Благодаря за отзивите по моя въпрос
Днес ходих пак в магазина на "ЕРАТО" и питах къде трябва да е помпата и пак ми казаха че трябва да е на студената вода защото перката на помпата била пластмасова и ако се повишава температурата на водата над 95 градуса помпата си "отивала " на боклука и пак нова помпа! препочъчително било да се направи байпас на помпата(незнам защо)
а разширителния съд трябвало да е на топлия кръг!
Аз като за начало мисля да пробвам котел на ток !!! но ще си оставя и разирителен съд за отворена система та ако ми е скъпо на ток да мина на друго алтернативно гориво! а котелите на ток използвали затворена система т.е. разширителния съд си е при котела но за печка си трябвало да е отворена системата???
А МИСЛЯ САМ ДА СИ НАПУСКАМ ТРЪБИТЕ ЧЕ МНОГО СКЪПО ВЗИМАТ !!! А И КЪРТЯТ НА ПОРАЗИЯ
днес един приятел ме посъветва да ги вържа последователно но аз мисля че моят вариани е по-добър и по-ефективен с по-голямо КПД 

Аз като за начало мисля да пробвам котел на ток !!! но ще си оставя и разирителен съд за отворена система та ако ми е скъпо на ток да мина на друго алтернативно гориво! а котелите на ток използвали затворена система т.е. разширителния съд си е при котела но за печка си трябвало да е отворена системата???