Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
The_FAN - специалист
направо трябва да го забрави като прозорец :-D
Но с изолация, в зоната на крилата на прозореца + второ ниво (вече окачен таван), което да е във някаква
форма - различна от права за да не вади дефекта - ще си стане екстра.

Има опция и да лепнеш картон и да го дюбелираш в зоната на топките, но аз горещо НЕ ти го препоръчвам..... да не говорим, че няма да имаш изолация така.

С две думи - аз съм ЗА изолация :)
b_stoilov - специалист
То е ясно за изолацията. Там дето са крилата ще лепа или стиропор или фибран.Мрежа,шпакловка и колоркит.Въпроса е там където ще почне оакчения таван каква да е формата. :?
Takezo Sensey - модератор
Някаква опция прозореца да се демонтира е да "слезе" още надолу ?
The_FAN - специалист
СПАМ

Абе ТАКЕZО, тая твойта колко чифта гащи има бе ? Писна ми да броя...

:lol: :lol: :lol:
The_FAN - специалист
b_stoilov написа:
То е ясно за изолацията. Там дето са крилата ще лепа или стиропор или фибран.Мрежа,шпакловка и колоркит.Въпроса е там където ще почне оакчения таван каква да е формата. :?

Това вече ти ще кажеш....зависи от това какви форми ти харесват, какъв е стила на останалата част от помещението... ти знаеш, ние само помагаме :)
sasooooooooo - "специалист"
b_stoilov написа:
Можеш да го направиш да очартава траекторията на отваряне на прозореца, а защо да не сложиш и скрито осветление вътре?
Има едни плоскости Селитрон - 6мм, мисля ще ти свършат работа за ТИ над прозореца.
Успех

Прикачен файл

без име1.JPG
без име1.JPG (11.51 KиБ) Видяна 5100 пъти
yurig - специалист
Не си показал на снимките какво е положението под прозореца.Може би варианта за премонтиране на дограмата не е за изключване.
Оффтопик: На снимките не се вижда добре но се надявам че е с прекъснат термомост. :?:
b_stoilov - специалист
Дограмата е с прекъснат термомост и троен стъклопакет. Десния прозорец е с двойното отваряне.

Вариантите за сваляне и преработка са изключени. Под прозореца е панела на балкона, като от вътрешната страна е иззидано с итонг 50мм и депрон м/у панела и итонга.

Може да сложа скрито осветление.Не е проблем.Нищо не ми идва в главата, като идея за форми.Относно мебелите за сега нямам никаква представа какви ще са.Мислех за вариант да очертават пътя на крилата,но лявото се отваря на ляво а другите две на дясно и средното ще удря в тавана. :?
b_stoilov - специалист
Вече има напредък по ремонта и ето снимки от днес с вече изкъртена дограма и преградна стеничка. Ето и две рисунки на таваните които измислих.Ще трябва да е стъпаловиден.При отдушника да е на 15см. надолу след което следващото ниво да е на 5см и над прозорците да е на 0. Разстоянието което е 30см също ще е на 5см. Може и другия вариант но със същите размери и да е на 15см церия таван,като средната част да е на 5см.Мисля,че ако е целия на 15см то ще падне много ниско и ще засенчи светлината от прозорците. :?

Прикачен файл

IMG0188A.jpg
IMG0188A.jpg (121.88 KиБ) Видяна 4923 пъти

Прикачен файл

IMG0192A.jpg
IMG0192A.jpg (108.5 KиБ) Видяна 4923 пъти

Прикачен файл

untitled 1.jpg
untitled 1.jpg (33.71 KиБ) Видяна 4923 пъти

Прикачен файл

untitled.jpg
untitled.jpg (20.36 KиБ) Видяна 4923 пъти
b_stoilov - специалист
Ето няколко снимки на завършена кухня. Малко се забавих с времето, но не беше лесно.Остава да се сложи осветлението на тавана и миля щори да сложа на прозорците. :-D

Прикачен файл

IMGP1620.JPG
IMGP1620.JPG (101.52 KиБ) Видяна 4463 пъти

Прикачен файл

IMGP1622.JPG
IMGP1622.JPG (99.12 KиБ) Видяна 4463 пъти

Прикачен файл

IMGP1623.JPG
IMGP1623.JPG (100.91 KиБ) Видяна 4463 пъти

Прикачен файл

IMGP1621.JPG
IMGP1621.JPG (95.64 KиБ) Видяна 4463 пъти