Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте!
Ако някой може да ме посъветва...
На снимката къщата от лявата страна е моята останалото вдясно е на съседи и се събаря с пълна сила.Моята част е здрава.Искам да ремонтирам покрива,но докато е в това сътояние няма как.Къщата е е с общи греди на покрива.Какво трябва да предприема,ако падне дали ще повлече и моята стена? :sad: Чувала съм,че е възможно да се изгради подпорна стена,която да отдели двете половини.
Живея сама и явно няма да се справя без мъжка помощ,но ми се иска преди да извикам хора да ремонтират да съм малко наясно какво трябва да се направи...Моля,ако някой има малко време и желание да ме посъветва.
Благодаря Ви предварително!

Прикачен файл

DSCN0156.jpg
DSCN0156.jpg (149.06 KиБ) Видяна 7639 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Щом покривната конструкция е обща, изобщо не става дума за "къща на калкан", а за една сграда. Как така събарят без теб? Връзкари или ти си нехайна?
Впрочем, ремонтърт е тяхна работа и то ВЕДНАГА. Иди до община или там което следи тези неща.
Искам направо да те уплаша. Вероятността да останеш на улицата тази зима е голяма и реална.
:sad: Благодаря ти за бързия отговор.Всъщност те не събарят,а сградата им се руши,а те не живеят там.Още пролетта писах жалба до Общината и получиха само предупредително писмо.Не съм глупава,знам че мога да ги съдя.Но докато ги съдя ще се окажа на улицата.Затова съм решила да поема ремонта върху скромния си бюджет.
А не мога и да ползвам стаите от тази страна,то личи по състоянието на прозореца.Стената вътре е сцепена в ъглите от горе до долу..
Master_Kenobi - V.I.P.
Щом като гредите на покрива са общи, ква е гаранцията, че няма и още нещо друго общо по конструкцията?! :?
Или само ти се струва, че гредите са общи? Нещо, като долепена в последствие ми се струва на снимката, ама не знам...
Веднага в Общината - Строителен контрол. Да ги спрат, за да се изяснят нещата от някой независим. Да се даде предписание за укрепването на твойта къща и т.н...
Може и вече да са изяснени и ти просто да не знаеш.
А щетите по твоята къща (покрива и др. евентуално), трябва да са за тяхна сметка.
ceci_79 написа:
А не мога и да ползвам стаите от тази страна,то личи по състоянието на прозореца.Стената вътре е сцепена в ъглите от горе до долу..
Оле, мамо! :shock: Само тяхната къща ли се руши?
Това, дето са го поручили какво ги предупраждава? Да не ги задължава да си съборят опасната сграда?
solo5 - майстор
независимо, че не живеят там ще ги принудят да си направят ремонта и да оправят всички поражения върху твоята част, за която са виновни с действие или бездействие
а ако не могат да си платят, можеш а се окажеш собственик и върху останалата част от къщата, като компенсация за причинените поражения
:-D
Master_Kenobi - V.I.P.
solo5 написа:
а ако не могат да си платят, можеш а се окажеш собственик и върху останалата част от къщата, като компенсация за причинените поражения
:-D
Е, тва е малко прекалено...
solo5 - майстор
що? :roll:
ако и повредят къщата и не могат да заплатят щетите
могат да оправят нещата с извънсъдебно споразумение :lol:
щото може да се окаже че това е по-евтиния вариант :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
Може, може... Ами, ако не щат? Съдим се до дупка ли? А паре за тая работа? А фактор време? Ами, ако стане нещо фатално през тва време? Освен ако не се измисли нещо по Наказателния... Там поне е безплатно и всички действат бързо като ги подгони прокурор.
Ама, за кво й е собственост на дамата върху тая (другата) съборетина?! Пък и каква ли стойност има? Нали се саморазрушава?
Освен тва кой знае още на кого са длъжници тия... Не дай Боже държавата да е в списъка...
Ама, айде остави тая тема, че се отклонихме яко...
Чекай да видим какво ще каже, дали са строени заедно двете къщи.

Тема "къща на калкан-едната се събаря..дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: