• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
solo5 - майстор
rulom написа:
При 50 W лампи можеш да сложиш 1 мм2 кабел, обаче за всяка луничка от трафа до нея.
абе май не е 1мм2
някакъв препоръчва 2,5мм2 :-D

P=U*I
I=P/U=5*35/12=14,5 A

това е при 5х35W
rulom - модератор
Говоря ти за отделен кабел за всяка луничка.
И твърдо ли оставаш за 50 Вт. лунички.
Прегледай си пак помещението,дръпни си с ръце едно виртуално трасе за всяка лампа(от лампата надолу ) и тогава прецени: по-малко лампи *50ВТ. или повече *20(35)Вт.
solo5 - майстор
5х35W е оптимално май
сега остана и да разбера тоя траф, който гледах дали е читав
и кои са читавите трафове

P.S. Утре ще ми правят "куфар" от гипсокартон на ония "прословутите" тръби в банята, така че след това ще съм наясно дали искам или не искам таван от гипсокартон с луни :-D
Най-късно понеделник се надявам майстора за банята да почне да лепи фаянса и теракотата :roll:
rulom - модератор
Еми почвай, че някъде по темите мернах предложение ако все още не си почнал, да ти наметкат плочките за 4-5 часа, срещу съответното мезе, мислех и аз да се включа с инсталацията(ЛУНИЧКИТЕ), ама си ми малко далеч....ако зачакаш до лятото, може.
sasooooooooo - "специалист"
При паралелното връзване, както писа rulom ти трябва 1мм2, но повечко кабел отива.
При последователно ти трябва задължително 1,5мм2, но по-малко кабел отива.
2.5мм2 за линички звучи смехотворно!
solo5 - майстор
sasooooooooo написа:
2.5мм2 за линички звучи смехотворно!
може и така да звучи, но при електронните трансформатори май така се получава :roll:
tassel - специалист
Точно днес си вързах луните на банята пробно. 4 луни по 35 вата. Банята е около 2,5 квадрата. Според мен осветят много добре. Но зависи и от луните все пак. Моите са квадратни и стъклото им е по-голямо от повечето. Кабела е 1,5, а трафовете са два по 105 вата, защото този от 200 вата беше голяма тухла. Свързването задължително паралелно.
sasooooooooo - "специалист"
tassel , :roll: пусни снимки
tassel - специалист
В момента съм ги свалил, защото ще боядисвам тези дни. Като приключа и ги закача окончателно, ще пусна и снимки. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "луни за баня?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: