Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
Колеги, някой знае ли колко литра е вградения РС на 16-ката?
speka_rs - майстор
Тъкмо гледах инструкцията по вентилаторния метод, за помпа прочетох, за разширителен съд има споменато, ама колко литра е ? Нека инсталаторите да кажат.
Антон С. - специалист
Много благодаря brass!
Антон С. - специалист
Впечатленията ми в няколко думи - след 20 кг пелети и два дни горене протече като лейка. Шнека скърца на умиране при всяко подаване... Не знам, какво да кажа. Утре ще я борим с инсталотора, но първоначалните резултати са лоши. Надявам се да не продължават в тази насока. Иначе е красива, но това не ме топли.
Антон С. - специалист
съб окт 12, 2019 4:19 pmsegaseu4i написа:
Здравейте, колеги,
Четох доста преди да се регистрирам.
Колега, не знам дали някой ще ти отговори... Не съм ОВК проектант, но ще се радвам да помогна на сродна душа. Според мен си близко до правилните изчисления, но аз съм лаик в областта. За пример - ще отоплявям 180 кв обитаема площ с 11 радиатора COMRAD различни размери и 2 лири в баните. И камината разбира се. Радиатори има във всяко помещение. И при мен приземния етаж е вкопан, с разликата, че
площта е по-голяма. Има и изолация, както при теб. Моите радиатори са с обща мощност 23740 вата. Така като гледам работата на 16-ката е на ръба на възможностите й и то при доста топлото време в момента. При теб, би трябвало да е по-лесно постижимо. С 65 градуса на водата, лично аз няма да мога да стопля къщата. Надявам се да съм ти помогнал с въпросителните.
brassSob - специалист
пет окт 18, 2019 12:34 amАнтон С. написа:
Впечатленията ми в няколко думи - след 20 кг пелети и два дни горене протече като лейка. Шнека скърца на умиране при всяко подаване... Не знам, какво да кажа. Утре ще я борим с инсталотора, но първоначалните резултати са лоши. Надявам се да не продължават в тази насока. Иначе е красива, но това не ме топли.
Кое е протекло като лейка?
Антон С. - специалист
Вероятно водната риза brass. Според мен, не е конденз, защото го направи на втория ден работа. Тече от дъното на камината, в ляво. Снощи не я отворих, защото я загасих в 12, когато видях водата и беше късно за разколачване. Ще ти кажа малко по-късно днес. Не плюя по марката, не ме разбирай погрешно.
brassSob - специалист
пет окт 18, 2019 8:39 amАнтон С. написа:
Вероятно водната риза brass. Според мен, не е конденз, защото го направи на втория ден работа. Тече от дъното на камината, в ляво. Снощи не я отворих, защото я загасих в 12, когато видях водата и беше късно за разколачване. Ще ти кажа малко по-късно днес. Не плюя по марката, не ме разбирай погрешно.
На колко градуса си я държал?
n.ganev - майстор
Провери връзката / съединението / между водната риза и помпата

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: