Нека намерим най-тънките цени.
MamaMy - майстор
Автомобилните тампони със 100% сигурност са с "прекъснати шпилки" (по-глупав термин не бях чувал). :-D
velsi - Почетен майстор
На мене ми бяха казали цена 4 лв за брой там, където си купих климатиците. Но нямаше в момента. Казаха ми, че по магазините за авточасти има същите, но не съм търсил.
Johny - майстор
Аз съм ги купувал по 8-10 лв. комплект. Питайте vanko68, той знае. Мисля че беше Екзарх Йосиф 32 за София.
hameleon - специалист
Johny написа:
Какво ме направихте вие?! Какви са тези 18-30лв. Ега ти минавката. Вижте за какво става въпрос: http://www.utilitiesbulgaria.com/rubber.htm :shock: :shock: :shock:
Благодаря колега за полезният линк,в петък през ноща си поръчах 4бр. от тампоните и днес понеделник сутринта са доставени в къщи.
След като ги монтирам ще напиша и отзиви разбирасе !
hameleon - специалист
Вчера,05.12.2010г. монтирах тампоните - шума и вибрациите вече са минимални.
genkogenev - специалист
marian1 написа:
Само да ти светна че въобще си в грешка- тампона ( хубавият) е с прекъсната шпилка .... тък в София струват към 18 лв моя - за 18-ка климатик 4 см височина - за по малките са по евтини...
Не съм виждал антивибрационен тампон с цяла шпилка :o .
Ако има такъв то това не е тампон. :o
marian1 - майстор
Ами това че не си виждал, неозначава че няма - освен ако не си със свръх способности! :-D В нашата държава може всичко - ако все пак искаш, ми пиши на лични - ще ти осигуря един комплект... :lol:

Да и мойте са като от линка конусни, но са с височина 40мм.
Като гледам цените, не виждам никъде като моя - връзва ми се тампона 4.5лв - тук в твоя линк няма такъв, за да сравня!А подобните на височина са на сходна цена.

А относно цените, има и по евтина и от тези от този сайт - всичко е въпрос на обикаляне и инфо!Като времето е и пари,и не си заслужава да ходиш до другия край на града за 1-2-3-4 лв.( освен ако градът не е 5 мин във всяка посока)
willow75bg - напреднал
Какви са тези високи цени.В Плевен срещу хотел Балкан има маг.за резервни части,от там си купих въпросните тампони/с прекъсната шпилка/ :-D
за 2лв парчето.Фирмата,която ми монтира климатика ми искаше по 4лв,но нямаха в момента и затова се наложи аз да си търся.
EDI - майстор
Могат и да се правят с цяла шпилка, иска само малко майсторлък.Слага се един тампон между ухото на външното и конзолата, един под конзолата и един над ухото на климатика.Слага се шпилка или болт Ф6, който не опира в металните части, а се притяга с две големи шайби от горе и от долу.Така болта не контактува с метала, а вибрациите се гасят в тампона.Аз така съм си ги направил, като ползвам тампони от ЖИГУЛИ за амортисьор.

Тема "Тампони за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: