вт ное 19, 2019 10:48 pmyanko78 написа: Помисли за удобство. Девиаторен ключ до главите където спите. Лягаш и сигасиш лампите, без да си трошиш пръстите в ръбове докато стигнеш да си легнешЕй на тва нещо дълги години ме мъчеше ,и благодарение на тея новите дистанционни си реших тоя досаден проблем без излишно окабеляване!
ср ное 20, 2019 9:33 amvalentino76bs написа:И какво правиш, ако си щракнал копчето на изключено и искаш да си светнеш с дистанционното? Пак ходиш в тъмницата да светнеш. При положение, че сега ще прекарва кабеляк, смятам, че е по удачния вариант.вт ное 19, 2019 10:48 pmyanko78 написа: Помисли за удобство. Девиаторен ключ до главите където спите. Лягаш и сигасиш лампите, без да си трошиш пръстите в ръбове докато стигнеш да си легнешЕй на тва нещо дълги години ме мъчеше ,и благодарение на тея новите дистанционни си реших тоя досаден проблем без излишно окабеляване!
До автора, под стоящи, имам в предвид, да си оснавиш още един комплект кабели в тавана, без да ги използваш, защото не знаеш какъв акъл ще ти дойде. Може жената да изиска лампа над трапезната маса и да ти свърши работа.
Мога да подскажа и за ток под горни шкафове в кухня, за осветление на работния плот. Ток, евентуално ако някъде слагате пералня и сушилня една върху друга, там вече може за двата уреда да си пуснеш 4 кв. Осветление на балконите, ако нямате. За мрежовите кабели съм съгласен, но не мисля, коаксиален е излишен. Сега съм с коаксиален и Ка модул и си ползвам само дистанционното на телевизорите, без допълнителни за приемници.