нед ное 03, 2019 1:22 pmESPACE написа:Ако се зачетеш в темата отначало, ще видиш, че 3 минути загасен котел беше мираж до вчера, за 10 и дума не може да става. Режима беше 15-20 секунди горене, още толкова загасен. След игра с термоглавите и Т на водата в котела докарах режим 20 секунди горене и минута загасен. Не знам кои са тия масови котли, но моят явно не е от тях. Увеличаване на топлозагубите за едно лято, без намеса от моя страна не виждам как ще стане, освен ако катериците не са изгризали цялата изолациянед ное 03, 2019 1:20 pmТрифон П.Трифонов написа: Защо тогава разхода, в такъв режим е умопомрачително .....жесток?И кой го казва това "умопомрачителен"?? И какъв е този режим? При масовите котли винаги имаш едни 3минути минимум защитно време от повторно запалване, който дори можеш да вдигаш до 10мин.
Аз за толкова години умопомрачителен разход съм виждал само при умопомрачителни топлозагуби на жилището, никога причината не е била котел.
нед ное 03, 2019 1:21 pmDessie написа: Чакай, чакай.... я обясни по-подробно за продухването и поствентилацията. Кое се продухва и поствентилира?Горивната камера.

Какво се продухва и поствентилира от горивната камера? Къде отива останалата газ от горивната камера след изгасването на горелката?