• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Нормално е да се обърка защото черното не е черно - заради остатъците от вестника с лютеница - вижда се на първата снимка (лютеницата).
Имайки в предвид крайния резултат, най-добре е да се махне клипа от тубата за да няма много бъзици.
Самата платка е с ниска степен на интеграция а крайния резултат е повече от отчайващ. Някакво подобие на платка...
С маркер да беше го нарисувал, на ръка и щеше да е поне 10 пъти по-читаво.

:partyman:

Прикачен файл

garbadge.jpg
sokolov.91 - майстор
чет ное 21, 2019 11:19 pmhidrazin написа:
Нормално е да се обърка защото черното не е черно - заради остатъците от вестника с лютеница - вижда се на първата снимка (лютеницата).
Имайки в предвид крайния резултат, най-добре е да се махне клипа от тубата за да няма много бъзици.
Самата платка е с ниска степен на интеграция а крайния резултат е повече от отчайващ. Някакво подобие на платка...
С маркер да беше го нарисувал, на ръка и щеше да е поне 10 пъти по-читаво.

Направи по-хубава!
Нормално било да се обърка :lol: Нормално е, като си пиян много неща стават нормални. Платката е повече от добра за домашно производство.
Аман от богове тука #-o
sstefanov - майстор
Разбрах го след 5-6 обяснения и зумване на снимката.
petromaniq66 - специалист
Защо не оставиш някой друг да ти оцени "творението". То и темата започва сякаш златно яйце си снесъл. Нека и да те "похвалят" :-D
sokolov.91 - майстор
пет ное 22, 2019 8:49 ampetromaniq66 написа:
Защо не оставиш някой друг да ти оцени "творението". То и темата започва сякаш златно яйце си снесъл. Нека и да те "похвалят" :-D
Щото тука боговете не дават положителни оценки. Сигурно и в платкаджийница да я бяха направили пак щяха да и намерят кусур. :lol:
gogo7777 - майстор
Айде давай нещо по ЮПС-а, стига толкова закачки. Човека ти каза, че не е видял добре и си призна.
sokolov.91 - майстор
Мисля да не пиша повече по тая тема. Даже не знам дали изобщо ще пиша където и да е. Нека боговете на форума дишат спокойно.
muhala - майстор
пет ное 22, 2019 10:53 amsokolov.91 написа:
Мисля да не пиша повече по тая тема. Даже не знам дали изобщо ще пиша където и да е. Нека боговете на форума дишат спокойно.
Пич, имаш и фенове на темата, които само четат. Не се предавай. Все пак ми е интересен проекта ти. Голяма работа, че платката изглежда зле. Всичко се учи с времето.
sts - специалист
sokolov много бързо развя бялото знаме.
За една платка е важно като запоиш елементите и подадеш захранване да функционира
правилно.
Платката като се монтира в кутията никой няма да я вижда и да казва дали е красива.
Аз също не съм възхитен от платката но на този етап е такава каквато си я изработил.
По важно е какъв ще е крайният резултат от проекта.
DMN - майстор
За стил "Направи сам" платката си е съвсем приемлива, ако няма грешки по нея. Има къде-къде по-лоши визуално изпълнения, но работещи десетки години :) .
чет ное 21, 2019 6:26 pmsokolov.91 написа:
Ето тази схема за защита от преразряд на акумулатора намерих, обаче нямам 5.1V ценер, за да я пробвам.

http://www.circuitdiagram.org/low-batte ... nnect.html
Тази схема според мен има един недостатък, а именно хистерезиса на изкл/вкл. Той като гледам ще се определя от механиката на релето. Освен ако не промениш схемата и направиш така, че когато се изключи релето да не се включи отново при покачването на напрежението на акумулатора, което съвсем естествено ще се получи при изключването на товара, което е в пряка зависимост от капацитета на акумулатора и мощността на консуматора.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18

Тема "Направи си сам ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: