Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
leonardo_vd - модератор
Браво Велси.
Много добре си се справил с конструкцията, въпреки че не си ползвал стандартните кръстати връзки е станало.
Постни снимки в завършен вид.
masteradmin - майстор
При 2.40 помещението е по уютно и по лесно се отоплява. Виждал съм помещения свалени от 3.40 на 2.40 поради тези причини.
Тани - модератор
Дали защото съм по-висок , но таван под 2,50 ме подтиска , а разликата в отоплението не вярвам да е много по-различно за разлика 10- 15 см иначе за 1 метър вече съм съгласен , че е огромна! Особено , когато на по-високия липсва и изолация , а всички знаем , че топлото бяга нагоре!
leonardo_vd - модератор
Оспамихме ремонта на човека.
Нека някой изтрие безмислените постове.
И нека не се състезаваме кой ще има повече постове----това не е важно, а е важен приноса към форума.
velsi - Почетен майстор
Благодаря на всички за положителните мнения! Да, правилно сте предположили. Височината беше 3,00 м и исках да я намаля за по-лесно отопляване. В момента височината е около 2,70. Така печеля няколко кубика въздух излишно отопляван през зимата. Бих слязъл дори още, но прозорците са високи 1,80 и няма как. А тях ги сменях миналата година и вече е късно. Пък и не бих си усложнил живота допълнително. Горе на тавана е нареден стиропор 3 см в кухината, която остава между скарата. На стените с прозорците, които са външни също направих вътрешна изолация - 3 см. стиропор. Осветлението вече е сменено с 4 бр. лунички по 20 вата. В момента шпакловам стени и таван. Има още доста работа, а свободното време е малко. Надявам се скоро да мога да ви покажа завършения вид.
Стефан - майстор
leonardo_vd написа:
И нека не се състезаваме кой ще има повече постове----това не е важно, а е важен приноса към форума.
Отдавна мислех да го кажа това на Велси, и най-вече на Тани, но не се реших. И, ако е възможно, нека мастера да махне тази опция за брой постове на ден, и класацията за общо написани постове. Даже и да остане, това нищо не доказва. Аз също имам доста "кухи" постове, но определено съм губещ в това състезание :lol:
velsi - Почетен майстор
Към Леонардо: когато научих за съществуването на тези кръстати връзки вече беше късно. Сигурно струват стотинки, но поради незнание се наложи да импровизирам. Както и за винтовете с тънки глави. Аз използвах поп-нитове. Ти беше обещал снимка на тези кръстати връзки между другото. И откъде пък ти хрумна, че се състезаваме за брой постове?!
leonardo_vd - модератор
velsi написа:
Към Леонардо: когато научих за съществуването на тези кръстати връзки вече беше късно. Сигурно струват стотинки, но поради незнание се наложи да импровизирам. Както и за винтовете с тънки глави. Аз използвах поп-нитове. Ти беше обещал снимка на тези кръстати връзки между другото. И откъде пък ти хрумна, че се състезаваме за брой постове?!
Не визирах теб за постовете.
От многото работа все не ми остава врема да снимам това онова.Преди имах нокиа 6680 и си имаше камера и снимах всичко, сегашната ми елка няма, а сестра ми ми взе апаратчето на море :shock: И сега нямам с какво да снимам.
velsi - Почетен майстор
leonardo_vd написа:
...Постни снимки в завършен вид.
ETO:

Прикачен файл

IMG_0216.JPG
IMG_0216.JPG (53.89 KиБ) Видяна 14659 пъти

Прикачен файл

IMG_0240.JPG
IMG_0240.JPG (37.63 KиБ) Видяна 14658 пъти
velsi - Почетен майстор
След приклщчване на работата по тавана и стените дойде ред и на пода. Целта беше да се изравни и да се положи ламиниран паркет. Както го бях замислил така и го направих. По моя си тенхология. Използвах ОСБ плоскости като за по лесно нивелиране ги нарязах на размер 60х60 см. За нивелиране използвах дървени подложки, а захващането към съществуващия под с винтове за дърво 5 мм. За да не поддава там където денивелацията беше по-голяма пробих отвори и вкарах полиуретанова пяна. Наложи се да започна от средата, защото се оказа най-високото място.

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (87.34 KиБ) Видяна 14654 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (97.16 KиБ) Видяна 14654 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (78.11 KиБ) Видяна 14654 пъти

Тема "Ремонт на таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: