• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
Takezo Sensey - модератор
За 3 години неще пустото да опустее :?

Все здраво си стои :roll:
Master_Kenobi - V.I.P.
Чакай бе, пич! :-D Нали ти казах? :-D :-D :-D
Шегичка. :)
Кажи междувременно ква е географската посока?
:-D
Master_Kenobi написа:
Чакай бе, пич! :-D Нали ти казах? :-D :-D :-D
Шегичка. :)
Кажи междувременно ква е географската посока?
:-D
Aмиии , де да знам ...не мо'а си намеря компаса :wink:
bigshop - специалист
Смятам, че горните отговори, макар и верни, не са пълни. Та от информацията която имам:
Може и двете стъкла да бъдат с к-слой. И двете ще изолират и ще има ефект. Но ... само за известно време. Проблемът е, че к-слоят е неустойчив на атмосферни въздействия. Ако може по някакъв начин да се изолира, би вършило добра работа.
Съвсем разбираемо при трислойни пакети често вътрешните две стъкла са от к-стъкло.
yurig - специалист
Слоят за който говориш се затваря вътре в стъклопакета така че е предпазен от атмосферните влияния.
yurig написа:
Слоят за който говориш се затваря вътре в стъклопакета така че е предпазен от атмосферните влияния.
Да допълня , метални окиси нанесени по химичен път ...слоя може да бъде повреден само механично ...затова е затворен вътре в пакета , да не се "драска" при бърсане .

Стъклото е електропроводимо от вътрешната си страна. Именно заради металните окиси.

И няма тройни пакети с 2 Ка стъкла ...или аз все още не съм чул . Основно тройния пакет се слага за по нисък шум.

Цветята зад това стъкло умират , поне така чух .Колко е вярно не зная. :)
pipbel - майстор
И няма тройни пакети с 2 Ка стъкла ...или аз все още не съм чул .

Най-вероятно става дума за стъклопакет с 3 стъкла, от които едното е К. Само че той се води двоен, не троен.
Цветята зад това стъкло умират , поне така чух .Колко е вярно не зная.
И аз съм чувал, ама се оказа зелен хайвер, няма нищо вярно. :-D
Бъдещата детска стая е изцяло с К стъкло и от 3 месеца е като оранжерия, има над 40 саксии с цветя там и жената е супер доволна от развитието им. :cool:
bigshop - специалист
takezo написа:
И няма тройни пакети с 2 Ка стъкла ...или аз все още не съм чул . Основно тройния пакет се слага за по нисък шум.
Какво пречи при троен (двукамерен) стъклопакет двете вътрешни стъкла да са "к"? Вярно малко по-скъпо е, но всеки решава сам. Да не забравяме, че к-стъклото намалява преминаването на лъчиста енергия от вътре навън. И колкото по-топло е вътре, толко повече лъчиста енергия се отделя. А две стъкла намаляват два пъти тази енергия.

Тройният пакет освен по-нисък шум осигурява и по-високо термично съпротивление. И топлината и шума се пренасят от трептения на газовите молекули.
takezo написа:
Цветята зад това стъкло умират , поне така чух.
Няма основание. К-стълото връща в стаята топлинните лъчи, които и без това съществуват в стаята. По вероятно е твърдението да е вярно за "соларно" стъкло - такова, което спира слънчевите лъчи да не влизат в стаята.
8180 - майстор
За тези, които решат да потърсят доп. инфо за ф-ма Pilkington - тя се води притежател на патента за К-стъкло - да обърнат внимание на малката правописна грешка в заглавието на картинката.
zvetomil - специалист
Тая дивотия ,че зад к стъкло умират цветята.Нали спира инфрачервените лъчи в стаята ,т.е. деиства като парник. Би трябвало ,да има положителен ефект .Цветята могат да умрат зад доста по скъпите Стопсол стъкла. които спират слънчевото греене да не прониква а оттам могат евентуално да повлияят на фотосинтезата. Но това е казано по телевизията от предаване М.МДом. и хората верват.Аз отначало съвсем съвестно обяснявах ,на клиентите ,че според мен не умират от К- стъклото цветята .Докато ,не разбрах ,как по телевизията пускат слухове и сега ако иска човека ,да верва ,че зад К- стъклото умират цветята ,го оставам да верва. Иначе тои се съмнява ,че няма да му сложа К- стъкло.Така от ТВ екрана ни промиват мозъците ,и които не мисли се хваща.Още никои не се е оплакал ,от умрели цветя ,а съм наслагал доста К-стъкло!!!
Последна промяна от zvetomil на нед май 16, 2010 8:15 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Нискоемисионно Ка стъкло, съвети !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: