• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
petrov_ - специалист
вчера си купих панти блум с амортисьор които се монтира отделно на пантата.в магазина ми казаха че на една врата с две панти се слага един амортисьор. така и направих но като ги монтирах се оказа че вратата не може да се затвори напълно. вратата е с размери 40 на 77 см. мисля че не е много малка.
maroka - специалист
Не е никак голяма вратата, за да се появява този проблем.

Как точно не се затваря напълно ?
shadowman - майстор
40 ти е височината на вратата? Да не би нещата да опират до регулиране на пантата?
petrov_ - специалист
височината е 77 см. без амортисьор се затваря перфектно а с него остава 4-5 мм. отворена
gorgidanchev - специалист
трябва да се регулира.И пак е съмнително с тия размери.
shadowman - майстор
Ползвам тези панти и проблеми не съм имал до сега, това което мога да те посъветвам е да провериш дали амортисьорчето си е на мястото.
petrov_ - специалист
ами смених няколко амортисьор и пак същото не видях от някъде да се регулират
shadowman - майстор
Пантите, не амортисьора.
petrov_ - специалист
без амортисьор се затварят перфектно
Spokoiniq - майстор
Имам шкаф в кухнята 45/90 със стъкло, пружините на пантите не могат да преодолеят амортисьора ако не я "засилиш" от крайно отворено положение.Нема да се плашиш ;) Не е до реглаж на пантите, амортите са малко по-тегави от пружините в случая, защото вратата ти е под 45-50 см.Явно размерът има значение :lol: защото другите по-широки врати нямат ядове, а две 30/30 направо "кантарят", ама като исках навсякъде с амортисьори така ще е
  • 1
  • 2

Тема "проблем с панти блум" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: