си пееш, за алкохола и за злобата ми и за това, че съм некадърен и въобще спрегни рефрена - "Къде съм аааааз, а къде си тииииии" Като намеря време, да влезна във форума, ще ти отговоря, простовато и виновно, за да изпъкнеш, после ще делкаме печалбата :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Алтернатива на Велукс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: