• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
gost
kakav e tozi vapros tuk s tozi tavan temperaturata ne vliae ako dori e 50 gradusa tova e vid izolacia a te ne se promeniat
tedo - помощник
Колко разстояние да оставя между плоскостите за фуги и
има ли разлика в разстоянието на напречните и надлъжните фуги?
hricava - специалист
tedo написа:
Колко разстояние да оставя между плоскостите за фуги и
има ли разлика в разстоянието на напречните и надлъжните фуги?
По надлъжни страна на гипсокартона фуги не съм оставял понеже гипсокартона е със скосени ъгли и съм ги редил плътно. В напречна посока съм оставял мах 2-3 мм фуга, като съм правил и фаска под известен ъгъл :)
tedo - помощник
Благодаря на всички за помощта,
специално на hricava и masteradmin!
velsi - Почетен майстор
Обитавам стара самостоятелна къща. Таваните са с височина 3 метра и отоплението е трудно и нерационално. Смятам да намаля височината с окачен таван. Изчетох всичко по въпроса, не е проблем да го реализирам. Само не ми стана ясно как да поставя ватата върху вече направената конструкция от профили преди да захлупя плоскостите от картон. Тоест как да се закрепи тя така, че да стане най лесно.
masteradmin - майстор
точно това никога не съм го правил, виж тази снимка слагат найлон и го захващат с такер. Много странно

Прикачен файл

i1.jpg
i1.jpg (8.58 KиБ) Видяна 11662 пъти

Прикачен файл

DiVaKM_Flora.jpg
DiVaKM_Flora.jpg (4.71 KиБ) Видяна 11666 пъти
Последна промяна от masteradmin на нед фев 05, 2006 7:14 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Да, това е ясно, но тука става дума за изолация на подпокривно пространство и фактически ватата изпълва разстоянието между керемидите и равнината, в която ще легнат плоскостите от гипскартон. В моя случай констукцията ще бъде хоризонтална и на разстояние 35-40 см от съществуващия таван.
masteradmin - майстор
Еми слагаш един лист гипс картон и отгоре между металните профилите редиш ватата без да я закачваш. Аз правих така един таван и преди да сложа последния лист изпързалях ватата по релсите от метални профили чак до края.
Стефан - майстор
velsi, ти май въобще не искаш да си помислиш сам и да проявиш въображение. Започни да правиш нещо, ако си решил, а идеите ще ти дойдат сами. А с вата, и подпокривно пространство от въздух, ефект ще има. И то голям! Ако имаш възможност, сложи два реда вата от по 4 см дебелина.
Успех!
velsi - Почетен майстор
Стефане, не се съмнявай че ще го направя и без да съм го правил никога. :) Технически грамотен съм и дано не ти прозвучи нескромно - каквото съм пробвал съм го направил. Просто се замислих за този момент от монтажа и реших да попитам, ако някой има личен опит, да сподели. Все пак затова сме тука нали. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: