Добър вечер. Дайте ми по някой съвет за аварийно осветление. Идеята е 5 метра ЛЕД лента (24w) да се задейства автоматично при отпадане на напрежението и да спира автоматично при възстановяването на напрежението.
Съвети относно реализирането на схемата не са ми нужни. Искам съвет относно компонентите. Дали да е концепция: зарядно от лаптоп; понижаващ DC/DC модул; LiPo пакет; BMS платка; пищялка за прекомерен разряд, или гелов акумулатор 12V/1,3Ah; зарядно...?

Съвети относно реализирането на схемата не са ми нужни. Искам съвет относно компонентите. Дали да е концепция: зарядно от лаптоп; понижаващ DC/DC модул; LiPo пакет; BMS платка; пищялка за прекомерен разряд, или гелов акумулатор 12V/1,3Ah; зарядно...?

. Волт и две десети умножено по тока отиват за отопление ! ( Същото , че и по-зле е положението с резисторите по LED лента )
 . Волт и две десети умножено по тока отиват за отопление ! ( Същото , че и по-зле е положението с резисторите по LED лента )  !
 ! ) , но е крайно време да се "разделим" на два лагера и да уточняваме кой в какво жилище живее ! Апартамент или къща !?! Аз съм в къща с прозорче на WC-то !
 ) , но е крайно време да се "разделим" на два лагера и да уточняваме кой в какво жилище живее ! Апартамент или къща !?! Аз съм в къща с прозорче на WC-то !