Най - вълнуващия въпрос зимно време.
togo - специалист
Засега горелката работи коректно след рестарт от платката.Да видим докога.
filmatoplo - майстор
Търся стаен термостат да контролира 3 зони , или на български казано 3 отделни етажа ,всеки да си има собствен безжичен термостат който да спира и пуска помпа за съответния етаж .Един приемник да получава сигналите на трите термостата , приемника да командва горелката. :? :wink:
чет окт 03, 2019 9:45 pmfilmatoplo написа:
Търся стаен термостат да контролира 3 зони , или на български казано 3 отделни етажа ,всеки да си има собствен безжичен термостат който да спира и пуска помпа за съответния етаж .Един приемник да получава сигналите на трите термостата , приемника да командва горелката. :? :wink:
Нали познаваш Петьо! Що не си поговориш с него?
mgogom - помощник
Здравейте, това би трябвало да свърши работа:

Стаен термостат Computherm Q8RF

Приемното устройство получава сигналите от термостатите, управлява котела и дава команда на зоновите вентили да затварят/отварят (всеки термостат управлява един термовентил, общо максимум 4 зони

Това е изключително интелигентно решение, но на мен засега ми е скъпо - има доста допълнителни джиджавки.
filmatoplo - майстор
:) Благодаря ,аз също него гледах ,но не исках да подсказвам .236 лв не е мн скъпо .
mgogom - помощник
Ползвам опростеният вариант и съм много доволен - един термостат управлява горелката и помпата. Вижда ми се голяма сумата, защото като се събере сумата за вентили на 1 1/4, "задвижки", другата "периферия", трипътен вентил (анти-кондензационен) и др. такива вече ме разколебава дали е необходимо?! На второ място това трябва да бъде извършено от инсталатор, защото това е моето убеждение и като включим парите за труд сумата вече набъбва значително.
andy_forresite - майстор
Някои и по 1000 дават и пак им е изгодно. За повечето хора това са много 💰. Трябва и да е оправдано купуването - или дву-, три-, четириетажна къща, или две/три отделни постройки. За 1 етаж с взаимносвързани стаи това е излишно.
Оставям настрана това, че стаите трябва да се затоплят бързо. Ние можем да искаме различни температури през денонощието, но като не се поддава на подгрева няма смисъл.
bai_bradyra - специалист
чет окт 03, 2019 9:45 pmfilmatoplo написа:
Филме моя интернет управляем :supz: Salus IT500 може да управлява 2 независими отоплителни зони (*изисква се датчик на температура iT300 за втората зона) ... Продавам го :lol: Не че искам да се оттърва от него, но минах на газ и ми е излишен. ДОкато го ползвах бях много доволен. И котела от подписа продавам и помпа и бункер 150 кг и бойлер 200 л. стационарен ... :lol: :lol: :lol:
andy_forresite - майстор
С колко е по-скъпо на газ? Искам да разбера дали си заслужава да се занимавам още с пелети.
пет окт 04, 2019 11:08 pmbai_bradyra написа:
:lol: :lol: :lol:
Ейййй, доволен човек!!!
Брадър, освен коментар на сметките, драсни нещо и за управлението! Сигурен съм че ползваш нещо през интернет.
Ако искаш, в закачената газова тема, че Грейко още се дърпат да напраят газов котел.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: