Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бойко Христов - напреднал
ср окт 30, 2019 11:37 pmandy_forresite написа:
Ще ти кажа какво съм установил в нас. От гл. т. отделната порция масата на подадените пелети през зададения интервал от време се различава в грамажа. Взимам ги и слагам на Ел везна. Гледайки за 1 час (вместо през 45 секунди) килограмите подадени пелети са около измерените при определяне на капацитета. Вътрешният шнек набутва каквото дойде по гофрето. Дали са 2 пелетчета или 100, все ги натиква към кладата :)
Равномерни количества съм чел че се получават при изправен шнек.

Ако не може да се пипа шнека, Бойко може да увеличи времената на 12, 7.5 и 4 сек. съответно за п3, п2 и п1. Вътрешният ще се върти цели 18 секунди #-o
Не разбрах хистерезиса за старт/стоп на помпата за какво е.
Времената ясно 12, 7,5 и 4 сек. а вентилаторите, защото сега са така:
Прикачен файл:
P11.jpg
P11.jpg (7.86 KиБ) Видяна 1946 пъти
,
Прикачен файл:
P22.jpg
P22.jpg (13.95 KиБ) Видяна 1946 пъти
,
Прикачен файл:
P33.jpg
P33.jpg (7.25 KиБ) Видяна 1946 пъти

Прикачен файл

RAZG1.jpg
RAZG1.jpg (8.07 KиБ) Видяна 1946 пъти

Прикачен файл

ZAPALVANE1.jpg
ZAPALVANE1.jpg (8.35 KиБ) Видяна 1946 пъти
Увеличи и вентилатора! Анди писа с колко, по назад.
Първо мнение на 1177.
speka_rs - майстор
Биметалния термостат трябва да е нормално затворен :wink: и отива на клема RB.
[/quote]

Грешката е моя нормално затворен е, като го проверя със уреда, пищи на връзка.
andy_forresite - майстор
чет окт 31, 2019 11:05 amБойко Христов написа:
Времената ясно 12, 7,5 и 4 сек. а вентилаторите...
Бе почва да ме кефи цветния телевизор... Аз се интересувам от оборотите в минута на вентилатора, а не от проценти. Ето в какъв диапазон (според мен) трябва да ги направиш:

- мощност 3 - 11 сек зареждане, пауза 45 s, вентилатор 1320-1360 rpm
- мощност 2 - 7 сек зареждане, пауза 45 s, вентилатор 1240-1270 rpm
- мощност 1 - 4 сек зареждане, пауза 45 s, вентилатор 1100-1140 rpm

При запалването нагласи вентилатора (сега ти е 46%) да вее с 1140-1180 оборота. Разгарянето с 1% под тези обороти. Вече колко секунди на коя мощност да гори не знам. Може да си е добре.
Нещо не в ред обаче. Сигурен ли си че с тези 90 секунди първоначално зареждане пълни паницата достатъчно? Подемност 11800 гр/час при 90 секунди зареждане е сипало бонбони малко над половината от необходимото количество. Да не би да пали бавно и чак като си сипе още пелети след първоначалното зареждане :? С твоя шнек би трябвало първото зареждане да е 160 секунди.
Аз бих го навел тоя шнек. Ще му се изтъркат четките от въртене :)
чет окт 31, 2019 3:50 pmandy_forresite написа:
чет окт 31, 2019 11:05 amБойко Христов написа:
Времената ясно 12, 7,5 и 4 сек. а вентилаторите...
Бе почва да ме кефи цветния телевизор... Аз се интересувам от оборотите в минута на вентилатора, а не от проценти. Ето в какъв диапазон (според мен) трябва да ги направиш:

- мощност 3 - 11 сек зареждане, пауза 45 s, вентилатор 1320-1360 rpm
- мощност 2 - 7 сек зареждане, пауза 45 s, вентилатор 1240-1270 rpm
- мощност 1 - 4 сек зареждане, пауза 45 s, вентилатор 1100-1140 rpm

При запалването нагласи вентилатора (сега ти е 46%) да вее с 1140-1180 оборота. Разгарянето с 1% под тези обороти. Вече колко секунди на коя мощност да гори не знам. Може да си е добре.
Нещо не в ред обаче. Сигурен ли си че с тези 90 секунди първоначално зареждане пълни паницата достатъчно? Подемност 11800 гр/час при 90 секунди зареждане е сипало бонбони малко над половината от необходимото количество. Да не би да пали бавно и чак като си сипе още пелети след първоначалното зареждане :? С твоя шнек би трябвало първото зареждане да е 160 секунди.
Благодаря за отговора. Как да задам оборотите в минута на вентилатора като там се задават в %. Колко грама пелети трябва да има за първоначално палене. Ами не знам дали пали бавно не съм наблюдавал. А за шнека ще покажа снимка довечера след работа дали е много изправен.
При 90 сек за първо зареждане изсипва 295 гр. пелети. Колко е необходимо за първоначално зареждане.
чет окт 31, 2019 3:50 pmandy_forresite написа:
Палавник такъф!!!
Ше са истъркат, ама огъня ше е плавен като Ролс и степените като по мед и масло ше реди.
Бойко, вентилатора се задава в проценти, проверяваш си оборотите и корЕгираш, до колкото рече Анди.
Не тегли пелетите, обема е важен, а той трябва да е такъв, че да покрива запалката с около сантиметър. Анди писа някъде за остатъчната пепел и нагарите, как влияят на запълването на камерата.
При изчистено може да установиш дозата и после да намалиш няколко секунди инак може да падат няколко пелетчета при първоначално палене.
Все пак, прочети и инструкцията за определяне на дозата!
andy_forresite - майстор
чет окт 31, 2019 4:48 pmБойко Христов написа:
При 90 сек за първо зареждане изсипва 295 гр. пелети. Колко е необходимо за първоначално зареждане.
520-540 g. Както писа Трифон, важен е обемът, а той е свързан с плътността. При дървесните пелети разликите в кг/м3, поне доколкото съм забелязал, е в рамките на 20 до 30 кг.

п.п. мисля че моторчето на шнека е безчетково :) Просто много върти, износва се и харчи ток. Моят шнек в момента на р1 е 1.5 зарежда/50 s/35% на олЮ от Попово. Тези 35% са 1130 rpm. С колебанията в напрежението 230V варират от 1092 до 1187, но целта е 1130.
Ето и снимка на прословутия шнек.
Прикачен файл:
shneck1.jpg
shneck1.jpg (34.37 KиБ) Видяна 1794 пъти
andy_forresite въведох данните, които ми препоръча по-горе. сега си играя с вентилатора да постигна оптималните обороти. Между другото мощността се качи на 14,5 kw. Сега ще видим дали температурата на водата ще се качи повече от 55 градуса.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: