Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
вт ное 19, 2019 10:48 pmyanko78 написа:
Помисли за удобство. Девиаторен ключ до главите където спите. Лягаш и сигасиш лампите, без да си трошиш пръстите в ръбове докато стигнеш да си легнеш
Ей на тва нещо дълги години ме мъчеше ,и благодарение на тея новите дистанционни си реших тоя досаден проблем без излишно окабеляване!
yanko78 - специалист
ср ное 20, 2019 9:33 amvalentino76bs написа:
Помисли за удобство. Девиаторен ключ до главите където спите. Лягаш и сигасиш лампите, без да си трошиш пръстите в ръбове докато стигнеш да си легнеш
Ей на тва нещо дълги години ме мъчеше ,и благодарение на тея новите дистанционни си реших тоя досаден проблем без излишно окабеляване!
И какво правиш, ако си щракнал копчето на изключено и искаш да си светнеш с дистанционното? Пак ходиш в тъмницата да светнеш. При положение, че сега ще прекарва кабеляк, смятам, че е по удачния вариант.
До автора, под стоящи, имам в предвид, да си оснавиш още един комплект кабели в тавана, без да ги използваш, защото не знаеш какъв акъл ще ти дойде. Може жената да изиска лампа над трапезната маса и да ти свърши работа.
Мога да подскажа и за ток под горни шкафове в кухня, за осветление на работния плот. Ток, евентуално ако някъде слагате пералня и сушилня една върху друга, там вече може за двата уреда да си пуснеш 4 кв. Осветление на балконите, ако нямате. За мрежовите кабели съм съгласен, но не мисля, коаксиален е излишен. Сега съм с коаксиален и Ка модул и си ползвам само дистанционното на телевизорите, без допълнителни за приемници.
valentino76bs - майстор
Е ти пък хептем ни мислиш за балъци. :) Тъч бутон братле....не му трябва и нула в конзолата.
Има и по красиви дистанционни като ключове направо можеш да си ги залепиш от двете страни на спалнята и са ок.

Прикачен файл

P_20191120_203954_1.jpg
P_20191120_203954_1.jpg (4.9 KиБ) Видяна 1521 пъти

Прикачен файл

P_20191120_203933_1.jpg
P_20191120_203933_1.jpg (6.52 KиБ) Видяна 1521 пъти
ohcysp - помощник
ср ное 20, 2019 9:55 amyanko78 написа:
ср ное 20, 2019 9:33 amvalentino76bs написа:
И какво правиш, ако си щракнал копчето на изключено и искаш да си светнеш с дистанционното? Пак ходиш в тъмницата да светнеш. При положение, че сега ще прекарва кабеляк, смятам, че е по удачния вариант.
До автора, под стоящи, имам в предвид, да си оснавиш още един комплект кабели в тавана, без да ги използваш, защото не знаеш какъв акъл ще ти дойде. Може жената да изиска лампа над трапезната маса и да ти свърши работа.
Да ще помисля върху този въпрос.
Мога да подскажа и за ток под горни шкафове в кухня, за осветление на работния плот.
Да там ще има за лед. Предвидено е.
Ток, евентуално ако някъде слагате пералня и сушилня една върху друга, там вече може за двата уреда да си пуснеш 4 кв.
Те са предвидени към кръга контакти коридори баня .
Осветление на балконите, ако нямате. За мрежовите кабели съм съгласен, но не мисля, коаксиален е излишен. Сега съм с коаксиален и Ка модул и си ползвам само дистанционното на телевизорите, без допълнителни за приемници.
Благодаря за предложенията!
ohcysp - помощник
Господа, препоръчайте какво гофре да си взема PE или PVC? Трябва и негоримо да се води май? За сега клоня към PE-то, т.к. пишеше, че е доста по-гъвкаво и по-лесно за работа.
Sandman - специалист
чет ное 21, 2019 1:45 pmohcysp написа:
Господа, препоръчайте какво гофре да си взема...
Аз си взех едно сиво, Монофлекс(Копос Колин), негоримо за моята инсталация. Е, аз ще го замазвам, но все тая. Доста здраво ми се струва и наистина не гори, почернява едно такова и се овъглява направо, но не се пали :-D
antonioven - специалист
Аз използвах такива тръби, Ф16, 20 и 25 и малко силиконова от онази която използват за дренаж на климатиците, но в нея кабелът върви трудно.

https://tmt-elkom.com/index.php?cPath=380_382_595
muhala - майстор
вт ное 19, 2019 9:37 pmhidrazin написа:
вт ное 19, 2019 9:19 pma_stoev написа:
Контактите са предвидени за връзване с 2мм2.
Мамка му, от доста време си търся кабел 2 квадрата...
Ще ми кажеш ли от куде да си купя???
:partyman:
P.S. Връзват се бали със слама, чували, обувки ....
Купи си 2.5мм2 и му измери диаметъра, а после сметни сечението. ;)

Тема "Подмяна на ел. инсталация в апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: