Преди да я запаля вчера беше между 1,1 и 1,2 бара. Сега е 0,8-0,9. Снощи, когато протече, не я погледнах.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С.
- специалист
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
Антон С.
- специалист
Благодаря за помощта на всички, които дадоха съвети относно първоначалните трудности и ще се опитам да си отговоря сам на въпроса по-горе, а вие ще кажете, дали мисля в правилната насока. Ако съм написал някоя глупост, моля да ми простите - лаик съм в областта. Та по темата:
1. Според това което видях, камината е протекла защото връзката на съединението между помпата и водната риза (в горния край, от страната на ризата) е пренатегната и е скъсано уплътнението, което за мое голямо учудване беше гумено.![Изображение]()
Може и да не съм прав. Ще се радвам да споделите мнение. Отново благодаря на всички за съветите!
П.П. Кой каза, че българските камини не се правят с италиански части и по италиански технологии?!?
1. Според това което видях, камината е протекла защото връзката на съединението между помпата и водната риза (в горния край, от страната на ризата) е пренатегната и е скъсано уплътнението, което за мое голямо учудване беше гумено.
ср авг 28, 2019 8:28 pmandy_forresite написа: Не е необходим втори клапан. От грейко си ги слагат понеже някои хора купуват клапани на 6 атм. Толкова късно задействащ се предпазен клапан би спасил камината от взривяване, но инсталацията ще се пробие в най-слабата си връзка. Не знам на колко атмосфери ще гръмне водната риза, но до 3 няма опасност.2.
пет окт 18, 2019 12:07 pmandy_forresite написа: Ако се знаеше до колко атмосфери е достигнала... На студена инсталация колко бара беше и сега какво показва?След като подменихме уплътнението на връзката, я тествах за няколко часа. При студена инсталация беше 1,2 на манометъра на камината и 1,4 при крана за пълнене, а при загряла (70 на водата, при 72 настроени за гонене) - 1,4 при камината и 1,8-1,9 при крана.
нед окт 13, 2019 9:39 pmАнтон С. написа: Колеги, някой знае ли колко литра е вградения РС на 16-ката?
пон окт 14, 2019 12:50 pmbrassSob написа: 12 литра.Вграденият РС на камината е 10 литра, което при 150 литра обем на ОС не само е на ръба, но е и прекалено малко за да спиш спокойно. Ще послушам добронамерените съвети и ще си сложа допълнителен РС.
пет окт 18, 2019 1:35 pmspeka_rs написа: Вижте колко е налягането като се разгори камината хубаво, на колко отваря предпазителния клапан ( като подложите нещо метално под него) и може и да се наложи някъде да добавите още разширителен съд.
Може и да не съм прав. Ще се радвам да споделите мнение. Отново благодаря на всички за съветите!
П.П. Кой каза, че българските камини не се правят с италиански части и по италиански технологии?!?
Прикачен файл
rs gr.jpg (97.61 KиБ) Видяна 2679 пъти
segaseu4i
- напреднал
пет окт 18, 2019 1:36 amАнтон С. написа:Благодаря за отговора. Полезен ми е.съб окт 12, 2019 4:19 pmsegaseu4i написа: Здравейте, колеги,Колега, не знам дали някой ще ти отговори... Не съм ОВК проектант, но ще се радвам да помогна на сродна душа. Според мен си близко до правилните изчисления, но аз съм лаик в областта. За пример - ще отоплявям 180 кв обитаема площ с 11 радиатора COMRAD различни размери и 2 лири в баните. И камината разбира се. Радиатори има във всяко помещение. И при мен приземния етаж е вкопан, с разликата, че
Четох доста преди да се регистрирам.
площта е по-голяма. Има и изолация, както при теб. Моите радиатори са с обща мощност 23740 вата. Така като гледам работата на 16-ката е на ръба на възможностите й и то при доста топлото време в момента. При теб, би трябвало да е по-лесно постижимо. С 65 градуса на водата, лично аз няма да мога да стопля къщата. Надявам се да съм ти помогнал с въпросителните.
Предварително се извинявам за въпроса ако не му е тук мястото. Имам грейко бижу 16, не съм се сблъсквала до сега с отопление на пелети. Искам да ви попитам за съвет за самите пелети, какви използвате. Монтажника ми е изключително неотзивчив човек и не ме насочва към обсолютно нищо... ностройва камината и казва не пипай, но като я запаля започва да гори нормално, след 10мин започва супер силен пламък, тжй казва като сш стигне температурата ще намалее, дали наистина е така? Не съм я палила дълго време тъй като още не е студено и връща дим. На колко градуса я държите? При мен за 88кв апартамент с вътрешна изолация е настроена на 60градуса 4 стай с 5 радиатора от които 1в коридора. Искам да достигна стайна температура от 24-26 градуса на колко трябва да е настроена за да получа желания ефект. Четох темата, но нали съм жена... не руса но все пак жена
и не разбрах много много. Но най-вече ме интересува избора на пелети, за да достигна максимално кпд и естествено не висок разход и да не са от най скъпите... благодаря на всички за отделеното време, дори и на тези който ми се присмеят за некомпетентността

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература