• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ronik - специалист
Наредих плочките на северната стена ( тази с мивката) "на сухо", на пода в хола. Оказа се, че при хоризонално нареждане изглеждат доста "тумбести", за толкова малка площ( 300 на 245см). Явно малката разлика във височината и ширината ( 25см на 33) пречи да се създаде чувстото за уют, за което писах преди :?. Ще ги наредя вертикално, така цялата картина изглежда доста по-стройна. На картинките първото нареждане изглежда по-добре отколкото "наживо". Там плочките изглеждат по-малки и може би това създава приятното впечатление. Хората, които ми казаха, че е претрупано, бяха прави! Наживо наистина изглежда много зле заграждането на прозорците и тоалетната чиния и кантовете на пода и тавана със сини плочки. Засега ще умувам върху варианта на EmoZ. Между другото чудя се какъв цвят ще е подходящ за фугите и тавана? Някакви предложения?
EmoZ написа:
п.п. Апропо как се казва тоя софтуер? Аз имам един 'punch home design' 4GB, адски тромав е, инак има добро 3D.
Казва се Google SketchUp. В първия ми коментар съм дал линк към нея. Малка е - към 100МВ. В нета има готови модули с различно обзавеждане.
stanetzz - специалист
За фугите аз бих сложил: между жълтите плочки-синя фуга, между сините- жълта.Виж за границата между сини и жълти-не знам :?
mim - специалист
хрумна ми нещо, от къде идва проблемът
големият контраст между синьото и жълтото и като светлост - сините са много плътно-тъмно-сини, а жълтитие - светли, и двата вида са доста ярки, всеки се "бута" да си привлича вниманието

вариант е, си мисля, да заложите на сините по стените в много по-оскъдно количество - само зад тоалетната и зад огледалото например

"съседната" тема с проекта за баня в синьо със син фриз мисля че няма да го има този проблем, освен че банята може би ще стане много тъмна и ще има огромна нужда от обилно осветление
(аз поне харесвам в банята ми да е Много светло)

хайде, че да гледаме резултат :wink:
ronik - специалист
За фугите ми е трудно да си ги представя и може и за тях да пробвам пак на сухо с някакви цветни ленти между плочките, още са си наредени на пода, не съм ги събрал :). Тази седмица трябва да довърша измазването, а другата започвам с лепенето на плочките. Все още не съм сигурен как да ги наредя. Ако имате някаква интересна идея, която може да се приложи преди лепенето или заедно с него сега е времето :). В някоя от темите видях пана с фараони и други такива щуротии и ми се върти в главата мисълта да лепна едно такова в жълтата западна стена до душа. mim, за плочките няма как драстично да давам превес на единия цят, защото вече съм ги купил и не мисля да купувам още.Търсих нещо по-весело, комбинация синьо и оранжево, но не открих подходящи нюанси. Мисля, че един от големите проблеми за тези плочки е тяхната големина. Иска ми се да бяха с размери 1 към 2, подобни на тухли, и тогава щяха да изглеждат по-добре за малкото ми помещение. Резултата се надявам да е декември. Не става много бързо, защото след работа не ми се бачка повече от 2-3 часа.
ronik - специалист
stanetzz написа:
За фугите аз бих сложил: между жълтите плочки-синя фуга, между сините- жълта.Виж за границата между сини и жълти-не знам :?
Аз знам - половината фуга синя, а другата половина жълта :lol: . Има още време до фугирането, но мисля че този вариант е идеален за моя случай и ще послушам stanetzz. Ако сложа друг цвят за фуги и той ще вземе да се "бута" да привлича нимание, както забеляза mim и вместо да се отпусна в банята, ще стана разноглед от шарения :). Бях в един магазин и имаха изляти мостри на различни цветове фуги. Синьото и жълтото бяха абсолютно същите като моите плочки., направо ще заспят по тях :). Между другото днес наредих първия ред, много зор. Мастарите се бяха изметнали за два дни откакто ги бях залепих с гипс и на почти всички плочки слагах клинчета. Отдолу е схемата по която се реших да ги редя. Все още не съм сигурен, че това е най-подходящото нареждане, но дойде време за лепене и трябваше да започна. Слагам и една снимка, качеството е лошо, заради стар телефон, но като залепя всичко ще снимам с по-добър.

Прикачен файл

pic1.JPG
първи ред
pic1.JPG (25.61 KиБ) Видяна 6218 пъти

Прикачен файл

BANQfinalt.JPG
чупката отляво е вече с 3 плочки, както другата и фугата между сините и жълтите подови плочки до мивката ще съвпада с тази на стената
BANQfinalt.JPG (56.92 KиБ) Видяна 6218 пъти
timo1 - специалист
ronik написа:
Сега довършвам водопровода, пуснах за тест водата на студения кръг и засега не капе от никъде, освен от някои тапи по малко.
щом ти аресват плочките праи си ги така,само виж преди тапите да нямаш някое коленце или нипелче спукано да сълзи от там
  • 1
  • 2

Тема "Какво ще кажете за тази наредба на плочките?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: