filmatoplo написа:Значи е вярноMoнтирал съм 5-6. Засега врата за дърва стои отворена на всички и нямам представа как работят на дърва.
С хората, с които имам уговорка, предлагат единствено този котел SFL и вече там с различен брой секции. И съответно с SUN P7 или SUN P12 при варианти с повече секции. Харесва ми факта, че котелът, горелката, па и радиаторите са все на една фирма, което, естетвено, те води до мисълта, че са се постарали нещата да пасват и да е добре оптимизирано всичко. Да, видях набързо, че някои са имали проблеми с тази горелка. Ще зема да попрегледам втори път по-обстойно.
Днес си направих труда да разгледам и виадрус У22. С коя горелка работи добре? Лесно ли се инсталира?
Не съм твърдо решил още да е Фероли. Казусът ми не е съвсем прост и ме боли глава вече от умуване как да го реша.
Двуетажна къща, от които само първия етаж е довършен и пригоден за живеене. Втория си стои на груб строеж. Направих добра външна топлоизолация на първия, предстои ми окачени тавани, шото досто топло бяга именно от таваните.
Тази зима обаче искам вече да пусна парно на етажа, като котелът, който искам да купя, да е достатъчно мощен да захранва и двата етажа един ден.
Освен това, искам тази зима да съм на твърдо гориво, а догодина или след 2г, да мина на пелети.
Просто пари за горелка за тази зима трудно бих намерил. То аз едва за котел и радиатори и там сичко, дет си трябва (помпа, арматура, разширителен съд и т.н.) намирам, още 2хил. за горелка и прубразувателен кит нямам.
Та, накратко, 30-35кВ котел на т.г. пригодим за пелети в последствие. Приемам оферти.