• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет окт 11, 2019 8:42 pmfilmatoplo написа:
:wink: И по таблицата става , но си иска и да се наблюдава какво се случва в горивната камера. :wink: :wink:
Снощи смятах да изпреварвам Брадъра, ама са разсеях.
Таблицата е "База". Друго си е да имаш модерна калкулация и действа на мъжкото самочувствие положително някак. Даже Анди беше избродирал една и той.
А тебе та издирват за съвет на една 30ска, настройки да нахвърляш виртуално.
Виж си пощенската кутия! Вероятно там те дири чиляка.
Юхууууу, ко хубу сидят четри петици!!! Сякаш вчера бяха три.
galivar - специалист
пет окт 11, 2019 8:03 pmbai_bradyra написа:
ср окт 09, 2019 8:44 pmgalivar написа:
Колеги,може ли някой да даде тази екселска таблица,че линка вече не работи.
Мога да ти я пусна в понеделник. В движение съм, а я нямам на телефона. Дано ме изпревари някой дотогава :lol:

Добре, че мога да си влизам в компа отвсякъде :lol: заповядай: https://dox.abv.bg/download?id=e71663168b
Благодаря много!
galivar - специалист
Здравейте отново,след като направих настройките по таблицата,пелетите отново не ми изгарят,остават на черни въгленчета.Измерих шнека подава 3380 грама за 6 мин.Умножено по 10 се получава че подава приблизително 34 кг, на час.Въведох в таблицата и настройх по нея.Изображение
В таблицата няма настройка за вентилатора.Дали ако при тези настройки увелича вентилатора ще изгарят нормално?
В момента вентилатора ми е на P3-48% P2-43% P3-40%.
gnt69 - майстор
чет окт 24, 2019 1:25 pmgalivar написа:
Здравейте отново,след като направих настройките по таблицата,пелетите отново не ми изгарят,остават на черни въгленчета.Измерих шнека подава 3380 грама за 6 мин.Умножено по 10 се получава че подава приблизително 34 кг, на час.Въведох в таблицата и настройх по нея.
В таблицата няма настройка за вентилатора.Дали ако при тези настройки увелича вентилатора ще изгарят нормално?
В момента вентилатора ми е на P3-48% P2-43% P3-40%.
Аз бих нагласил мощности 5, 10, 15 кв. Сега времето е топло и не ти трябват 20 кв на трета мощност и 7 кв на първа. Ако смъкнеш мощноста запази въздуха същия, ако си искаш твоите мощности си увеличи въздуха с по 2 единици. Ако продължават да падат неизгорели вдигай въздуха докато спрат да падат. След всяко вдигане и смъкване трябва да изчакаш половин един час.
В таблицата няма вентилатор, понеже тягата на комина, на всяка инсталация, е различна.
В това топло време, вместо да увеличавам кислорода, за да изгори количеството пелети, вследствие на което бих получил сравнително голяма мощност, по скоро бих намалил подаването с ок 2/3.
За да е по универсална настройката, бих намалил 3та степен с 25% и увеличил малко вентилатора, 2ра с 35% и 1ва с 50%.
galivar - специалист
Благодаря за съветите,като застудее ще пробвам.
andy_forresite - майстор
Наистина си позасилил третата. Направи я да подава 3,5 кг за трета, 2,5 на втора и 1,5 на първа.
Изгарянето на пелетите, освен от тягата на комина, зависи и от самите пелети. По-точно от материала - степен на пресоване, остатъчна мазнина, съдържание на други вещества. Едни искат повече въздух, други не са капризни, трети обичат малко въздух на Р1.
При мен не искаха да горят с турболатори на втори ход. Каквото и да правех нищо не помогна. Извадих турболаторите и всичко се получи.
Хубаво си написал процентите вентилатор, но напиши оборотите на вентилатора на горелката.
Снощи бях наредил 46%, 44% и 40%. Излязох от котелното докато беше на Р2 - 44% 1340-1360 оборота (ползвам пелетки 8 мм от Попово, които обичат повече въздух). След няма час се върнах да изнеса салата от мазето и на слух високи обороти. Погледнах дисплея - 1660 оборота :| Хайде първа 36, втора 40, трета не съм я пипал че там веднъж загряла водата в казана повече не ходи. Като свалих оборотите си вдигна от 59 на 61° за 2 мин и се закрепи на р1.
galivar - специалист
съб окт 26, 2019 9:49 amandy_forresite написа:
Наистина си позасилил третата. Направи я да подава 3,5 кг за трета, 2,5 на втора и 1,5 на първа.
Изгарянето на пелетите, освен от тягата на комина, зависи и от самите пелети. По-точно от материала - степен на пресоване, остатъчна мазнина, съдържание на други вещества. Едни искат повече въздух, други не са капризни, трети обичат малко въздух на Р1.
При мен не искаха да горят с турболатори на втори ход. Каквото и да правех нищо не помогна. Извадих турболаторите и всичко се получи.
Хубаво си написал процентите вентилатор, но напиши оборотите на вентилатора на горелката.
Снощи бях наредил 46%, 44% и 40%. Излязох от котелното докато беше на Р2 - 44% 1340-1360 оборота (ползвам пелетки 8 мм от Попово, които обичат повече въздух). След няма час се върнах да изнеса салата от мазето и на слух високи обороти. Погледнах дисплея - 1660 оборота :| Хайде първа 36, втора 40, трета не съм я пипал че там веднъж загряла водата в казана повече не ходи. Като свалих оборотите си вдигна от 59 на 61° за 2 мин и се закрепи на р1.
Нямам обороти на вентилатора само проценти са.Котела ми е Dakon 24 с горелка G-term и съм премахнал тези тухлички от котела(това ли са турболаторите).Горя пелети трон произведени в Дунавци Казанлъшко.
andy_forresite - майстор
Не знам защо помислих че си с грейко. Не знам и какво представлява gterm.
galivar - специалист
съб окт 26, 2019 9:49 amandy_forresite написа:
Направих подаването както каза на 3-та 3.500 кг. 2-ра 2.500и 1-ва 1.500 въведох всичко в таблицата и се оказа че мощностите на които работи в момента са 14 10 и 6 кв.Температурата на водата съм я направил на 71 гр.модулацията ми е 9/7/0 дефакто до 63 гр.работи на 3-та степен от 63 до 65 гр. на 2-ра и след 65гр. минава на 1-ва степен.Обаче забелязвам че минава около 2 часа докато стигне 63 гр. А преди стигаше за около 1 час.Питането ми е на колко градуса да държа помпата и с какъв хистерзис.Човека който ми инсталира горелката ми направи помпата на 40 гр.и хистерзис 2 но мисля че трябва да е повече.Иначе пелетите изгарят добре.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Пелетите не изгарят, но защо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: