• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Dessie - специалист
нед ное 03, 2019 1:22 pmESPACE написа:
нед ное 03, 2019 1:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
Защо тогава разхода, в такъв режим е умопомрачително .....жесток?
И кой го казва това "умопомрачителен"?? И какъв е този режим? При масовите котли винаги имаш едни 3минути минимум защитно време от повторно запалване, който дори можеш да вдигаш до 10мин.
Аз за толкова години умопомрачителен разход съм виждал само при умопомрачителни топлозагуби на жилището, никога причината не е била котел.
нед ное 03, 2019 1:21 pmDessie написа:
Чакай, чакай.... я обясни по-подробно за продухването и поствентилацията. Кое се продухва и поствентилира?
Горивната камера.
Ако се зачетеш в темата отначало, ще видиш, че 3 минути загасен котел беше мираж до вчера, за 10 и дума не може да става. Режима беше 15-20 секунди горене, още толкова загасен. След игра с термоглавите и Т на водата в котела докарах режим 20 секунди горене и минута загасен. Не знам кои са тия масови котли, но моят явно не е от тях. Увеличаване на топлозагубите за едно лято, без намеса от моя страна не виждам как ще стане, освен ако катериците не са изгризали цялата изолация :-) , та и в тази теза не се вмествам :-)

Какво се продухва и поствентилира от горивната камера? Къде отива останалата газ от горивната камера след изгасването на горелката?
нед ное 03, 2019 1:38 pmESPACE написа:
... Тази тема е като всички други такива, нищо няма да се разбере накрая за съжаление.
Вече се разбраха, поне две неща, а и никой не иска да се обясняваш.
Тази тема трябва да се качи горе, инсталаторе, за да покаже как един човек, далеч от топлотехниката, е схванал логиката, изправя се очи в очи, с някои от вас и печели. Освен това и по важното е това да бъде споделено.
ESPACE - майстор
Всичко съм прочел и то добре. Това че твоя котел няма такова буферно време не е добре, не съм се сблъсквал с такъв. Иначе след изгасване газ не трябва да има, от гледна точка на безопасност е направено. Ако се получи неизправност и се появи газ.
ESPACE - майстор
нед ное 03, 2019 1:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тази тема трябва да се качи горе, инсталаторе, за да покаже как един човек, далеч от топлотехниката, е схванал логиката, изправя се очи в очи, с някои от вас и печели.

Заради такива заключения повече няма да пиша в никоя тема свързана с газ. Да се оправя кой както намери! Виждам че ти си схванал логиката, ще ме заместиш успешно.
Dessie - специалист
Трифон, ESPACE - не се карайте, не се сърдете и не ми обръщайте темата на кокошарник, моля ! :-) Всеки дава своя дан в темата доколкото може, намирала съм полезно инфо и продължавам да смятам, че форума е полезен, именно затова темата е тук, а не в БГ мама :-)

ESPACЕ - ако правилно съм те разбрала стъпките са така:
1.продухва се горивната камера - каква е ролвта и какво се продухва?
2. Едновременно тръгват газовия клапан и искрата
3. Време на горене
4. Газовия клапан затваря и пламъка изгасва ( т.е. да приемем, че всичко изгаря и става вакуум, което не би следвало да е така май :-)
5. Поствентилация - обясни ми какво прави, защото наистина не разбирам
6. Известно време котела стои загасен, след което отново се повтарят стъпки от 1 до 5

Каква е ролята на поствентилацията и какво вентилира?
LazarGanev - "Велик майстор"
ESPACE е най-добрия сервизен спец на газови котли тук, помагал е на много хора, неговото мнение е винаги меродавно и може би затуй Трифон го блазнио да спори с него :wink: . Майтапя се момчета, ама да не изостряме толкоз споровете :partyman:
нед ное 03, 2019 6:26 pmLazarGanev написа:
ESPACE е най-добрия сервизен спец на газови котли тук, помагал е на много хора, неговото мнение е винаги меродавно и може би затуй Трифон го блазнио да спори с него :wink: . Майтапя се момчета, ама да не изостряме толкоз споровете :partyman:
Аз ко знаех.....ееееее, нямаше и да си помисля.
Посипвам си главата с пепел.
"Тури му пепел, сѝпи му вода!"
Espace, извинявам се! и по скоро аз трябва да спра да давам мнения (указания), за газови несгоди. То, не виждам и как ще стане да ревна, поради свои, ама...важното е на Десито да е топло и сгодно.
Със здраве!
Dessie - специалист
Докладвам, че все още от снощи котела не е палил, Т в стаите е 22,7 градуса. Ще отчета към 12 какво е правил де, ама друго ме притеснява....Много губи налягане.
Снощи към 2 го оставих на почти 2 бара. Днес към 14.30 беше под 1 бар и долях малко до 1,2 бара, защото ме хвана страх, че ако иска да пали няма да му стигне налягането и ще набие грешка. Сега е на 1.... ок ли е това?
шоп - майстор
нед ное 03, 2019 6:57 pmDessie написа:
ок ли е това?
Ми не е ОК и май писах да питаш "майсторите" които ти казаха да си купиш нов РС, къде е водата?

П.П. Търси теч!
LazarGanev - "Велик майстор"
нед ное 03, 2019 6:57 pmDessie написа:
Много губи налягане.
Снощи към 2 го оставих на почти 2 бара. Днес към 14.30 беше под 1 бар и долях малко до 1,2 бара, защото ме хвана страх, че ако иска да пали няма да му стигне налягането и ще набие грешка. Сега е на 1.... ок ли е това?
Ами изобщо не е добре. Остави котела и хващай следващото предизвикателство - инсталацията! :cool:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Проблем с газов котел Unical Eve 05" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: