Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
joy4j - специалист
харесах си мн.боята Декора голд( акрилна боя с ефект на старо злато).Искам да боядисам тази метална колона и една тясна стена точно до нея. Въпросът ми е може ли с тази акрилна боя да се боядиса метал.
извинявам се ако въпросът ми е тъп, но не разбирам нищо от боядисване.

Прикачен файл

IMGP3231.JPG
IMGP3231.JPG (74.8 KиБ) Видяна 6067 пъти
filbig - специалист
Здравей. И на мен ми допада тази боя. Трябва да подготвиш добре основата- да няма ръжда, ако се наложи има страхотен преобразувател за ръжда- немски на Вюрт, после две ръце хубав двукомпонентен грунд и си готов :)
timo1 - специалист
Почистваш метала с шкурка,ако има ръжда нанасяш преобразувател на другия ден с кореселин(обилно)почистваш метала и грундираш с Акрилен грунд(основа),затъркваш пак и пръскаш
joy4j - специалист
благодаря ви за бързите отговори, сега остава да намеря тази акрилна боя(тъй като я харесах само от нета) и като го направя да кача снимка:)
MAP
Както казаха по горе основата трябва да без ръжда !! може да ползваш грунд и след това алкидна боя .... може и Протекта 3в1 на Леко при нея и без грунд ще минеш !!
muncho - специалист
Момчета,казаното до тук важи ли и за боядисване на дворни метални врати със стара боя. Може ли да се намаже с преобразувател за ръжда старата боя и след известно време да се нанесе новата боя? Трябва ли пак да се грундира?
Ако може дайте съвет ,каква марка и тип боя трябва да купя и каква е последователността на подобно изпълнение за да не избие ръжда отново,след първия дъжд.
Благодаря Ви! :) :?

Тема "боядисване на метал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: