Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Преди час, час и половина, обявих на благоверната, че в новата къща, някъде в диващината, отоплението ще е под мое ръководство и стъпка преди пелетизирането.
Вмомента се топля така и ми е готино. Мога да си наръчкам пелетарника и пак да ми е топло (и доволно, щото и туй ма кефи), но още не му е дошло времето.

Имам тон и половина слънчогледови. Тая зима ще ги изтопля, а другата година ще купя още, нищо че се газифицирах.
pi6ligara - специалист
Не знам дали е точно за тук това мнение но нека го имат хората в предвид. Сипвам си аз снощи чувалчето с пелети в камината и изведнъж сякаш нещо ми се мерна пред очите за секунда,веднага спрях и започнах да ровя в бункера, и какво да видя, смачкана хартиена чашка от кафе, но не смачкана от машина а с ръка. Разтворих я и вътре засъхнало кафе. Значи някой си е пил кафенцето докато пълни чувалите и после нарочно е смачкал чашката и я е шибнал в чувала преди да се напълни. Ако не я бях видял и се беше заклещила в шнека щеше да ми спретне такова нощно приключение, че не ми се мисли. Така че внимавайте като сипвате пелети. Марката е Зехир Етеополе, пелетите са чудесни, но тая чашка в тях не!
VLADO66 - майстор
Днес гледах в Алито немски пелети клас А по два долара чувалчето. На гръб да ги носят от там, няма да струват 400 лв/ тона тук. :x
stridata - специалист
Някой горил ли е слънчогледови на Керпи и на тези от Попово, да каже има ли разлика ала-бала?
пет ное 22, 2019 9:24 amstridata написа:
Някой горил ли е слънчогледови на Керпи и на тези от Попово, да каже има ли разлика ала-бала?
Метни го тоя въпрос в търсачката! Анди май ги обясняваше подробно.
Ахаааа и не само той и в доста теми и от скоро.
Абе що не ползвате екстрите на сайта бре? По лесно кат клюкарките на мегдана!!!
Ма пък друго си е, лафче- мафче, некой че уредим...
search.php?keywords=%D1%81%D0%BB%D1%8A% ... 0%BD%D0%B5
Глеаш ли ко стаа? Яко инфо, белким ти свърши работа.
Благодаря не пия.
stridata - специалист
пет ное 22, 2019 10:01 amТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 22, 2019 9:24 amstridata написа:
Метни го тоя въпрос в търсачката! Анди май ги обясняваше подробно.
Ахаааа и не само той и в доста теми и от скоро.
Абе що не ползвате екстрите на сайта бре? По лесно кат клюкарките на мегдана!!!
Ма пък друго си е, лафче- мафче, некой че уредим...
search.php?keywords=%D1%81%D0%BB%D1%8A% ... 0%BD%D0%B5
Глеаш ли ко стаа? Яко инфо, белким ти свърши работа.
Благодаря не пия.
Сър, питам дали има някой дето ги е горил и двата вида за да каже кои са по-добри :-D Тая търсачка не ми отговори на тоя въпрос?
andy_forresite - майстор
От Попово са най-слабите, които съм купувал. Поне бяха на приятна цена. В студено време хвърчат яко. Характерно за тях е че като ги прокарваш по 2 кг на час и повече, обичат повече въздух. Оставят хубав налеп по котела, белее, лесно се почиства след тях. Друго характерно за тях е слепването в бучки, твърди, които не падат от горелката, надигат огъня и създават предпоставки за задръстване. Това е като горят до 2 кг на час и особено при много слабо или много силно обдухване. Който ги гори със стаен термостат не би трябвало да има проблеми заради силния пламък.
За Керпи има добри отзиви. Още не съм ги подкарал, но скоро ще стигна до тях.
При цена 220 Попово и 280 Керпи не се чуди, а вземи вторите.
пет ное 22, 2019 4:11 pmstridata написа:
... Тая търсачка не ми отговори на тоя въпрос?
Бе аз и преди ти рекох- Анди е твоя човек.
stridata - специалист
пет ное 22, 2019 5:35 pmandy_forresite написа:
От Попово са най-слабите, които съм купувал. Поне бяха на приятна цена. В студено време хвърчат яко. Характерно за тях е че като ги прокарваш по 2 кг на час и повече, обичат повече въздух. Оставят хубав налеп по котела, белее, лесно се почиства след тях. Друго характерно за тях е слепването в бучки, твърди, които не падат от горелката, надигат огъня и създават предпоставки за задръстване. Това е като горят до 2 кг на час и особено при много слабо или много силно обдухване. Който ги гори със стаен термостат не би трябвало да има проблеми заради силния пламък.
За Керпи има добри отзиви. Още не съм ги подкарал, но скоро ще стигна до тях.
При цена 220 Попово и 280 Керпи не се чуди, а вземи вторите.
Благодаря ти! Аз си горя Керпи и съм си доволен, просто цената на тия от Попово ми привлече вниманието.....
huligancho - напреднал
Каква е цената на Керпи?

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: