• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Шегуваш се нали .
speka_rs - майстор
пет сеп 27, 2019 4:55 pmval03 написа:
Здравейте,

Скоро видях този котел (http://www.termosilikat.com/отоплителни ... лети-Torch).
Като характеристики май изглежда добре, какво мислите?
Бягай на далеко!!!
пет сеп 27, 2019 4:55 pmval03 написа:
Здравейте,

Скоро видях този котел (http://www.termosilikat.com/отоплителни ... лети-Torch).
Като характеристики май изглежда добре, какво мислите?
Супер! Зелената тема ми липсва.
Потърси я! Има тема за Торча, ама остана много назад, горката.
filmatoplo - майстор
:) По добре Голденфайер .
пет сеп 27, 2019 5:11 pmfilmatoplo написа:
:) Шегуваш се нали .
Много ми е интересно, колко "зелени" са минали през ръцете ти? До колко е подплатен саркастичния ти коментар (заедно с този под него) с практически знания, различни от мантрата "Колкото повече повтаряш едно твърдение, толкова повече истина става"?
Последното може да се каже по друг начин ;)

Мога да те питам нещо.. Колко български (че и чужди) производители в рамките на гаранционния период обновяват софтуера и хардуера на горелката и котела? А безплатно? Нула?
Защото на мен миналата година в края на гаранционния ми период (3 години) ми обновиха софтуера на горелката, смениха ѝ соплото и палеца който избутва отпадъците, дадоха ми турболатори за котела. Това без пари. И съм доволен (има си хас).

Може би трябва да споделиш колко струват турболаторите (примерно на Грейко) ако тръгнеш да си ги купуваш отделно?

А това за златния огън няма нужда да се коментира..
вт окт 01, 2019 4:33 pmpowerhead написа:
Явно четеш доста тук, личи си.
Не написа какво те топли, но сякаш се подразбира.
Защо не дръпнеш "Зелената тема"?
filmatoplo - майстор
:wink: А зеления звер го джавкахме отдавна ,който е доволен здраве да е .Аз пък днес си играх с един Пелетерм 80 -много яка машина -препоръчвам .
вт окт 01, 2019 7:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт окт 01, 2019 4:33 pmpowerhead написа:
Явно четеш доста тук, личи си.
Не написа какво те топли, но сякаш се подразбира.
Защо не дръпнеш "Зелената тема"?
Мисля че се подразбра.. Ползвам "зеления", сега ще е четвърти сезон..
ср окт 02, 2019 9:12 ampowerhead написа:
.. Ползвам "зеления", сега ще е четвърти сезон..
Аха, почти наравно сме, като опит с пелетотопленето.
За да препоръчваш, трябва да си по подробен. Доволен си, но от какво? Разход, безпроблемна работа, цена на горивото, лесно обслужване...?
ОК, аз съм "лека категория" ползвател, просто ме подразниха мненията по- горе.
Топля 100m2 частично саниран апартамент, последен етаж, три от стени му са външни. Парното работи (грубо) от 15:00 до 23:00 делнични дни и от 08:00 до 23:00 уикенд и празници. Имам механични термоглави, нагласени са на 24-25 градуса. Досега съм използвал само иглолистни пелети на Трон. Среден разход на сезон 2 тона.
Котела го чистя основно 2 пъти годишно (димни газове под 120 градуса), пепелта изхвърлям веднъж седмично, когато зареждам и бункера.
Използвам активно облачното управление през интернет, физически ходя да го видя както споменах 1 път седмично.

Основни проблеми: липсва управление по таймер. Толкова основна функция, а я няма. Има някаква надежда, че ще я реализират в облака, но и тя взе да умира. Другото е, че често забравям да го посетя, в резултат на което бункера остава празен, а радиаторите студени :D.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Избор на пелетен котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: