Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
doktor4e_to - напреднал
Все още си работя сам, но вече лека полека усещам, че компетенцията ми няма място относно някои неща. В момента вече остана само да изроня мазилката и започвам с ЕЛ, ВиК и т.н. Започнах да махам лесно падащите места на мазилката и на места /както ще видите на снимките/ падаше доста лесно, но днсе вече взе да се закучва. И незнам сега дали след като съм махнал толкова мазилка, длъжен ли съм да я допродължа докрай /доста е/. Благодаря ви за съвета и отделеното време. :?

Прикачен файл

DSC00155.JPG
DSC00155.JPG (62.21 KиБ) Видяна 4171 пъти

Прикачен файл

DSC00156.JPG
DSC00156.JPG (72 KиБ) Видяна 4171 пъти

Прикачен файл

DSC00157.JPG
DSC00157.JPG (80.47 KиБ) Видяна 4171 пъти

Прикачен файл

DSC00158.JPG
DSC00158.JPG (71.55 KиБ) Видяна 4171 пъти

Прикачен файл

DSC00159.JPG
DSC00159.JPG (71.2 KиБ) Видяна 4171 пъти
rulom - модератор
Щом не ще да пада,значи е здрава мазилката, няма нужда да се бута.
Друг е въпроса какво мислиш да правиш с тези стени(гипсокартон,ТИ,мазане и шпакловане)?
doktor4e_to - напреднал
Относно стените > мисля да ги шпакловам. Имам две външни /северна и южна/ > тях мисля да ги изолирам и от двете страни с незнам и аз какво, все още не съм решил. А вътрешните шпакловка и тапети. А относно шпакловането, не съм го правил досега и се чудя дали да се пробвам или да си викна все пак майстор, че да не си блъскам главата. Ще го решавам. Значи си на мнение, че няма нужда да се събаря всичкото. Оф, това е толкова добра новина....че направо ще си отворя една биричка... :-D
rulom - модератор
Не бързай с биричката :wink: все пак това е само мое мнение :-D
doktor4e_to - напреднал
:shock: ооо..недей така. Все пак благодаря, че се отзова и ще изчакам за още някое и друго мнение! :roll:
dudly - напреднал
Не съм майстор, но от собствен опит знам, че не е необходимо да махаш мазилката, която е здрава. Изчукай или остържи това, което пада, изкърпи, а след това смело шпакловай!
doktor4e_to - напреднал
И на теб също благодаря. Но сега според твоите думи, ще трябва да запълня изкъртеното, така ли /както казваш "изкърпи"/? Значи ще трябва да запълня празнините и след това да се шпаклова. Аз се бях заблудил, че директно може да се шпаклова стената....но май не е така.
БАШ МАЙСТОР - специалист
докторе що се занимаваш с глупости,отвори си бутилка твърдо след съвета ми..........?вземи едно гребло /търмък ,и се разходи по стените и тавана, където се рони ,греби, с една пръскачка за лозе мини с грунд или ц 200 разредено ,пери картон на здравото с лепене на рехавото с конструкция на външното и вата,, и ................. наздраве!

пс при лепене мини с бетонконтакт
Master_Kenobi - V.I.P.
E, ся вече doktor4e_to ше си викне майстор! :-D Усещам. :-D
doktor4e_to - напреднал
еее...не сте ме объркали чак толкова, но защо ли гипсокартона нещо не ми се нрави. Поне си мисля, че ще загубя понеже като се отоплявам ще затоплям само въздуха и спре ли климатика или парното > ще стане хладно и то съвсем скоро. А при положение, че си оставя вътрешните стени единствено и само шпакловани > ще акумулират топлина, която ще отдават дълго време след това. Поне така си мисля, а и в други теми така съм виждал мнения...поправете ме ако греша.

Тема "какво да правя със старата мазилка???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: