• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dkd - напреднал
оправено е :) просто забравих да кача линковете :)
Master_Kenobi - V.I.P.
Не че се вижда много, ама... Както писа и в първия пост, ръбчетата са прецакани. Вижда се едва-едва на 3-то и 4-то фото.
Виж, верно скринчето си е твое и може да му правиш всичко, ама при такива повреди не се сещам за начин за ремонтиране в условията "направи сам". Квото и да правиш ще е неква краткосрочна мярка (с разход на време и пари), а резултата, ще е едно малко или голямо л*йнце. (Сори за директния изказ.) Най-малкото, няма как да имитираш фурнира (фладера по-точно).
Ако имаш време, мерак и пари за пилеене, действай - има колеги, дето ще те напътстват - но резултата ще е плачевен и от естетическа и от прагматическа гледна точка.
Мое мнение. :)
А на теб, dkd - успех! :)
Аз се оттеглям от темата. Или поне сега така си мисля... :)

П.П. Като се замисля: направи дефекта - ефект! Остави го така и измисли легенда кво му се е случило на тоя скрин с богата история. :) Ще е по-разумно и резултатно за втренчените погледи. :-D
Па, на теб ако и така ти върши работа, що да го бараш?! :-D
dkd - напреднал
Ами то скринчето стоеше в хола ....... работа си върши нали , ама с тая прецаквация - ме дразни и не искам да го слагам пак там , а пък скъпичко излезе при покупката, затова искам да си го оправя доколкото е възможно да изглежда добре естетически. Че няма да е като оригинала - няма , това ми е ясно :) Въпросът е как да го докарам близо до оригиналното :? Има ли влакнест кит с такъв цвят - венге ? Имам предвид - фабричен цвят. Мисля ако има - да го мина лекичко с него , да му пооправя ръбчето , после ликичко да го шкурна само кита , имам едни малки ножчета - с тях мисля да направя леките улейчета дето са като фурнира и после ще ги оцветя в черни резки с бойчки като останалото да си е . И след това......... с малка четка да мина с лак ( не знам какъв точно обаче) направеното ...... " лайненце " ( както казва колегата Master_Kenobi ) , може и да стане :-D Време да се занимавам с това - имам , поне за момента , мерак - също , само малко наставления как да стане ми трябват :) Вие какво мислите ?

P.S. : абе сега като се замисля - той скринът е от MDF, само че е фурнировано отгоре .......... . Аз хубаво мисля с кит да се заиграя нали , само дето и на идея си нямам - този влакнест кит - дали хваща на MDF ? :? Знам че тая чудесия всъщност е пресован картон ....... а китът дали хваща на хартия...... :?
Master_Kenobi - V.I.P.
Сори, че пак се намесвам, ама...
dkd написа:
P.S. : абе сега като се замисля - той скринът е от MDF, само че е фурнировано отгоре .......... . Аз хубаво мисля с кит да се заиграя нали , само дето и на идея си нямам - този влакнест кит - дали хваща на MDF ? :? Знам че тая чудесия всъщност е пресован картон ....... а китът дали хваща на хартия...... :?
Почна да вдяваш лека-полека! :-D :-D :-D
Ми, няма да се получи механична устойчивост. Ръбчето или ще се отдели само, или при най-малка "помощ".

Иначе мечтите за "влакнест кит" с точно определен цвят са хубави, ама нямат реално покритие. Тия китове са предимно за автоброни, които се боядсват, знаеш как, надявам се. Забрави, че ще намериш такива в твоя цвят!
Пък и то... що е цвят?! :? Има една международна спецификация, ама доста производители я отбягват. Защо ли? Дали "морско синьо" за моите очи е същото "морско синьо" и за твоите очи?! :? Без никакъв нюанс!!! :? Много философски въпрос, ако се замислиш...

Та, кво е и твоето венге? Виждал съм към десетина нюанса, дето са кръстени "венге".

Пък не каза и как ще имитираш шарката на фурнира (фладера).

Така че, предупреден си! :-D Като имаш време и нерви - занимавай се. Ама, ако после прилича на направено с дъвка и плюнка - не сме виновни ние, да знаеш! :-D :-D :-D
dkd - напреднал
Други идеи и предложения от някого ? :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Снимките, бе мило!
dkd - напреднал
е те снимките са качени на предната страница. Не ги ли виждаш ?
ето ти и отделно линкове към тях , ако не ти излизат :

http://www.picvalley.net/u/1300/811676157_m.JPG

http://www.picvalley.net/u/1469/1086128250_m.JPG

http://www.picvalley.net/u/873/1979428083_m.JPG
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ааа, да! Тези поражения не са за влакнест кит.
Спокойно си вземи универсален кит с подходящ цвят. Може по-светъл, не по-тъмен. След китване, ще нарисуваш фладера и ще минеш петънцето с лак.
dkd - напреднал
n_a написа:
Ааа, да! Тези поражения не са за влакнест кит.
Спокойно си вземи универсален кит с подходящ цвят. Може по-светъл, не по-тъмен. След китване, ще нарисуваш фладера и ще минеш петънцето с лак.
ок :) мерси за разяснението :) Чудя се само , дали китът ще хване на MDF-а , защото то скринчето си е цялото от MDF :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На тея китове и хубавото и лошото им е едно и също. За всичко хващат.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за ремонт страници на скрин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: