Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бойко Христов - напреднал
Добър вечер.
Както бях обещал. Премерих капацитета на шнека - за 6 минути 1185 гр. х 10 =11850 гр. приблизително 12 кг. на час подава шнека.Той инсталатора беше нанесъл 12 кг. подемност на шнека ама няма кой да прочете.
andy_forresite - майстор
Много хилав този шнек. Има ли начин да се позиционира под по-малък ъгъл?
Ти лесно ще увеличиш секундите зареждане, но защо да се въртят шнековете по толкова много време.
Evgeniy - майстор
Анди,

Имаше писания и препоръки доста назад за по-продължителното въртене. Идеята беше, че колкото по- продължително е въртенето, толкова по-малък е % на неравномерност на дозите.
andy_forresite - майстор
Ще ти кажа какво съм установил в нас. От гл. т. отделната порция масата на подадените пелети през зададения интервал от време се различава в грамажа. Взимам ги и слагам на Ел везна. Гледайки за 1 час (вместо през 45 секунди) килограмите подадени пелети са около измерените при определяне на капацитета. Вътрешният шнек набутва каквото дойде по гофрето. Дали са 2 пелетчета или 100, все ги натиква към кладата :)
Равномерни количества съм чел че се получават при изправен шнек.

Ако не може да се пипа шнека, Бойко може да увеличи времената на 12, 7.5 и 4 сек. съответно за п3, п2 и п1. Вътрешният ще се върти цели 18 секунди #-o
Не разбрах хистерезиса за старт/стоп на помпата за какво е.
Такава беше и препоръката на инсталатора ми, за шнека- да е по навирен, че порциите да са по еднакви.
Помня, че като си го мерих сефте, беше 26-27. Миналата година някой полудя да се образова как се прави профилактика, та са напрайх и аз на профилактик.
Изчистих бункер и шнек, премерих и......31,1. Седи още в таблицата на Брадъра.
Дали от Грейко не са сменили редуктора на големия точно с тая цел?
speka_rs - майстор
Здравейте на всички,

Вчера при поставяне на горелката (Горелката е РБ20 със версия на софта 1.5/1.3)ми в котела ( цяло лято си почиваше на 2рия етаж да не е на влажно в мазата), падна капка пот от челото ми на управляващата платка. Изчистих я със сух памук, но когато включих самата горелка 2 часа по късно имам грешка : "ОБР. ОГЪН".

- Мерих термостата, който е на подаващата тръба нормално отворен е, както му дават във данните;
- Пробвах да сложа и директно кабел вместо него, но и това не помага;
- Задържах и със кабелче на отворите със надпис RST;

Според мен платката ми плаче да я видят в Натурела Варна, ако някой има някакви други идеи преди да я пратя съм силно отворен към тях.

Благодаря за помоща предварително
Николай

п.с. След акъл за одухване със сешоар за коса си дойдоха нещата на мястото
ср окт 30, 2019 11:37 pmandy_forresite написа:
Ще ти кажа какво съм установил в нас. От гл. т. отделната порция масата на подадените пелети през зададения интервал от време се различава в грамажа. Взимам ги и слагам на Ел везна. Гледайки за 1 час (вместо през 45 секунди) килограмите подадени пелети са около измерените при определяне на капацитета. Вътрешният шнек набутва каквото дойде по гофрето. Дали са 2 пелетчета или 100, все ги натиква към кладата :)

Ако не може да се пипа шнека, Бойко може да увеличи времената на 12, 7.5 и 4 сек. съответно за п3, п2 и п1. Вътрешният ще се върти цели 18 секунди #-o
Последна промяна от Бойко Христов на чет окт 31, 2019 8:47 am, променено общо 1 път.
чет окт 31, 2019 8:39 amБойко Христов написа:
ср окт 30, 2019 11:37 pmandy_forresite написа:

Благодаря за отговора. Нека да стане малко по-студено и почвам експериментите със секундите. Колкото до малката подемност на шнека това са преценили грейко за най-подходящо. Аз купих нарочно целия комплект котел/грейко Екзотик"-20 kw/ и горелка /грейко RB STAR 20kw/ от една марка и фирма за да има по-малко "уговорки" да работят заедно.
Благодаря Ви за дискусията . Нека да стане малко по-студено и почвам експериментите със секундите. Колкото до малката подемност на шнека това са преценили грейко за най-подходящо. Аз купих нарочно комплект котел/грейко Екзотик"-20 kw/ и горелка /грейко RB STAR 20kw/ от една марка и фирма за да има по-малко "уговорки" да работят заедно.
phantom_ - специалист
чет окт 31, 2019 7:28 amspeka_rs написа:
Здравейте на всички,

Вчера при поставяне на горелката (Горелката е РБ20 със версия на софта 1.5/1.3)ми в котела ( цяло лято си почиваше на 2рия етаж да не е на влажно в мазата), падна капка пот от челото ми на управляващата платка. Изчистих я със сух памук, но когато включих самата горелка 2 часа по късно имам грешка : "ОБР. ОГЪН".

- Мерих термостата, който е на подаващата тръба нормално отворен е, както му дават във данните;
- Пробвах да сложа и директно кабел вместо него, но и това не помага;
- Задържах и със кабелче на отворите със надпис RST;

Според мен платката ми плаче да я видят в Натурела Варна, ако някой има някакви други идеи преди да я пратя съм силно отворен към тях.

Благодаря за помоща предварително
Николай

п.с. След акъл за одухване със сешоар за коса си дойдоха нещата на мястото
Биметалния термостат трябва да е нормално затворен :wink: и отива на клема RB.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: