• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yanush - специалист
чет окт 17, 2019 10:50 amspeka_rs написа:
Всеки си има право на избор.
Аз в къщи си имам Грейко, но един приятел си взе ретореторна горелка със турски котел 47 кВт при положение че му трябваха 20кВт.
Не съм я виждал още как се справя на друго освен слънчоглед:
- ако ще има малко други неща и много слънчоглед, силно препоръчвам да не универсална,
- ако ще имате много други неща и малко слъчоглед тогава може и универсална да се купи.
Турското управление много дразни определено, но тази година ще е така след това ще видим дали може и как да се сложи друго.
Ще коментирам като го сложа (Тимел-а)дали е станало и ако да как се представя
Жако - специалист
ср окт 16, 2019 7:55 amТрифон П.Трифонов написа:
ср окт 16, 2019 4:27 amЖако написа:
... сега ще купувам, тази година.
Към какво си се насочил и котела същия ли остава?
Да котела е запазен много и е същия
Бош 24кв
Ами насочването е към Грейко, и има сега промо горелки на GFN 858
на (Голден фаер) даже писах във фору ЦБма за мнения, препоръчват я като нагласена за всеядна. И гъдуела е че е и по евтина, на промоция е сега.
Жако - специалист
чет окт 17, 2019 6:27 amyanush написа:
Нов съм във форума (нямам мого мнения)зачетох се в темата,защото имам познат с горелка Бош на котел Бош 24 кв. Отоплява около 80 м2 къща.И доста се белосва с тази горелка.Много често се случва да не може да запали без рестарт.Често му се случвало през ноща да се налага да ходи до котелното за да я пали от там.Котелното е извън къщата.ИОбкновено това винаги се случва по малките часове (1-2 часа сутринта).Той е разбрал,но стаите са почнал да изстиват,отива и я пали.Мисля рекорда му беше 3 пъти за 24 часа да се налага да я пали проблем се явява когато него го няма (и това се случва) у тях е само жена му и дъщеря му на 2 годинки.И се почва едни духалки едни маслени радиатори.Гори само дървесни пелети(уж хубави).
Щом колегата иска да гори и костилки защо не си вземе една реторна горелка - те са всеядни аз така направих.Имам 2 котела с горели единият е "турски триходов"сега ще му правя двете тетки за да стане 5 ходов - разход среден за миналата зима 20.5 кг.въглища(карам го основно на въглища) но съм горил за проба сл.пелети - никакви грижи за сведение отоплявам къща на 2 етажа около 150 м2 със добра изолация и със тройни стъклопакети навсякъде.За тази зима съм му подготвил около 1 тон "пияни"костилки- разни.Вторият котел е бош 32 кв с горелка екоенергия с котролер на тимел +контрол през интернет приложение-Тази комбинация няма нищо общо с Турския котел.Него го преправях тази година в началото(януари)Много по добре работи от турският котел.Но това е най вече от контролера според мен-И на турският му вземах такъв контролер,но още не съм му го слагал.Ще се случи до дни.Трябва да си купя само един контактор за мотора на редуктора (мошност 850 вата :cry: )
П.с.Двата контролера и интернет модула си ги закупих директно от производителя с помоща на колегата Валтер Желязков т.е. той ме опъти кое как се прави после ми помогна доста и със настройката на самите контролери,за което съм му много благодарен =D>
Май оригиналните горелки на Бош макар и на котел Бош неги хвалят много. :)
gnt69 - майстор
чет окт 17, 2019 10:06 pmЖако написа:
Бош 24кв
на (Голден фаер) даже писах във фору ЦБма за мнения, препоръчват я като нагласена за всеядна. И гъдуела е че е и по евтина, на промоция е сега.
Лепвай Голден фаера и ще те държи гъдела цял сезон.
veselint - специалист
Жако,мудларка не ти ли хареса.Аз съм с такава горелка,но още не мога да дам мнение,защото не е работила в зимни условия.За сега се пали по веднъж вечерта за да стопли и нямам оплаквания.От началото на месеца се пали и до сега не е чистена,горя някакви пелети индустриал.
чет окт 17, 2019 10:40 pmveselint написа:
Жако,мудларка не ти ли хареса.Аз съм с такава горелка,но още не мога да дам мнение,защото не е работила в зимни условия.За сега се пали по веднъж вечерта за да стопли и нямам оплаквания.От началото на месеца се пали и до сега не е чистена,горя някакви пелети индустриал.
Опаааа, варненчи. Що па "някакви", пък и така пренебрежително?
Разкажи за горелката! Как става почистването, как се справя с пепелта...!
Направи клип, когато работи и се самопочиства!
veselint - специалист
Някакви,защото ми се струва че не са много читави,нещо едра ми се струва пепелта.Има втори шнек и новите пелети избутват пепелта.Клип ще снимам уикенда,че сега не съм си в нас.
Жако - специалист
чет окт 17, 2019 10:29 pmgnt69 написа:
чет окт 17, 2019 10:06 pmЖако написа:
Бош 24кв
Лепвай Голден фаера и ще те държи гъдела цял сезон.
Ха ха, усещам подсказване че ще се ядосвам това ли имаш предвит приятелю, кажи нещо по подробно на лично ако знаеш, нали за това питаме ние по незнаещите .
Жако - специалист
:)
чет окт 17, 2019 10:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет окт 17, 2019 10:40 pmveselint написа:

Опаааа, варненчи. Що па "някакви", пък и така пренебрежително?
Разкажи за горелката! Как става почистването, как се справя с пепелта...!
Направи клип, когато работи и се самопочиства!
:)
Жако - специалист
чет окт 17, 2019 10:56 pmveselint написа:
Някакви,защото ми се струва че не са много читави,нещо едра ми се струва пепелта.Има втори шнек и новите пелети избутват пепелта.Клип ще снимам уикенда,че сега не съм си в нас.

При ГРЕЙКО, :? също новите пилети избутват пепелта.
Това добре ли е?
Някой модели горелки имат подвижни скари но това не е ли по сложно, механизъм за почистване .
Колкото е по упростено едно изделие не е ли по трайно. :?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Кои са най подходящи пeлетни горелки за котелна Бош 24кв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: