Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Не разбрах дали мен питаш,но ако е така....Реална
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В такъв случай защо да е "глупост" че си ремонтираш къщата?
:-D :lol: Не съм казвала такова нещо....Явно говориш на NatalyTake :wink: Така е като говорим един през друг..
damian_7 - специалист
Към NatalyTake: за съжаление за всичко, което правиш в района на имота си трябва да имаш някакво разрешение от общината. А там обикновено се имат за богопомазани и често се правят на недостъпни. То оттам произлиза и проблема с корупцията, но това е друга тема. Съветвам те да се въоръжиш с много търпение и нерви и да почнеш да събираш исканите документи. По всяка вероятност може да се наложи и да платиш на някой "експерт" от общината, за да ти издаде някое разрешение. :cry:
NatalyTake - специалист
Не мога със сигурност да отговоря за частта, но къщата беше наследствена на двама човека и по съдебен ред на единия беше отсъдена пази половина като идеална и реална част (поне така пише в решението). аз я купих и предполагам, че това означава, че съм взела и реално и идеално частта (сори, ако съм некомпетентна в тази област) -пише-въздух, мазе и т.н. Зная, че трябва разрешение и затова правих молба за виза за пристройка, но с идеята за подобрение на имот, а не за самостоятелно съществуваща сграда. все си мисля, че това са различни неща и сигурно се третират по различен начин. Ако не го бях направила къщата щеше да падне и тяхната и моята част. Сега се притеснявам, че много се изхвърлих с действията си и вместо да си подобря положението (жилищното) съм си го влошила. ако почнат едни проверки и глоби и т.н. няма да издържа, нито финансово, нито психически.

Тема "къща на калкан-едната се събаря..дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: