Най - вълнуващия въпрос зимно време.
бат Вальо - специалист
Прикачен файл:
Webp.net-resizeimage.jpg
Дайте идеи за преход на комина преЗ стената на къщата. Преди месец го монтирах и не знам защо го запених. След като запалих пробно печката се оказа че тръбата се загрява доста. Комина е двоен с изолация което ме подведе, че няма да се нагрява много. Не знам тази пяна колко държи на температура, ама мисля че при продължителна работа ще стане нещо. Днес купих каменна вата с фолио и мисля да разширя малко отвора и да я натъпча вътре. Това на снимката е гипсо картон и не ме притеснява, но отвън е изолация стиропор. Ще го изрежа на 5 см и пак ще сложа Вата. С какво да замажа след това? Върху изолацията имам минерална мазилка. От вътре дали ще стане с гипс сатен?
Последна промяна от бат Вальо на чет окт 24, 2019 9:40 pm, променено общо 1 път.
Махай пяната и полистирена от там, където са в пряк досег с температурата на пушилката!
На тяхно място накатаваш каменна вата.
Тва упражнение го прайх на димоход през дървена стена. Пет сантима каменна вата са достатъчни, за да няма опасност от пожар.
jabata - специалист
Махай, пяната и стиропора че много лесно обичат да се палят....
чет окт 24, 2019 9:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тва упражнение го прайх на димоход през дървена стена. Пет сантима каменна вата са достатъчни, за да няма опасност от пожар.
Аз ли бъркам, но имам спомени че по книгите пишеше нещо за 10см. Но като цяло и 5см. ще свършат перфектна работа.
vitorio83 - специалист
Не казвам че е правилно,но от гаража който е вътрешен съм изкарал кюнеца през стената,която отвън е с 8 см изолация стиропор,е вече няколко зими си паля кюмбето без никакви проблеми.
пет окт 25, 2019 2:39 pmjabata написа:
Махай, пяната и стиропора че много лесно обичат да се палят....
чет окт 24, 2019 9:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Аз ли бъркам, но имам спомени че по книгите пишеше нещо за 10см. Но като цяло и 5см. ще свършат перфектна работа.
Може и аз да не спазил буквата на закона, но изкара цял сезон без проблем.
Помня, че имаше изискване за комините, да няма разни дървении от покривната конструкция на по малко от 10 см. , та вероятно си прав.
За момент се вижда. Дърво- стъклена вата- дърво е направията на стената. Изрязано е с 10 см по голям диаметър от кюнеца и е напъхана каменна вата с фолио. Не помня на къде е фолиото. Това имах под ръка.

https://photos.app.goo.gl/UYeJYTYhLBETEyWG6

Виторио, най много да постопи някой друг милиметър от стиропора, ако нажежиш много кюмбето, та зачерви кюнците.
бат Вальо - специалист
Да ъпдейтна темата.
Изрязох от вън минералната мазилка и стиропора на 5 см и натъпках с каменна вата. Между другото печката съм я палил пробно 5 пъти вече и се оказа че стиропора не беше мръднал. Тая пяна беше станала оранжева, но пък си беше ок. сега остана да измисля как да покрия дупката и ватата отвън. май ще изрежа 2 парчета от неръждавейка и ще ги залепя към стената. Има ли вариант да се замаже с нещо което няма да се напука? Става дума за външната част.
Е пак с минерална, ако ти е останала или просто циментова шпакловка с фибри.
Нали отгоре ще покриваш с неръждавейка?!

Тема "Преход на комин през стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: