RC написа:Отговора е много прост примерно 4 - 5 секунди изхода на инфрачервения приемник трябва да е в лог.1 и тогава се задеиства модула и съответно функцията- говорех за по евтините модели . За по учените ясно... явно се запоня и и носещата честота на съответната функция от дистанционното /бутон/ и после се декодира от приемника и процесора съответно казва каква е командата на силовия елемент.stefan_gb написа:....Би трябвало да го имат впредвид производителите и да има време за задеистване за да се игнорира произволно /влл./изкл/ примерно при смяна на канал на тв .....И по какъв начин производителя на подобни неща ще знае у всеки потенциален клиент какви дистанционни има?
Какви са протоколите по които работят и какъв е конкретния набор от команди за различните функции за да предвидят подобен механизъм???
Логиката при подобни системи (дето работят уж с всякакви) е друга.
"По-учените" имат режим на обучение, при който да си избереш даден бутон (или няколко) с които ще ги командваш.
Като се препоръчва това да са "неосновни" бутони, т.е. такива които са активни в някакъв подрежим на оснония уред от който е дистанционното.
ПП. Инфрачервения приемник би трябвало да приема широк спектър от инфрачервени вълни и не му пука как е кодиран сигнала. В простите схемни решения използват за активирване състоянието на изхода на инфрачервения приемник и нищо по вече. Правил съм отдавна тактв ключ и работеше коректно и то с всякакво дистанционно .
Но всичко това е следствие.
Забележката ми по-горе е принципна и е свързана с начина на кодиране (начина по който се излъчва ) на информацията.
При не малка част от дистанционните начина на работа е такъв, че фотоприемния модул във въпросното устройство няма как да работи коректно.
Или греша в начина на деиствие ?
Иначе съм съгласен напълно.
ПП. Инфрачервения приемник би трябвало да приема широк спектър от инфрачервени вълни и не му пука как е кодиран сигнала. В простите схемни решения използват за активирване състоянието на изхода на инфрачервения приемник и нищо по вече. Правил съм отдавна такъв ключ и работеше коректно и то с всякакво дистанционно .