Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tassel - специалист
Има ли механизъм, при който портите да се отварят навън, а самия механизъм да се монтира от вътре? Става въпрос за двукрила врата. :)
silver - помощник
Да има такъв вариянт не знам дали е възможен за всички задвижвания. Просто задвижването се монтира от към светлия отвор на вратата, което обаче стеснява отвора за преминаване. Ако светлия отвор от колона до колона е достатъчно голям няма проблем (в противен случай има риск да се засегнат задвижванията при преминаване).
tassel - специалист
А някакви ориентировъчни цени може ли да дадеш?
n.nikoloff - специалист
Механизмът, който отваря вратата навън се монтира в земята и не е евтин въобще. А подготовката на врата за такъв механизъм по своята същност си е тотално преправяне на цялата конструкция. Ако се прави наново - вратата се проектира и изпълнява именно за такъв механизъм.
silver - помощник
До tassel - цени с модели мога да ти пратя на лична, ако имаш интерес - нужни са ми следните дани - килограми на едното крило от вратата и неговата дължина (ако имаш и снимка да сложиш на вратата ще е най-добре).

Относно моделите, които са за подземен монтаж (цените им са и по - високи, поради допълнителните елементи, които се монтират) - те могат да отварят вратата както в едната, така и в другата посока. Монтираме ги при малък светъл отвор от колона до колона или при притеснения от възможно посегателство над механизмите.

А тези за външния монтаж (с ходов винт и гайка), за които коментирахме по-горе отново казвам, че могат да отварят и в едната и в другата посока (не мога да дам компетентно мнение дали е възможно за абсолютно всички задвижвания от различните производители). Просто ориентацията на закрепването към колоната е от към светлия отвор.
Отново се извинявам за дългия пост. :|
tassel - специалист
ОК пусни на лични. Вратите още не са изработени и затова се интересувам предварително от механизмите. Светлия отвор е около 3м, двете крила смятам да са с еднаква дължина, т.е. около 1,5м, като в едното ще има "вградена" обикновена врата. Отварянето може да е само навън, така че механизъм за двете посоки не ми трябва.
АЛФ - напреднал
Takezo Sensey написа:
Управляващия блок в комплект с две дистанционни е 130-160 лв. смятай мотор, зъбен гребен и т.н.

Колко стотинки ти искат на теб ?
Много ще съм ти благодарен, ако ми кажеш коя фирма предлага изброеното, на тези цена :) Поздрави :-D
АЛФ - напреднал
АЛФ написа:
Takezo Sensey написа:
Управляващия блок в комплект с две дистанционни е 130-160 лв. смятай мотор, зъбен гребен и т.н.

Колко стотинки ти искат на теб ?
Много ще съм ти благодарен, ако ми кажеш коя фирма предлага изброеното, на тези цена :) Поздрави :-D
Задавам ти този въпрос, не за друго, а защото и мен ме интересува, въпроса за автоматиката. При мен, нещата стоят така: ламаринена еднокрилна врата / 3м. свет. отв./,и искам да я пригодя, за отваряне
от дистанция. :?
escutcheon - специалист
Виж тук http://intesa.bg/component/page,shop.br ... ang,bg_BG/
Имай предвид, че е скъпичко :lol:
АЛФ - напреднал
escutcheon написа:
Виж тук http://intesa.bg/component/page,shop.br ... ang,bg_BG/
Имай предвид, че е скъпичко :lol:
Благодаря ти, еscutcheon :)
Бъди здрав :)

Тема "Дворна врата с отварящи механизми с дистанционно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: