Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бойко Христов - напреднал
вт окт 29, 2019 7:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт окт 29, 2019 7:20 pmБойко Христов написа:
вт окт 29, 2019 6:11 pmfilmatoplo написа:
Ами вдигни и малко мощността на 15-20 киловата.
Е нали точно това питам как да вдигна мощноста
А!!!
Разцъкай менюто и ще ти светне!
Увеличаваш секундите подаване на Р3. Увеличи, но с малко и наблюдавай!
Виж модулацията с какви настройки е! Обикновено е 10-5-0.
Това се градуси,под които да свали мощност надолу, преди достигане на зададената, от теб, температура. Задал си 60, при достигане на 50 сваля от 3та на 2ра, при 55 сваля от 2ра на 1ва. Щом и параметрите на мощностите са занижени, затова и си крета на 54-55, което си е напълно нормално, всъщност.
С такава изолация, тая температура ще ти е напълно достатъчна. Не бързай, остави да погори по дълго време и ще видиш, че всичко е нормално! Скоро застудява, та ще разбереш сам. Като стане много студено и не достига топло, просто вдигаш заданието на 65, 70, 75, 80. Мисля, че няма да се стигне чак до там.
Благодаря че ми отговори. Но пак не разбрах как се вдига мощността на 15, 20 kw. Модулацията е зададена с тези параметри 10-5-0. Температурата на водата е зададена 70 градуса. Вътре в стаите имам стаен термостат, той е на 22 градуса.
Кои секунди на подаване на P3 там стойностите са 8,5сек - 45сек. и вентилотор 46%
вт окт 29, 2019 8:10 pmБойко Христов написа:
Благодаря че ми отговори. Но пак не разбрах как се вдига мощността на 15, 20 kw. Модулацията е зададена с тези параметри 10-5-0. Температурата на водата е зададена 70 градуса. Вътре в стаите имам стаен термостат, той е на 22 градуса.
Кои секунди на подаване на P3 там стойностите са 8,5сек - 45сек. и вентилотор 46%
Мерил ли си капацитета на шнека?
За да вдигнеш мощността, увеличаваш първата стойност. 8,5 сек е подаване на пелети, 45 сек е цикъла.
Достигат ли се тези 22 градуса? Вероятно да и стайният ти подава сигнал на котела, че си е свършил работата още при 50-55 градусова вода.
Нищо ти няма на настройките сякаш.
вт окт 29, 2019 8:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт окт 29, 2019 8:10 pmБойко Христов написа:
Мерил ли си капацитета на шнека?
За да вдигнеш мощността, увеличаваш първата стойност. 8,5 сек е подаване на пелети, 45 сек е цикъла.
Достигат ли се тези 22 градуса? Вероятно да и стайният ти подава сигнал на котела, че си е свършил работата още при 50-55 градусова вода.
Нищо ти няма на настройките сякаш.
Благодаря за инфото. Не съм мерил капацитета на шнека. Засега ще го оставя така. защото не съм изгорил и 70 кг пелети /всичко е чисто ново - котел, горелка/ Нека се наработи и после ще го нагласим с Ваша помощ естестено. Чета ви от няколко месеца. Благодаря Ви за отзивчивостта.
вт окт 29, 2019 9:31 pmБойко Христов написа:
Ехеее, ма тя съвсем прясна!
Тука има много спецове. Който е на линия.
Топло ше е, туй е ясно.
andy_forresite - майстор
🏠 да се е сгряла още на 54 гр в инсталацията ли :?
Я да питам огънят как е - има ли го, голям ли е, осветеността колко лукса е като се наблюдава от време на време.
Моята трета е 4 секунди. Шнекът не съм го измервал от 2 години, но последно е бил 3560 гр/6 минути. Оттогава третата си е все 4 секунди през 45 сек. Идва към 4 кила/час ... май. Това 8.5 секунди зареждане ми се вижда прекалено много. Затова питам добре ли гори, има ли паднали обгорени пелети?
вт окт 29, 2019 10:24 pmandy_forresite написа:
Я да питам огънят как е - има ли го, голям ли е, осветеността колко лукса е като се наблюдава от време на време.
Моята трета е 4 секунди. Шнекът не съм го измервал от 2 години, но последно е бил 3560 гр/6 минути. Оттогава третата си е все 4 секунди през 45 сек. Идва към 4 кила/час ... май. Това 8.5 секунди зареждане ми се вижда прекалено много. Затова питам добре ли гори, има ли паднали обгорени пелети?
Сгряла са е, бъди сигурен!
Аз го питах, ма човека рече, че не е мерил капацитета на шнека, което има пряко отношение към подаването и мощността. Питай го и ти! Инак, наистина е много, ама пък отчитам и инфото от по назаде- 11 киловата мощност.
Лека полека попълвам досието на инсталацията ти.
phantom_ - специалист
8,5сек подаване на шнека, ако наклона е нормален(55-60°) са около 20кв че може и по малко. Стандартинте шнекове дават по 20-22кг на час при този наклон на дървесни пелети, а на слънчогледови по малко.
Няма два котела, дето да бачкат еднакво.
Лека полека Бойко ще си разцъка контролера, ще му схване манталитета и къде с блага дума, къде м....а, а някъде и с форумен акъл, Грейковица ще влезе в хора.
Да не забравяме, че и някой е направил пуск, на котела, дето се нещо отбира от настройки.
вт окт 29, 2019 10:24 pmandy_forresite написа:
Значи огъня е 180/185 . Тази сутрин от 5,00 часа до 8,30 часа показва разход около 7,8 кг /този разход съм го взел от статистиката на горелката/ . Мощност 11,3 kw Температура на водата на котела 52-55 градуса.
Коминен вентилатор 46. Не се стоплила защото стайния термостат не е изключил при зададени 22 градуса, а в стаите е 20,8 градуса.
Интересува ме като се променя времето на подаване на порцията пипат ли се другите участници - времето между подаване на порциите и променят ли се стойностите на вентилаторите основния и допълнителния. Пелетите иначе са дървесни клас А1..... и горят добре.
ср окт 30, 2019 8:37 amБойко Христов написа:
Значи огъня е 180/185 . Тази сутрин от 5,00 часа до 8,30 часа показва разход около 7,8 кг /този разход съм го взел от статистиката на горелката/ . Мощност 11,3 kw Температура на водата на котела 52-55 градуса.
Коминен вентилатор 46. Не се стоплила защото стайния термостат не е изключил при зададени 22 градуса, а в стаите е 20,8 градуса.
Интересува ме като се променя времето на подаване на порцията пипат ли се другите участници - времето между подаване на порциите и променят ли се стойностите на вентилаторите основния и допълнителния. Пелетите иначе са дървесни клас А1..... и горят добре.
Леле, Извинявам се на Анди! Мислех, че не я гаси.
Остави я да си върши работата!
Като вдигаш подаването, логично е да вдигнеш и стойността на вентилатора.
Ако качваш с малко, примерно десета- две, оставяш така и наблюдаваш цветът на пламъка. Да е ярко жълт, не трябва да червенее.
Цикъла (стойността 45, дето е под секундите подаване) не я пипай!

Според мен, капацитета на шнека ти е нереално малък- ок.18 кг на час.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: