пон окт 28, 2019 2:02 pmnokoniko написа:Благодаря за отговора! Влязох в менюто и промених настройките. В интерес на истината, ходих до дилъра и питах за кода. Гледаха ме като извънземен! Още веднъж благодаря!пон окт 28, 2019 1:03 pmP.Karavelikov написа: Искам да вляза в настройките, обаче ми иска сервизен код. Някой може ли да ме ориентира какъв е? Става въпрос за камина Алба 18Това съм го снимал с тази цел -![]()
![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
3262 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
mgdvn2
- напреднал
Здравейте!
От известно врене се чува бучене от вентилатора за димни газове.
Бученето започва 15 мин. след като е запалила камината, и спира след около 30 мин. работа.
Въпроса ми е трябва ли да се сменя вентилатора, или подлежи на ремонт?
Някой знае ли, моторчето на лагери ли е или на втулки?
Може ли да се смазва?
Камината е АЛБА 18. Ползвам я за 3-та година.
Бученето започва 15 мин. след като е запалила камината, и спира след около 30 мин. работа.
Може ли да се смазва?
nelim
- специалист
чет окт 31, 2019 9:03 ammgdvn2 написа: Здравейте!И при мен нещо просвирва, сигурно е тоя вентилатор ;) Също АЛБА 18 на 3 години
Може ли да се смазва?
ninorion
- напреднал
Здравейте
Имам камина Алба 15kW от вече 4 години и предстои да я ползвам пета зима подред (живот и здраве), но се яви проблем, който трябва да реша и ще се радвам за някой друг съвет. Последните дни, по скоро вечер я пусках, за да тествам дали всичко си работи нормално. 4-5 пъти работеше както си трябва, напаснах настройките където беше необходимо и всичко беше тип-топ до вчера - светна ключа в червено с грешка Е108. Изтрих грешката, изключих от контакта и пробвах пак. Уви, същата грешка пак се появи. Камината се включва, обаче шнека не се чува да завърта. Запалката изключвам като възможна причина, защото я сменях миналата година, а и при изгоряла такава светва лампата за липса на пелети. Остава да тествам пресостата дали не е изгорял и се надявам за насоки в тази връзка. Освен това има ли друга възможна причина за тази грешка и ако има как мога да диагостицирам?
Имам камина Алба 15kW от вече 4 години и предстои да я ползвам пета зима подред (живот и здраве), но се яви проблем, който трябва да реша и ще се радвам за някой друг съвет. Последните дни, по скоро вечер я пусках, за да тествам дали всичко си работи нормално. 4-5 пъти работеше както си трябва, напаснах настройките където беше необходимо и всичко беше тип-топ до вчера - светна ключа в червено с грешка Е108. Изтрих грешката, изключих от контакта и пробвах пак. Уви, същата грешка пак се появи. Камината се включва, обаче шнека не се чува да завърта. Запалката изключвам като възможна причина, защото я сменях миналата година, а и при изгоряла такава светва лампата за липса на пелети. Остава да тествам пресостата дали не е изгорял и се надявам за насоки в тази връзка. Освен това има ли друга възможна причина за тази грешка и ако има как мога да диагостицирам?
Трифон П.Трифонов
- майстор
ninorion
- напреднал
чет окт 31, 2019 6:52 pmТрифон П.Трифонов написа:Да така е, описанието на грешката е за аварийния превключвател, но тази грешка може да излиза и при други обстоятелства, а и питането ми е за тест на пресостата и други възможни причини....чет окт 31, 2019 6:32 pmninorion написа: ЗдравейтеМене не ме касае, ама не е трудно, та открих, че 108 е "гешка в аварийния изключвател".
Няма ли да се научи народа, че нищо не се оправя с изтриването на изведена информация, която сочи, че има проблем?
п.п.
Да уточня, че "народа" се е научил, че изтриването не може да реши проблема, както и да чете, и е чел.
Т.е. прозрачния маркуч, който отива към пресостата, както и металния щуцер съм почистил. Основно чистене е правено преди сезона, т.е. запушен комин или димогарни тръби можем да изключим, въпреки че не съм сигурен дали тяхното запушване може да предизвика грешката.
Все пак благодаря за мнението.
Трифон П.Трифонов
- майстор
ninorion
- напреднал
чет окт 31, 2019 7:25 pmТрифон П.Трифонов написа:Принципно т.нар. от Вас сопване е предизвикано от ненужния Ви коментар за "не-научения народ" и непрякото вменяване, че не е потърсена информация за същността на грешката. Между другото не винаги известието за грешка означава, че такава обезателно има.чет окт 31, 2019 7:09 pmninorion написа: Все пак благодаря за мнението.А, няма нищо, само дето и да ми се сопваш, камината ти не работи.
Та, ко стана с въпросния изключвател, дето реагира при авария? Намери ли го, провери ли го?
В крайна сметка грешката във въпросния уред известява за евентуален проблем, който може да е предизвикан по една или друга причина.
Та питането ми беше за начините да се проверят (диагностицират по някакъв начин) други потенциални причинители, които са довели до появата на тази грешка.
zlatanov_1988
- помощник
Здравейте имам еко спар мини махима 27 къща 150 квадрата изолирана , някой може ли да ми помогне с настройките ,защото идват от фирмата и други различни майстори всеки прави различни настройки и не ми харесват нещата .... Интересуват ме водата на колко е най добре да седи помпата кога да вклучва- изклучва, ветнтилатора как трябва да работи и т.н. Благодаря предварително
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература