Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syller - специалист
Привет на всички. Вчера открих сезона на камината - 13кв, запали си без проблем, горя цял ден и вечерта ми изписа грешка еr12. Изчистих пелетите от кошницата, след 10 мин отново същата работа. Намалих подаването на пелети до - 7, и пак същата работа. Пипнах запалката/нагревателя и ми се струва студен. Възможно ли е да е брадясал или е нещо друго?!?
П. П. Със стария контролер съм
Здравейте, имам подобен проблем като на колегата по горе. Каминката ми е COMFOR PM25. Печката си пали нормално при първо палене, гори на 1ва степен и достига 65 градуса за около 40мин(вън все още е топло). След като стигне 65 градуса камината се гаси. Стои изгасена докато градусите паднат на около 63-62 и започва палене от начало.
Точно тук се появява проблема - започва процедура по запалване , напълва с пилети , запалката си работи и всичко спира до тук с грешка ER12.
След като истине камината я запалвам на ново и всичко е нормално.
Някой има ли идея защо не успява да запали след като е била в STAND BY :rolleyes:
Здравейте и от мен колеги,като нов собственик на Бурнит-18kw и аз имам въпросче относно управлението. Дали е еднакво с 13 и 25 kw дали важат същите настройки.Само да допълня Бурнита е Адвант18 4G Благодаря! :)
syller - специалист
Само дето моята и един път не запалва
syller - специалист
Намалих до - 7 пелетите и вентилатора от 5 на 1... Нищо пак
За колегите с новия контролер на Фумис, смятам че ще им е полезно:

https://starteco.bg/shop/pellet-stove-hydro-alba18kw/

Това е упътване (не жалкото подобие принтирано със скапан принтер с мастило на привършване... )
След часове прекарани пред компютъра и камината, мога да кажа че си заслужава постигнатата икономия на разхода при едни и същи условия на работа през нощта (не че имаше нужда, само за "разузнаването". Макар това да не е наша работа, аз съм геотехник, не топлотехник...)
Интересно как хората от ЕКОСПАР дават достатъчно информация и сравнително добри начални настройки (работещи и с нашия тип камина - в моя случай 25kW), докато нашите хубостници не показват нищо.
Последна промяна от MaMMoN на чет окт 31, 2019 10:21 pm, променено общо 1 път.
syller - специалист
Ползвах настройките н Старк от 131 страница... Без резултат
syller - специалист
Пак съм аз.... Сервизните настройки от 146 страница... Нищо.... Ако знаех хич нямаше да отварям и чистя... Тръгна, работи 10 часа и заби.... Един път нещо да се получи от първия път и греда

http://kachi-snimka.info/images-2013/bfi1572541752x.jpg

И след 5-10 мин грешка 12
burner - специалист
Задавам Т на водата на 60 градуса в режим АUTO, камината ги достига обаче не спира да подава пелети, съoтветно ми се вижда доста разход. Няма ли някакви граници, в които да спира подаването и да пада до към 52-53 градуса и да започва пак да гони 60-те? В момента на достигане на 60 градуса ги държи без да мърдат дори с един градус.

Имам идеи за проблемите на последните няколко души. Обаче изобщо не ми е ясно, какво иска да постигне колегата с горния пост.
След като си задал 60°, значи имаш нужда от тази Т. И какво искаш от печката, след като тя я поддържа коректно?
Ако ти е много тази Т, ами направи я да работи до нужната ти Т. Ако ти е необходимо да ти вдигне първоначално 60°, за да стопли бързо, после я сваляй по малко. Изведнъж ръчно трудно ще я свалиш с 8°, да речем. Не че е невъзможно, де. Не виждам смисъл печката да варира между 60 и 52°.
И затова няма да давам идеи, защото всичко това е писано много пъти във форума, а го има и в менюъла, само трябва да се прочете.
Успех!
grants - специалист
чет окт 31, 2019 7:57 pmburner написа:
Задавам Т на водата на 60 градуса в режим АUTO, камината ги достига обаче не спира да подава пелети, съoтветно ми се вижда доста разход. Няма ли някакви граници, в които да спира подаването и да пада до към 52-53 градуса и да започва пак да гони 60-те? В момента на достигане на 60 градуса ги държи без да мърдат дори с един градус.
Здравей колега като идеи ми идват 2 на ума :) Контролера, колкото и да го плюеме си е доста богат откъм функции и може да работи почти при всякакви ситуации стига те да са правилни.
Та 1вата ми е като достигне 60гр тя автоматично влиза в модулация .. нали така беше :lol: От там настройваш режима на модулация занижен, така че бавно да ти свали градусите до 52-53 колкото искаш ти, съответно трябва да промениш и хистерезиса и май още едно меню се буташе ама съм забравил вече, но ти сигурно си се сетил какво имам предвид и как да го настройш.
Другото е от менюто TP08 - A01=2 та от там като достигне 60те градуса ще влиза в стендбай и пак с хистерезиса ще кажеш кога да я запалиш.
Дано някой от съветите проработи :partyman:

Иначе за проблема на колегите по-горе с грешка ER12 трябва да се погледне тази логика и да се анализира от къде идва проблема
Изображение

Според мен се получава следното : камината започва да се пали (от режима standby) минава в режим на разпалване, съответно шнека, вентилатора и запалката трябва да работят. Пелетите и вентилатора ги изключваме щом казвате, че кошничките били препълнени. 1я вариант е запалката да не тръгва поради по-високата Т на изгорелите газове параметър Th02, ако този параметър при вас е настроен примерно на 50гр, Т на изгорелите газове трябва да е под 50 за да тръгне запалката.
2я вариант е ако пак Т на изгорелите газове е по-голяма от параметър Th06.
Според мен трябва щом тръгне да пали от standby да се гледат внимателно температурата на изгорелите газове и какво се случва със запалката.
Дано съм бил полезен, Поздрави !

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: