Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
c5pro написа:
pavelari написа:
има ли значение какво е викото в случая, като и друи колеги ти казаха, че ще запалиш релето с няколко паралелно навързани бутона..
вие новите като влезнете във форума и докато не ви смачка човек - не спирате да се клещите .. малко попреглеждайте профилите на хората и после се правете на умници

Това,че имаш 760 писани глупости наистина те прави специалист. #-o

в спора се разжда истината
от снимката се види че бутона осигурява нула за момент на стълбишния автомат когато се натисне
а какво става когато имаме "X" на брой бутони с светещи ....я диоди,я глимки ...протича някакъв ток
сега ако имаш понятие от електротехника ще разбереш:
бутоните са свързани паралелно,въответно и светещите елементи, а при паралелно свързване на консуматори съпротивлението намаля с увеличаване на броя свързани елементи, и така се стига до един определен брой бутони при който сумарното съпротивление на светещите елементи става достатъчно малко че да протече ток и да задейства стълбищния автомат
за това казах по горе че стълбищния автомат си осигурява нула през светещите елементи в бутоните
понякога е достатъчен и 1 бутон с светещ елемент в него за да сработва постояно стълбищния автомат...доста индивидуална работа

Прикачен файл

2222222222rrr.JPG
2222222222rrr.JPG (33.93 KиБ) Видяна 5676 пъти
c5pro - специалист
moimoimoi написа:
c5pro написа:
pavelari написа:
има ли значение какво е викото в случая, като и друи колеги ти казаха, че ще запалиш релето с няколко паралелно навързани бутона..
вие новите като влезнете във форума и докато не ви смачка човек - не спирате да се клещите .. малко попреглеждайте профилите на хората и после се правете на умници

в спора се разжда истината
от снимката се види че бутона осигурява нула за момент на стълбишния автомат когато се натисне
а какво става когато имаме "X" на брой бутони с светещи ....я диоди,я глимки ...протича някакъв ток
сега ако имаш понятие от електротехника ще разбереш:
бутоните са свързани паралелно,въответно и светещите елементи, а при паралелно свързване на консуматори съпротивлението намаля с увеличаване на броя свързани елементи, и така се стига до един определен брой бутони при който сумарното съпротивление на светещите елементи става достатъчно малко че да протече ток и да задейства стълбищния автомат
за това казах по горе че стълбищния автомат си осигурява нула през светещите елементи в бутоните
понякога е достатъчен и 1 бутон с светещ елемент в него за да сработва постояно стълбищния автомат...доста индивидуална работа
Да в спора се ражда истината.Понеже аз не съм учил електротехника и ми липсва опит (както си го написал по горе) само ще добавя:
Глим лампата няма посока. Съпротивлението й е голямо, когато не е пробила по напрежение. И както писах по горе тя е газов разряден елемент.Има характеристика на ценеров диод. Съпротивлението й става малко, след като пробие по напрежение.Изводите са твои.
pavelari - майстор
c5pro написа:
pavelari написа:

Аз съм инженер -ти си нкакъв посредствен техник. Много ламби има да слагаш, докато стигнеш до проблемите и да почнеш бавно да се учиш. А моите 760 изказвания мога да заложа, че са 99% истина и 1% "заяждане с хора като теб. Ако искаш ме чети, ако не щеш - поне не се ебавай с по-старите колеги тук... в същност ми дреме - приеми, че всичко написано от мен са глупости - така ще ти е по-лесно
pavelari - майстор
c5pro написа:

Да в спора се ражда истината.Понеже аз не съм учил електротехника и ми липсва опит (както си го написал по горе) само ще добавя:
Глим лампата няма посока. Съпротивлението й е голямо, когато не е пробила по напрежение. И както писах по горе тя е газов разряден елемент.Има характеристика на ценеров диод. Съпротивлението й става малко, след като пробие по напрежение.Изводите са твои.
перфектния иска да каже голямо
Последна промяна от pavelari на съб юли 09, 2011 1:18 am, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Крумов, не ти прави чест да се криеш зад нови никове и да се бъзикаш с колегите!
c5pro написа:
И аз да ти кажа един факт , а изводите оставям на тебе :

За да свети глим лампата , трябва да е пробила по напрежение! Ако не свети значи няма смисъл да се ползва светещ бутон!
pavelari - майстор
да именно при малко съпротивление няма да свети - иначе ще стане електрожен :)
Ама така го провокирах тоя спец с тия релета Вико......дето не са ключове а бутони :) смех
c5pro - специалист
pavelari написа:
c5pro написа:
pavelari написа:

Аз съм инженер -ти си нкакъв посредствен техник. Много ламби има да слагаш, докато стигнеш до проблемите и да почнеш бавно да се учиш. А моите 760 изказвания мога да заложа, че са 99% истина и 1% "заяждане с хора като теб. Ако искаш ме чети, ако не щеш - поне не се ебавай с по-старите колеги тук... в същност ми дреме - приеми, че всичко написано от мен са глупости - така ще ти е по-лесно

Бягай бързо да си взимаш прасето,че аман от такива инж без точка.Дето учили ама нищо не научили.
pavelari - майстор
Пак те питам - съпротивлението голямо ли става или малко...
Тани - модератор
viewtopic.php?t=7809&start=15

Прочети тук какво е писано! Една глимка пали енергоспестяваща лампа , а ти искаш да сложиш на цял вход поне по една на етаж и си мислиш , че няма да шунтира входа на релето за време?!?!?!

ПП всеки може да греши и никой не те упреква затова , но ако продължаваш с този тон ще получиш бан по IP
Съветвам те да си ползваш стария ник (v_krumov), защото дори създаването на втори профил е нарушение!
pavelari - майстор
Тани, аз съм му задал въпрос за да видим какви глупости е написал малко по-горе.... Лично държа да го "барна" леко заради колегите... Очаквам отговор. А че няма опит е прекалено ясно.

Тема "Светещ лихт бутон ( с две жила )" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: