Илияне в грешка си,от една година всичко пека в пеща и нещата стават превъзходни.От риби през пържоли,пърленки и всичко което ти доди на ум.
- 1
- 2
Всички въпроси за вилата.
kaishew
- специалист
16 мнения в "Барбекю с пещ"
NeoBoss написа:ахахахахах надали в този сайт има някой който се е занимавал със опалване на фурна повече от менехахаха - от две години кажи речи всяка седмица
та ще кажа защо мисля че не е използваема:
емии заради входа към фурната. При добро опалване всички тухли пред нея ще се загреят супер много , и ще е истинско мъчение почестването , особено като се искара час от жарта която неможе да остане на мястото на скарата щот над жарта е невъзможно да се бърка , ще трябва да я бутнеш във краката си, а от там незнам на къде ....
тази процедура още повече ще нагрее всичко пред пеща, което значи че пак със хиляди мъки изгарания би сложил нещото за печене , да не говорим ако печеш няколко неща на веднъж които изискват различно време за печене , и трябва да ги въртиш проверяваш дали са готови и други подобни. Става само за едно агне на година , щот тогава мъките по чистенето и множеството изгарания ще си заслужават, пък и няма какво да му се гледа или върти на агнето.
както и ми се вижда големичка и липсата на комин във задната страна ме притеснява.
като съм почнал със критиките - водното колело как ще се завърта, защото то нетрябва да е потопено във водата, а ми се вижда че е твърте близко до пода, и няма да остане достатъчно дълбочина за помпа.
Май само си слушал как се опалва фурна?
Точно при този страничен вход топлината не те блъска право в лицето.
Жарта се вади цялата, а не част и се слага в едно приспособление наречено РК.
Това не е ел фурна да отваряш когато си поискаш да видиш до къде е стигнала манджата.
Ако на теб ти случва по едно агне на година, при някой е доста повече.
Комин в задната част??? Това не ми стана ясно.
А за колелото кой е казал че помпата трябва да е под него????
Ето, увери се че става http://vbox7.com/play:bbd81e2e
И ако всичко което ти казвам ти се струва фантастика може да купиш едно агне и ще се увериш че не е.
Приготвянето е от мен (без изгаряне)
kaishew написа:Съгласен съм с NeoBoss и мисля,че това няма да можеш да го правиш на твоята пещ.Аз не мисля така.
А ти ще направиш ли на твоята това
Прикачен файл
(593 x 361).jpg (37.32 KиБ) Видяна 10856 пъти
NeoBoss
- специалист
офф не ми се спори, просто казвам за хората които ще си правят фурни да си преценят....
пък и както казах само агне ще можеш да печеш нормално (което ми показваш и ти) ако тръгнеш да правиш козунаци вътре ще видим дали няма да ги отваряш през минута ;), ще видим и как ще ги въртиш.... като е централно срещу тебе те лъха топлината само във часта на скарата (където те лъха и тебе) само къде ти неможеш със инструмент със дълга дръжка да бръкнеш вътре да наместиш и да нагласиш. Е поне мойта фурна е дълбока един метър и със ръка и при студена фурна немога да стигна най отзад.
а точно при този вход ще ми покажеш ли как ще достигнеш края на фурната за да махнеш всичката жар или как ще я почистиш после със мокар парцал за да събереш целия прашоляк
за комина не се и съмнявам че не ти станало ясно ... попринцип по големите и дълбоки фурни е хубаво да имат в задната си част комин, зада може въздуха да достига по навътре и да има кислород във задната част за горене , така се затопля фурната равномерно
а за водното колело , добре е станало . И не съм казал че помпата трябва да е под нея , казах че трябва да е под водното ниво , което трябва да е под колелото. От снимките не си личи че имаш дупа във предната част където се събира водата ;)
ианче по темата нямам намерение да коментираме коя е по хубава кой колко разбира или нещо такова , ясно е че за всеки неговото е най хубаво особено като го е правил сам. Нали все пак си пуснал темата за да видят другите и ако им хареса да си направят същото.... аз само казвам минусите.
Колегата kaishew си знае минусите на фурната и е чул доста критики по нея , и ако не се лъжа той направи фурната като сложи тавата вътре и я изгради по нея ... иначе и на мен ми се струва много малка ....
важно е само да се ползват със здраве и да се лее вино бира и ракия около тях и твае ;)
пък и както казах само агне ще можеш да печеш нормално (което ми показваш и ти) ако тръгнеш да правиш козунаци вътре ще видим дали няма да ги отваряш през минута ;), ще видим и как ще ги въртиш.... като е централно срещу тебе те лъха топлината само във часта на скарата (където те лъха и тебе) само къде ти неможеш със инструмент със дълга дръжка да бръкнеш вътре да наместиш и да нагласиш. Е поне мойта фурна е дълбока един метър и със ръка и при студена фурна немога да стигна най отзад.
а точно при този вход ще ми покажеш ли как ще достигнеш края на фурната за да махнеш всичката жар или как ще я почистиш после със мокар парцал за да събереш целия прашоляк
за комина не се и съмнявам че не ти станало ясно ... попринцип по големите и дълбоки фурни е хубаво да имат в задната си част комин, зада може въздуха да достига по навътре и да има кислород във задната част за горене , така се затопля фурната равномерно
а за водното колело , добре е станало . И не съм казал че помпата трябва да е под нея , казах че трябва да е под водното ниво , което трябва да е под колелото. От снимките не си личи че имаш дупа във предната част където се събира водата ;)
ианче по темата нямам намерение да коментираме коя е по хубава кой колко разбира или нещо такова , ясно е че за всеки неговото е най хубаво особено като го е правил сам. Нали все пак си пуснал темата за да видят другите и ако им хареса да си направят същото.... аз само казвам минусите.
Колегата kaishew си знае минусите на фурната и е чул доста критики по нея , и ако не се лъжа той направи фурната като сложи тавата вътре и я изгради по нея ... иначе и на мен ми се струва много малка ....
важно е само да се ползват със здраве и да се лее вино бира и ракия около тях и твае ;)
- 1
- 2
Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература