• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 19
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Батерията с новите елементи зареждам ръчно, като я отварям и елемент по елемент, така като са запоени към платката. Стои за резерв когато се наложи. Както вече писах след подмяна на елементите съм повредил платката и заряда не работи.
Обаче вчера ми се наложи да я ползвам до дупка и предполагам, че защитата от ниско напрежение също се е повредена. Индикаторния светодиоден пакет показваше само червения диод и то едвам едвам светейки.
След като я отворих, но няколко часа след като я свалих от инструмента, един от елементите до плюса е 2,9V, останалите 3,1V. Батерията последно ползвах на перфоратора и доста дупки отнесе (повечето в тухла) и накрая започна да намалява скоростта на въртене до едвам- едвам без да изключва тока към перфоратора.
пишман_майстор - майстор
Колеги мнение за тези контролери? 3S 40A с баланс . На външен вид си приличат , малко разлики в цена , но не е проблем чак толкова. Цените им са приемливи за мен. Ще се слагат в акумулаторите на две бошчета 12в , ще направя три батерийки с по 3х 18650 елементи самсунг 20а разряден ток.
https://ru.aliexpress.com/item/33032399 ... 3d56Ng6l7W
или
https://ru.aliexpress.com/item/40000732 ... 3bbe6pLuoD
или
https://ru.aliexpress.com/item/32838973 ... ba32b05e14
И за този индикатор, не ми стана ясно , но явно не се задейства чрез бутон или натискане? Т.е. в този му вид ще черпи ток постоянно. Бутонче подходящо да предложите, че нещо не успявам да намеря? https://ru.aliexpress.com/item/32787687 ... ba32b05e14
пишман_майстор - майстор
Може ли някой да сподели, как да разкова тази батерия, без да почупя нещо . Искам да подменя елементите с ли-йонни , но явно не ще се отвори нежно :sad:
Прикачен файл:
батерия 12в бош.jpg
hidrazin - майстор
съб ное 09, 2019 6:39 pmпишман_майстор написа:
Може ли някой да сподели, как да разкова тази батерия...
Изображение
Изображение
Изображение

:partyman:
Lisko - майстор
съб ное 09, 2019 6:39 pmпишман_майстор написа:
Може ли някой да сподели, как да разкова тази батерия, без да почупя нещо . Искам да подменя елементите с ли-йонни , но явно не ще се отвори нежно :sad:
батерия 12в бош.jpg
Един съвет от общ характер когато нещо се налага да се счупи (за да се оправи ;-))
- поглеждаш по сайтовете за безплатни 3д модели. Ако има каквото ти трябва, после някой приятел може да ти изпринти едната
или двете части на корпуса на 3д принтер.
Хидрата е баровец - "Stanley" за отварянето е малко, както казваме ние - овъркил. ;-)
hidrazin - майстор
съб ное 09, 2019 7:31 pmLisko написа:
Хидрата е баровец - "Stanley" за отварянето е малко, както казваме ние - овъркил. ;-)
Не знаех че Stanley е нещо повече от средно качество китаец. :? Поне от това дето съм видял.
Например тази бъркалка Stanley е пълен боклук. Продава се със заложен заводски дефект/недостатък.
Преди да се ползва е силно препоръчително да се побългари за да се избегне ремонт от 70-80-90 лева.
Че то това и е 1/3 от цената и...

Изображение

:partyman:
пишман_майстор - майстор
След една ракия и малко мислене "измислих" как да ги отворя. Имам три корпуса от 9.6в и три корпуса от 12в . С дремела срязвам на едните долната част ( тези от 9.6 ) , на другите-горната . Изчиствам "останките" и сглабям три парчета със здрави горна и долна част. После ще умувам дали да ги залепя пак след слагането на новите елементи с платката или ще има някакво пригаждане да ги отворя при нужда.
Lisko - майстор
Може и аз да греша. Допуснах, че тия длета макар и с пласмасова дръжка идват от легендарния производител на рендета.

Изображение
Lisko - майстор
Залепяй с тиксо или някакъв друг начин който позволява отваряне! Може да се наложи!
пишман_майстор - майстор
Не бях се замислил за това решение , при елементи 26700, да се сложат 20700 + подходящи пвц тръбички.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 19

Тема "Платка за зареждане на LI-ION пакет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: