Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
azaz1217 - помощник
Не искам да те разочаровам и ти пожелавам успех .
Но това е кранов ел.двигател , не е от телфер . Има изнесена роторна верига през четки за ограничаване на тока през резистори при пускане под товар .
Мотора е за големи пускови натоварвания до достигане на номиналните обороти , и кратко време на използване - тоест кранов тип .
Нямат предвидено охлаждане заради режима им в крановете .
Ако все пак си упорит да го използваш - това е обикновен асинхронен двигател , махни четките и запой на късо трите извода към ротора - тези които отиват към трите медни пръстена под графитните четки .
symbolic - помощник
вт окт 15, 2019 6:59 pmazaz1217 написа:
Не искам да те разочаровам и ти пожелавам успех .
Но това е кранов ел.двигател , не е от телфер . Има изнесена роторна верига през четки за ограничаване на тока през резистори при пускане под товар .
Мотора е за големи пускови натоварвания до достигане на номиналните обороти , и кратко време на използване - тоест кранов тип .
Нямат предвидено охлаждане заради режима им в крановете .
Ако все пак си упорит да го използваш - това е обикновен асинхронен двигател , махни четките и запой на късо трите извода към ротора - тези които отиват към трите медни пръстена под графитните четки .
Ами аз все се надявам, че ще мога да го ползвам за компресор.
Идеята ми всъщност е да пълни общо 300 - 400 литра за възможно най-кратко време.
реално (по мои наблюдения) времето, необходимо за пълненето на въпросния капацитет
с наличните ми две (надявам се скоро и три) компресорни глави да е около минута, две.
Не знам, но ако този мотор не е предвиден за работа от поне 5 минути мисля, че ще да е най-голямото
техническо недуразомение съществувало някога.

Поздрави!
Антон
plamen6703 - майстор
Няма никакво недоразумение с този електромотор, сам видя какво пише на табелката за режима на работа, ако не ти изнася тоя режим на работа търсиш друг електромотор. Недоразумение е да искаш от един електромотор това, за което не е конструиран. :partyman:
symbolic - помощник
вт окт 15, 2019 10:05 pmplamen6703 написа:
Няма никакво недоразумение с този електромотор, сам видя какво пише на табелката за режима на работа, ако не ти изнася тоя режим на работа търсиш друг електромотор. Недоразумение е да искаш от един електромотор това, за което не е конструиран. :partyman:
Така е, съгласен съм,
но все пак си мисля, понеже не видях, а да видя не съм сигурен, че мога да го установя
на табелката дали е указано колко точно време може да работи. Все пак има перка и уребрение на
корпуса, което ми говори, че все пак е предвидено някакво охлаждане, а и на крановете понякога им се налага да
работят постоянно поне 5 минути. Тъй, че няма видима причина да не стане или да създава проблеми като прекомерно
греене или пък да изгори евентуално.
Просто разсъждавам на глас.

Поздрави!
Антон
plamen6703 - майстор
вт окт 15, 2019 10:14 pmsymbolic написа:
но все пак си мисля, понеже не видях, а да видя не съм сигурен, че мога да го установя
на табелката дали е указано колко точно време може да работи.
Още на първата страница ти показах какво пише на табелата на електромотора.

Прикачен файл:
IMG-2da9d414c3304dacc354cc6f46f0660d-V23.jpg
IMG-2da9d414c3304dacc354cc6f46f0660d-V23.jpg (109.38 KиБ) Видяна 1295 пъти

ПВ 40% разбирай, че в рамките на 10 мин. работи 4 минути и 6 минути не работи.
Колко може да го претоварваш и колко може да издържи на претоварване само форумните пенкилери "знаят".
Според мен си избрал грешният електромотор за твоите цели, но това може да го разбереш в "боя". :partyman:
hidrazin - майстор
...но все пак си мисля...
Вместо тези неща вземи и слагай мАтора че като гледам как я караш, скоро няма да имаш компресор.
Няма да имаш и ако се връзваш на форумните самозванци дето електротехниката са я учили в час по физическо.
Такива дето са е вкопчили в една табелка като удавник за сламка, а самите те не знаят какво пише на нея...

Прикачен файл:
кранови мАтори.png
кранови мАтори.png (67.23 KиБ) Видяна 1266 пъти

:partyman:
symbolic - помощник
ср окт 16, 2019 10:15 pmhidrazin написа:
...но все пак си мисля...
Вместо тези неща вземи и слагай мАтора че като гледам как я караш, скоро няма да имаш компресор.
Няма да имаш и ако се връзваш на форумните самозванци дето електротехниката са я учили в час по физическо.
Такива дето са е вкопчили в една табелка като удавник за сламка, а самите те не знаят какво пише на нея...

кранови мАтори.png

:partyman:
МНого благодаря,
аз всъщност имам компресор, с който работя към момента. Правя нов зашото ми трябва значително по-голям капацитет.
Трябва ми за много други проекти, свързани с моята професия като захранване за пневматични машини. Имам няколко идеи за
устройства, изпълняващи различни, улесняващи ме функции.
Благодаря отново, но все пак искам да призова за сдържаност откъм лични квалификации, защото тук имах удоволствието да срещна
интелигентни хора - нека не разваляме това мое впечатление.
Поздрави!
Антон

Тема "Как да свържа стар асинхронен двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: