ср авг 30, 2017 7:27 pmшоп написа:По добрия вариант е Щуцер,по удобен е.Навива се резба 1/2 цола и се връзва с маркуч за съда с вода.phantom_ написа:Чудя се дали да не ъпгрейдна горелката като и сложа втори шнек?За по голяма безопасност по принципБраво! Отлична работа.
За съжаление работата изобщо не е отлична
Относно вторият шнек и безопасността... хиляди универсални горлки работят безаварийно. Мож да сложиш втори шнек разбира се, но това е свързано с преправяне и оскъпяване-шнек, мотор...
Предполагам имаш термодатчик за темпратурата на фидера? Ако контролера следи тази темпратура няма проблеми. Ако обаче датчика липсва си е проблем![]()
Не му е проблема втория шнек.Проблема е ,че тази горелка е с контролер на Натурела.А тя не е направена за ретортна горелка.
да върши работа,но този контролер няма датчик за шнека.Или се лъжа,но едва ли.Няма и авариен датчик за 95 градуса.Без тези датчици и с тази кутия и бункер,горелката Е Опасна.Направо си е потензиален клиент за теб или може би на Трифон,щото му е в района.Нищо лично ,но с тези неща майтап не бива.Съвета ми е ,ако ще правиш тази горелка ,един най прост полски контролер за ретортни горелки.Още повече,че доколкото разбирам,предлагаш тези горелки за продажба.В тоя случай ,горелката ,трябва не 100% а 1000 % да бъде сигурна.Но там ти си решаваш,най добре.
Още един път ,бих искал да бъда разбран правилно.Нямам нищо против горелката.
Може да завариш един 3/4 цола нипел над шнека пред бункера, да го залееш с парафин и ако се появи обратен огън парафина се топи и едни 5-10 литра вода от туба окачена високо гасят пожара:-)
Радо, моята грешка Валтер я поправи. Селско момче съм, справям се на терен, та бих нагодил и 40 градусов парафин, на правилното място.
Пишеш за Натурела, а дори не си се запознал с PDFa.
Все повече затвърждаваш облик на писател.
Лошото е, че аз помагам в нещастието, а ти никак- просто пишеш.